Skip to content

Mona Sahlin utsätts för härskarteknikerna – det jämställda Sverige tiger

2010/08/17

Här är länken till Aftonbladets artikel i papperstidningen 14 augusti.

Stridsviljan: Fick medvind tack vare Littorins avgång och en oväntad rödgrön uppgörelse om betygen. Ändå lyfter det inte riktigt. Sahlin bedyrar att hon är ”enormt engagerad och orkar varenda dag, men ger snarast ett tillbakadraget och dämpat  intryck. Valde att låta partisekreteraren ta strid med Moderaterna när de kaxigt utropade sig till det enda arbetarpartiet i veckan.

Tacka  Fan, för det! Hon utsätts för hela raden av härskarteknikerna. Hon behöver verkligen lära sig tackla dem. Med humor. Konstigt att hon inte lärt sig behärska dem?

Media förlöjligar Mona Sahlin när man rapporterar att hon ger ett tillbakadraget och dämpat intryck. Hon valde då att låta partisekreteraren ta striden med Moderaterna som kaxigt utropade sig till det enda arbetarpartiet förra veckan.

Mona Sahlin hade länge försprånget! Den ledningen är utraderad. Förtroendet för Sahlin är lågt. För Reinfeldt är det högt. Detta har trummats in i svenska folket, oavsett om det är sant eller ej. Media bestämmer! Fråga de sjuka hur stort förtroendet är för Alliansen!

Vissa finns – jag möter dem och faktum att en medpatient här Palliativa Victoria enheten omvände mig tillbaka till Alliansen, efter en mandatperiods förfärande besvikelse.

– ”Det är klart att Du skulle ha sålt radhuset, efter Utförsäkringen och levt på pengarna så länge och sen fått socialbidrag. ”

Jomen visst. Bevara det hus jag just investerat i för hela livet, bo kvar när man får cancer, som var en helig pryl för Göran Persson, är väl magstarkt, eller hur?

När jag dör får mina barn hackan, och jag har levt på förtidspension på 11.000/mån. Vad ska man säga om det?

Damn what you do and damn what you don´t ; vad du än gör är det fel, fel, fel!

LAGANDAN ++++ Hon [Mona Sahlin] skulle aldrig erkänna det -men Sahlin har lärt sig av alliansen och gör allt för att visa enighet med samarbetspartierna. De rödgröna har löst flera svåra frågor. Sahlin har varit mån om att låta V och MP få ta plats. Har hon varit för generös? Opionionssiffrorna tyder på det.

Detta menar Eva Buskas och Staffan Lindberg i Aftonbladet 14 aug.

Nej, absolut inte för generös. Det är Moderaterna som är snåla med att ge den  övriga Alliansen plats, enligt min mening. Mona Sahlin uppvisar ett modernt ledarskap. Reinfeldt ett uråldrigt patriarkalt.

RUBRIKERNA+ I flera månader har hon knappt fått en positiv rad. Krigsrubriker om usla förtroendesiffror, opinionsras och krisplaner har avlöst varandra.

Mona Sahlin trakasseras! Hon förminskas och förlöjligas. Ingen har sagt ifrån. Och jag har legat här med hjärntumörer och strålning, och nu har jag nog fått den där där gråa starren för jag ser tv´n så dåligt. Vem försvarar Mona Sahlin?

Toblerone skandalen används som ”Män är Djur” gjordes  när FI skulle in i riksdagen. En femton år gammal miss som vilken Man som helst kan gör används för att skam- och skuldbelägga Sahlin. Som för övrigt är ren som snö, som Aftonbladet påpekar.

Reinfeldt exploaterar arbetskraft i sitt hem. Hur illa är inte det??! Till minimilöner. Jag mår fysiskt illa av att tänka på den ojämlikheten. 

MOTIVATIONEN++++ År 2006 gjorde socialdemokraterna ett katastrofval. Nu ser det ut att gå ännu sämre. Om de rödgröna dessutom förlora valet skriver Sahlin in sig i historieoboken som en förlorar och tvingas att lämna den partiledarpost hon så länge velat ha. Motivationen lär med andra ord inte brista. Det kommer att hjälpa henne genom en tuff valrrörelse.

Nå, men det var väl gulligt sagt iaf.

Angående regeringsfrågan har Mona suttit nära makten hur länge som helst.  Reinfeldt har vanstyrt vårt välfärdssamhälle till oigenkännlighet. Snacka om att vi lever Orwells  1984.

Varför nedtystas Resurs?

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/protestera-org/pressrelease/view/cristna-husmark-pehrssons-forsatta-myter-om-sjukfoersaekringen-452721

Susanna Birgersson Lördag i Eskilstuna-Kuriren skriver ;

I veckan lanserade bland andra Moderaterna sin affischkampanj inför valet. Vi ska framåt, vi ska framåt tillsammans, med varandra och, inte minst, med Moderaterna. Det är budskapet, men jag förstår inte vad ”tillsammans” betyder.

Kanske kan ungdomsförbundets kampanjlåt, Sverige jobbar, förklara vad tillsammans betyder. Vi som jobbar, det är vi som ingår i den där gemenskapen som Moderaterna vill föra framåt. Men den tolkningen av ”tillsammans” är alltför illasinnad.

Tillsammans med allianspartierna. Är det så det ska förstås? Men det nya arbetarpartiet är ju tydligt med att det ska bli samhällsbärande, självt.

Ingenting blir tydligare av att partisekreterare Per Schlingmann återigen poängterar att Moderaterna gett särintressena kalla handen för att i stället ta sig an allmänintresset. Känslan som återstår efter att ha stött och blött budskapet är att Moderaterna vill bli stora, jättestora, och för lång tid framöver inneha regeringsmakten. Och möjligen att Svenskt Näringsliv inte bör räkna med sänkt bolagsskatt inom de närmsta åren.

Tidigare i veckan intervjuades Mona Sahlin i P3:s Brunchrapporten. Det gick sådär för Sahlin att hålla isär familjemetaforer och politisk verklighet men hon lyckades med något annat. Hon förklarade vad ”tillsammans” kan betyda, med ord och exempel långt bort från det politiska floskelspråket: Om grannpojken mår bra och är harmonisk är det mindre risk att han mobbar och snor grejer från mina barn. Så förklarade Sahlin poängen med ett solidariskt samhälle där individernas välgång ligger i allas intresse.

Det kan tyckas mer beräknande än altruistiskt. Granpojkens välmående borde väl ha ett egenvärde – inte bara i det att han inte skadar mina barn. Men i jämförelse med Moderaternas ”tillsammans” är Mona Sahlins definition ett under av konkretion och idealism.

lena alun

Annonser
6 kommentarer leave one →
  1. 2010/08/17 11:26 f m

    BlockPolitik är väl BlockeringsPolitik i vilket fall som – eller ❓

  2. lenaalun permalink*
    2010/08/17 11:32 f m

    Nu förstår jag inte Dej! Ring en kortis. Vi ska väl ha en statsminister iaf? Hade hellre sett dig på posten. 😀

Trackbacks

  1. Jämställdhetsfrågan « Hjärta för Eskilstuna Weblog
  2. Littorin har det inte lätt « lena alun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: