Skip to content

Sanningen segrar till slut

2010/09/16

Aktionsgruppen för de sjukförsäkrade

Moderat politiker hoppar av partiet i protest mot sjukreglerna

2010-09-16 17:39

Liisa Lettson, tidigare moderat i Solna, har fått nog av alliansens jakt på sjuka och lämnar partiet. Hon säger att hon inte kan försvara ett parti som bedriver förföljelse av sjuka.

Liisa Lettson, 56, arbetar som personligt ombud. Hon ser dagligen konsekvenserna av sjukreglerna och hur många sjuka får lämna hus och hem. Liisa anser att dagens sjukregler är helt oacceptabla och en katastrof för många sjuka.
– De här är det största systemfelet jag någonsin sett. Rättssäkerheten är satt ur spel. Regeringens mål att sänka sjuktalet har lett till att de använder vilka medel som helst. De som är sjuka blir kränkande behandlade och döljs så att ingen ser vad som verkligen pågår, säger Liisa.

Sjuka hamnar hos Kronofogden
Liisa vittnar om hur svårt sjuka hamnar hos kronofogden då de inte längre kan betala sin hyra. Hon vill inte längre se på hur sjuka hamnar i fattigdom och utanförskap. Lisa anser att många sjuka blir mycket sjukare.
– Försäkringskassan tar ingen hänsyn till vad personernas behandlade läkare skriver. Begäran om omprövning tar flera veckor och de sjuka kan inte betala sina utgifter såsom hyra och elräkning. Sjuka hamnar hos inkassobolag och Kronofogden. Många får besked om avhysning – familjer med barn blir bostadslösa!

Kräver staten på skadestånd”
Liisa kräver att staten ska betala skadestånd till alla de sjuka som blivit utsatta för förföljelse och kränkningar av deras person. Liisa har även anmält regeringen till FN för brott mot de mänskliga rättigheterna.
– De sjuka har utsatts för ekonomisk skada och har allvarligt kränkts. Många sjuka hamnar i utanförskap då allt tas ifrån dem. Sjuka blir skuldsatta på grund av att dem inte får den ekonomiska ersättning de har rätt till. För vissa sjuka rycks ersättningen bort från den ena dagen till den andra.

Kan inte försvara Moderaterna
– Jag är moderat men jag kan inte försvara ett parti som tar bort vår trygghet och rättighet att vara sjuk. Jag kan inte heller försvara att regeringen idag bedriver förföljelse av sjuka och alla vi andra som kan drabbas av sjukdom. Jag kräver att svenska folket får upprättelse och att sjukförsäkringen åter blir en trygghet när vi blir sjuka.

Liisa Lettson ställer upp på intervjuer. Hon har telefon 073 6173914

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/aktionsgruppen-foer-de-sjukfoersaekrade/pressrelease/view/moderat-politiker-hoppar-av-partiet-i-protest-mot-sjukreglerna-474264

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: