Hoppa till innehåll

De nya moderaternas jämställdhetspolitik

Efter reformer i demokratiskt förfall kommer så de nya moderaterna plötsligt med en radikal demokratisk förbättring för framtidens kvinnor.  Riktigt glatt överraskad blev jag  när jag läste att utvecklingsgruppen för lika möjligheter har presenterat genomgripande förslag för ett jämställt samhälle.  Inte hade jag väntat mig att ett så  grundläggande politiskt arbete för jämställdhet skulle komma från moderaterna. Miljöpartiet har redan insett vidden av den nya jämställdhetspolitiken och givit bifall och grönt ljus.  

Våra identiteter har redan grundlagts när vi tar steget ut i arbetslivet så det är helt väsentligt att resurser satsas på skolan och de kommande generationerna.  MVG från mig till riksdagsledamoten  Hillevi Engstöm och Ewa Thalén Finnés arbetsgrupp.

Indignerade ledarkommentarer av något oklara anledningar finns att läsa. Det är ingenting som ska nedslå moderaterna.  Äntligen presenteras ju något av de värderingar och framtidvisioner som denna mandatperiod har saknats i moderaternas kommunikation med väljarna.  Jag är mer än nöjd. 

lena alun

5 kommentarer leave one →
 1. 2008/12/23 2:41 e m

  Hmm…
  Jag tycker VERKLIGEN INTE att moderaterna har varit otydliga i sina värderingar och framtidsversioner.

  Det första de gjorde vara att sänka skatten för de rika. Precis som det första USA/Bush försvarande var Olijeminsteriet i Bagdad. Det är en tydlig markering. Sedan har det bara rullat på med ministerar, skandaler, nerskärningar, privatiseringar, ”storebror” ser dig lagar…

  Och jag skulle verkligen vilja se/läsa det förslag till ökad jämställdighet som neoliberaler och konservativa lägger fram för de är mer styrda av ideologi/biologi än emancipationen och sunft förnuft än mindre solidaritet.
  Men sånt kanske inte får MVG?

  Ps har hört ryktet om att Reinfeldt skrev en bok för sisådär 13 år sedan där han menade att människor måste ner på svältgränsen för att skapa sysselsättning… Tanken är intressant då nu många möter den kapitalistiska ego krisen oförsäkrade tack vara Reinfeldts TYDLIGA politik. Helt plötsligt har hans scenario införlivats…

  Det är de nya moderaterna. Tydliga i sin politik och för det ska de ha MVG tycker jag!

  : m

 2. lenaalun permalink*
  2008/12/23 2:58 e m

  Hej Maria,

  Jag förstår dina synpunkter helt och hållet. Mitt inlägg ska läsas som lätt ironi, men också som uppmuntran av den överraskande insiktsfulla jämställdhetspolitiken. Nu får vi se hur ord ska bli till handling. Hittills är det knäpptyst.

 3. Calle permalink
  2009/01/14 10:22 f m

  Den vanliga dyngan presenteras igen… ”sänka skatten för de rika” jo jag tackar jag… En källa på det tack? Mig veterligen är skattesänkningarna större för låg och medelinkomsttagare!

  Men har man inga argument är det ju lättare att ta till gamla klyschor och känsloargument som saknar faktisk grund antar jag.

Trackbacks

 1. Ljuv musik för en SocialLiberal Kvinna « lena alun
 2. Undrens tid är här? « lena alun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: