Skip to content

alla har fått mer i plånboken…

2010/05/17

Igår orkade jag inte med Svt´s Agenda. Plågade mig igenom programmet. Something grand new! Agenda är ett favvoprogram ju! Jag tror att jag har höjt mina frekvenser. Vill njuta av livet och känna tacksamhet. Gud vet om det är min sista vår och födelsedag imorgon.

Vill lämna politisk kamp bakom mig, och de upprörda känslor som följer av politiskt engagemang.

Hittade en underbar artikel hos Badlands Hyena som får stå som vattendelare, och avskilja mig från ilskan över vad Alliansen har ställt till med denna mandatperiod. Humor är en livsnödvändighet om man ska överleva;

Jag vill säga att det handlar om Gud. Om det högsta goda, som uttrycks genom skattesänkningar. Och ja, om Gekko är den moderne Hood så är Jesus ursprunget till de båda. Idag skulle Jesus kräva sänkt skatt för de lamm han har att vårda.

😀 😀

Och så klipper jag in en annan satirisk artikel rakt av;

Betalningsmoralen i Sverige tillhör de bästa i Europa, uppger SvD och DN. Men antalet skuldsaneringar har nästan fördubblats på de senaste fyra åren, skriver SVT. Existensminimum i fem år väntar den som väljer skuldsanering.

Man kan tycka att det är lite märkligt att antalet skuldsatta ökat så dramatiskt under exakt samma tid som alla fått mer i plånboken. Hur går det ihop?

Nu är det viktigt att Alliansen får föra samma politik i fyra år till, så att alla får ännu mer i plånboken. Då kommer antalet personer som väljer skuldsanering inte att fördubblas igen till 2014. För den här gången kommer exakt samma politik att leda till exakt motsatt resultat.

Skriven av kristallklara Alexandra Gyllenbåge-Kaprifol.

Uppdaterat; På kvällskvisten ser jag att mitt personliga horoskop har intressanta detaljer om ovanstående; 🙂

Personal Daily Horoscope of Monday, 17 May 2010

for Lena Alun, born 18 May 1966
       
Holiday! ***
Today is your astrological birthday, even though it may be different from your calendar birthday. As would seem appropriate with this transit, today is a day of new beginnings, and the influences you feel today will affect the entire year to come. However, this does not mean that the whole year will be disappointing if today doesn’t work out exactly as planned. You are receiving a new impulse from the energy center within you, as symbolized by the Sun. Therefore any new venture that you start at this time will ride the crest of this new energy and will very likely come to an acceptable conclusion. Whatever you do or begin today will bear the stamp of your individuality more than anything else. This is the day to assert yourself anew. 
The interpretation above is for your transit selected for today:
Sun Conjunction Sun, , exact at 16:38 
activity period from 16 May 2010 to 18 May 2010

Det är alldeles uppenbart att jag ska söka upp gröna ängar i ett helt år nu.

lena alun

91 kommentarer leave one →
 1. 2010/05/17 11:32 f m

  <strong<Lena – ja är djupt imponerad av Din insiktfullhet som människa i kött, verkligen… 💡

  För min egen del så gäller numera förhållningssättet – till allt överskuggande del i vart fall – att ständigt inta förhållningssättet att – ”Gilla läget !” – och alldeles oavsett hur illa det är – därför att då får jag ALLTID energi över för att ”Göra NÅGONTING åt det jag för stunden kan göra någonting åt !”.

  Ett bra exempel på det. I vintras – när det var flera minusgrader och snöstorm – så missade jag infarten till mitt boställe med ca 5 m – och for istället nedför en kort men mycket brant slänt ned i diket med en annans bil – som var en Volvo kombi av äldre modell.

  Jaha… – så var det med det – sade jag då till mig själv – och klev ur bilen och kollade hur det såg ut.

  Det fanns inga skador på bilen – men den var omöjlig att komma vidare med – p g a snödrivan den satt fast i. Då pulsade jag i snön de ca 150 metrarna till mitt boställe – och hämtade en snöskyffel – samt tog med mig lite gårdsgrus i skottkärran – för att förbättra greppet för drivhjulen på bilen med.

  När jag hade skottat färdigt – så sandade jag framför framhjulen några meter – för att få lite drivfart på ekipaget. Sen satte jag mig i bilen och skulle köra därifrån – trodde jag. Men icke sa Nicke – bilen rörde sig ej ett uns framåt.

  Efter lite ”hoppande” in och ut ur bilen – så kom jag till sist på att bilen var bakhjulsdriven (det är mååånga år sedan jag körde en sådan). I det läget så kom det ur mig ett STORT bubblande skratt. Jag sandade då istället framför bakhjulen – och sen gick det ”lätt som en plätt” att ta sig därifrån.

  Väl hemma på gårdsplanen igen – med en annans bil – så berättade jag händelsehistorian för min särbosambo. Wi fick då ytterligare några himla goa skratt tillsammans åt det här = det blev av det som istället kunde ha blivit att ENBART åt hållet svära ve och förbannelse = förlora sin egen energi – istället LivGivande för i första hand mig själv – men också för min särbosambo Ann.

  Dock… – att se det åt hållet så i Din ”dikeskörnings”situation är ju ej så enkelt precis – men Du fixar det, hoppas jag…

 2. lenaalun permalink*
  2010/05/17 12:33 e m

  Gulle Dej, Josef! 🙂

  Har varit på konstterapi idag, och då råkade det bli psaltarpsalm 23; Herren är min herde.

  Av min målning att döma, ser det ut som att livet inte blir mycket längre. Men jag känner ett Kom igen, Lena! Om jag ser till att vila på gröna ängar nu, så kan det bli så att kroppen klickar igång ett tillfrisknande. Min höga feber förra veckan var en mycket bra början.

  • 2010/05/17 12:43 e m

   Jo… – Lena – feber är ju kroppens främsta självläkningsmedel = kroppen får då en högre vibrationsfrekvens – och det tar bokstavligt talat kål på sådant som ej hör hemma i en frisk kropp.

   ”Kom igen, Lena !”

 3. lenaalun permalink*
  2010/05/17 2:34 e m

  Det känns härligt efteråt, när man har haft ordentlig feber. Vi tror på miraklet nu.

 4. Karl-Otto permalink
  2010/05/17 3:35 e m

  Tror du verkligen på mirakel ? Då är mer körd än jag trodde ! Jag tror inte ett ord av miraklerna som skildras i bibeln. Däremot är kärleksbudskapet det enda läsvärda. Jo, så här: allt du vill att människorna ska göra för dig, skall du också göra för dem !
  Resten är bla, bla !
  Hej o ha en varm o skön em !

  Karl-Otto

 5. lenaalun permalink*
  2010/05/17 3:40 e m

  Har du aldrig fått uppleva ett mirakel?!! 😮

  Till och med min framstående onkolog talar om i enstaka fall. Det händer då och då.

  Undrar jag, vem som är tokkörd. 😀

  Jo, tack, jag har solat och förenat mig med ljuset och gudskraften. Skööönt!

  • Karl-Otto permalink
   2010/05/17 8:24 e m

   Det enda mirakel jag upplevt var när jag vann en präktig summa på V75. Kanske tycker du att tur är ett mirakel ? I så fall tror jag stenhårt på mirakel. Fast jag fattar inte hur de kommer till ? Men det vet säkert du !

  • 2010/05/18 8:46 f m

   Apropå att var ute i den fantastiska naturRen på tok för lite – och därmed också få på tok för lite av SolEnergi (video ca 8 min) direkt an en mer eller mindre avklädd kropp ( = bl a D-vitaminproduktion i kroppen) – så använder jag i vart fall vintertid ett kosttillskott av D-vitamin – som jag köper på hälsokostboden.

   För mig funkar den sorten bäst som är löst i vätska i små pastiller – och jag brukar dosera dubbel dos – relativt det rekommenderade.

 6. lenaalun permalink*
  2010/05/17 4:54 e m

  Men Josef, jag undrar vad du ser som insiktsfullt här? Att min kropp inte orkar mer politiskt engagemang? Att jag nu måste jag fokusera på gröna ängar? Tur att Karl-Johan har tre ställen på landet att vara på. 🙂

  https://lenaalun.wordpress.com/2010/04/29/om-jag-an-vandrar-i-dodsskuggans-dal-fruktar-jag-intet-ont/

  • 2010/05/18 5:03 f m

   ”Vad hjälper det att Wi vinner hela världen – ifall Wi på den kuppen förlorar wår själ ?” – som jag hellre vill uttrycka som att: ”Vad hjälper det att Wi hjälper hela världen – ifall Wi på den kuppen förlorar wår egen kropp !” – enär själen bokstavligt talat är fysisk – då mer än 99,99 % av wåra kroppar ÄR detta själens Energikvanta.

   Så i ditt fall skulle ge blanka faen i att hjälpa = uppoffra mig för såväl barn som andra ”nära och kära” – och helt strunta i politik mm – och satsa ALLT PÅ ETT KORT = mig själv.

   Vem skulle kunna ”må dåligt av det” – av dom nära och kära som vill Ditt bästa ?

   Krångligt ?

   Tja… – måhända det – men kolla i så fall PS i den svenska textdelen HÄR – så blir det om möjligt än krångligare, kanske… 🙄

 7. lenaalun permalink*
  2010/05/17 8:45 e m

  Omständigheterna kring hur jag mötte mina barns far var inget annat än mirakel. Jag var vägledd till att göra saker, jag normalt inte hade gjort.

  Jag överlevde en olycka där jag var en hårsmån från att frontalkrocka med ett lossnat lasbilshjul som istället bara dunsade till på passagerarsidan….

  Att leva är huvudtaget bara det ett mirakel. Vad vi lägger in i mirakel är en definitionsfråga. Helt klart är att obotliga sjukdomar botas då och då, utanför läkares förväntningar.

  Min läkare kallar det då för feldiagnoser från början. Då är det inget mindre än en skandal, enligt mitt sätt att se.

  Det största miraklet är nog att jag hann/hinner få uppleva Den Stora Kärleken, https://lenaalun.wordpress.com/2010/05/16/antligen-har-karleken-slagit-rot-ocksa-i-mitt-liv/
  så här i det som kan se ut som elfte timman av mitt liv.
  Jag tror att Kärleken kan stoppa upp förloppet med min cancer. Vet en annan kvinna som levde minst 11 år efter att slutet var nära. Kärleken räddade hennes liv. Det är mirakel!

  • 2010/05/18 4:40 f m

   GRATTIS PÅ 44-ÅRSDAGEN ! 😉 🙄 – önskar Josef

   – och som Du själv säger: ”Att leva är bara det ett mirakel !” – som jag skulle vilja uttrycka som att: ”Varje andetag är ett sant mirakel !” – intellektuellt sett.

   Men Intelligent sett så är Livet som sådant – och även som manifesterat i kött- likväl en EVIG SJÄLVKLARHET – som ALDRIG kan dö – även om Wi intellektuellt inbillats till att tro så sedan blöjåldern av s k vuxna.

   I o f s så kan jag ha fel i det – men det tror jag ej alls själv på – så det så.

 8. lenaalun permalink*
  2010/05/18 6:31 f m

  Jo, men visst, Josef. Jag fattade att jag skulle tänka på min frid för dryga året sedan.
  https://lenaalun.wordpress.com/2009/01/21/att-vilja-bli-en-ikon/

  Terapeuter av olika slag poängterar detta gång på gång för mig. Blir det lätt för det? Nope!

  Började dagen att läsa i Marie-Louise och Robert Hahns bok, som tangerar det här.

  Kärleken till sig själv och livet och att kommunicera….. basala enkla saker. Enkelt men inte lätt. Återkommer till ämnet.

  Tack!! Ja, idag är det min Högtidsdag! Ska ge mig iväg till vitsippsbackarna i vårt natursköna Djurgården i Eskilstuna. 😀

 9. lenaalun permalink*
  2010/05/18 6:56 f m

  Nu, Josef, har jag läst länken; och att livet är meningslöst visste jag och min bästa vän redan som femtonåringar.

  Sedan fick mitt liv mening som 26-åring när jag blev frälst. Så har jag praktiserat den kristna livsvägen och något ser synbart ut att ha gått fel? 😀

  Jag ser mig nu som väldigt korsfäst, men det gjorde jag även som nykristen. Den går ut på den självutgivande kärleken, som Jesus manifesterade i korshändelsen en gång för alla, menar man.

  Det här med att man lever bara för sin egen skull började jag greppa häromveckan;

  https://lenaalun.wordpress.com/2010/04/24/den-gud-alskar-dor-ung-sager-ett-talesatt/

  Jag finner det oerhört frustrerande!!

  • 2010/05/18 7:31 f m

   Jo… – Lena – det har jag full förståelse för, verkligen…

   Jag är född i ett pingstreligöst hem i Småland 1941 – och det tog mig ca 50 år att ”kasta av mig” det religösa oket. Så det tar sin tid – för det sitter väldigt HÅRT ETSAT i wåra fysiska sinnen sinnen = wåra intellekt, tyvärr tyvärr… 😥

   Men tålamod = mod att tåla tiden att löpa – utan att den eländiga religionspräglingen VIPS försvinner – är nog en bra läkemetod, tror jag… – nej förresten – vet jag.

  • 2010/06/13 9:20 e m

   ”Nu, Josef, har jag läst länken; och att livet är meningslöst visste jag och min bästa vän redan som femtonåringar. …”

   Jo… – Lena – livet i kött sett och levt som wåra mer eller mindre kära PyramidMaktHavare förespråkar att det skall levas (och då särskilt tydligt avseende wåra s k religiösa PyramidMaktHavare) = med den oundvikliga Graven i Terra som ENDA mål i slutändan – det verkar ju vara FULLSTÄNDIGT meningslöst – som jag ser det i vart fall.

   Men just idag fann jag – med den ca 71 år LivsErfarne ”försvenskade” ungraren Sandor A Markus – bl a den här videon (ca 8,5 min). Måhända en öppning i den påstådda meningslösheten som människa i kött, kanske… 😉

 10. lenaalun permalink*
  2010/05/18 7:40 f m

  Hoppsan! 😀 Jag hittade till Pingstkyrkan så sent som december 2007, och var flitig besökare. Nu har det glesat ut av olika anledningar. Mest att Karl-Johan förhindrar mig att hinna till elvagudstjänsterna på söndagarna. Att barnen inte vill följa med dit längre.

  Men också en känslomässig frustration över; vi kan kalla det religiösa oket!

  • 2010/05/18 8:18 f m

   Karl-Johan är nog vida bättre på att bidra med att locka fram den odödliga GudInnan i Dig – än vad elvagudstjänstens präst är, tror jag… 💡

   Så i Ditt fall skulle jag välja att HELT missa gudstjänserna – till förmån för Dig själv – med Karl-Johan som en himla bra ursäkt, faktiskt… 🙄

 11. lenaalun permalink*
  2010/05/18 9:11 f m

  Tack, Josef, för alla dina födelsedagsgåvor till mig idag. 🙂

 12. lenaalun permalink*
  2010/05/18 10:50 f m

  Tack! Du är en Nåd! Då är Karl-Johan och du överens. 😉

  Det var verkligen en födelsedagspresent som heter duga. Jag tror den överträffar hans löfte om att komma rosettprydd. 😀
  Och i fredags kom Du är det bästa jag vet över en gammal vän och trotjänares läppar. Oj, vad det var läkande!
  Jag är verkligen välsignad med bekräftelse nu. 😀

  Jag är så tacksam för Din tröst och vägledning! Du är självklart FANTASTISK, du också.

  Tack, Gud, för att du har skapat mig så övermåttan underbar, står i Psaltaren, och det bli man verkligen varse när man får se sina små barn växa och frodas. Hur underbar en människa i grund och botten är.

 13. 2010/05/18 11:30 f m

  Apropå mirakler – och då menar jag ej alls det ”ännavända” religioner kallar för mirakler – så kommer här några minnesaxplock ur mitt liv;

  – !961 gick jag till sjöss – och seglade under ca 6 år med Johnson Line på Sydamerikafart. Min första hamn blev Santos i Brasilien. Det var fullt med fartyg vid kajen – så Wi fick ankra upp redden. För att då komma iland – så var det s k ”speedbåt” som gällde = en pytteliten båt som trotsade de höga vågorna – och som fördes av en ”inföding”. Jag tyckte då att det såg väldigt äventyrligt ut – men mina mera erfarna sjökompisar övertalade mig att följa med.

  Så blev det – och lyckligt vid kaj – så drog dom iväg med mig till Santos glädjekvarter för sjömän. Där fanns det nog minst 30 sjömansbarer på den tiden – och Wi hade bara besökt två eller tre – när denna för mig helt nya ”fantastisk värld” fick min hjärnDator att kollapsa – bokstavligt talat. Vid den tiden var jag MYCKET kroppsförnekande – och att då vistas i denna värld full av kroppsbejakande människor – det blev helt enkelt mer än jag klarade av intellektuellt. Så jag ”sprang helt enkelt i väggen” intellektuellt = jag tappade minnet helt och hållet på den här baren.

  Dagen efter vaknade jag ombord i min hytt på fartyget – och kläderna var snyggt upphängda där de skulle vara – och INGEN baksmälla hade jag heller. Men va faen – tänkte jag då – vad har jag gjort ifrån den sista minnesbilden på baren tills nu ? Gissa om jag blev vettskrämd över det ? Men jag tog mig själv i kragen – och bestämde mig för att gå upp i mässen och äta frukost – och fråga mina sjökompisar lite försiktigt om hur det gick till på den här baren. Så blev det.

  ”Jo… – sa dom – Du reste Dig lugnt och stilla upp och gick ifrån den baren. Wi brydde oss ej om det – för Wi trodde att Du hade spanat in någon ”lekkompis” på någon annan bar – och gick dit istället.” Vad jag svarade på det kommer jag ej ihåg – men förmodligen mummlade jag något åt hållet bejakande på det – för att ej väcka ”de björnar som sov” hos dom.

  Själv konstaterade jag bara – att jag under min intellektuella kollaps – hade tagit mig ”för egen maskin” ifrån baren till hamnen (det var ganska många kvarter därifrån), hittat ”speedbåten” och sen till min hytts koj osv.

  Till den saken hör att jag då var helt vilsen i Santos – avseende var det ena och det andra låg – samt att min engelska rent ut sagt var hart när obefintlig – och min portugisiska likaså + att jag intellektuellt var ”helt borta”. Likväl så ordnade sig ALLT på ett PERFEKT sätt. Sådant här har hänt mig två ggr ytterligare under mitt nu mer än 69-årade innevarande liv i kött. Mirakel – eller ?

  – På 1980-talet insjuknade min då 75-årade morbror Bror (han var faktiskt namnad så…) i en mycket elakartad skelettcancer. Han överlevde då sedvanlig sjukhusbehandling med strålning osv – och kom hem igen. Dock… – cellgiftsbehandlingen hemma mådde han så fruktansvärt illa av – att han sa: ”Skall det vara på det här eländiga viset – för att få leva några månader till – så VILL jag ej ha det livet !” Så han spolade ned medicinen i toaletten, sålde bilen (hans fru hade inget körkort) – och ”satte sig ned” för att invänta att andningen skulle upphöra.

  Dock… – efter några månader så kände han sig HELT frisk. Så han köpte en ny bil – och levde i ytterligare ca 5 år. Han slutade ej med att andas p g a sin fem år tidigare diagnosticerade dödliga cancer – utan han hustru dog före honom. Några månader därefter tyckte han det blev ensamt – och följde då henne i ”spåret”. Det var då ej alls hans tidigare diagnosticerade cancer som stod för den övergången. Mirakel – eller ?

  Observera att jag ej med detta vill säga att dom som äter cellgifter skall sluta med det. Ibland kan ju det måhända vara ”rätt” – som i min morbrors fall – men ibland kan det ju lika gärna vara ”fel”. Den ende som kan avgöra vad som härvidlag är ”rätt” eller ”fel” – må väl vara patienten själv – med eller utan stöd ifrån sin behandlande läkare.


  – 1963 var jag tillsammans med 20 andra ynglingar som maskinbefälselev på Johnson Line´s M/S Paraguay på Sydameriakfart under ca 10 månader. 1983 träffades Wi igen på ett 20-årsjubileum – och sen blev det en 45-årsträff 2008. Vid 20-årsjubilèet så hade en av oss redan slutat med att andas p g a cancer. Han var bara ca 30 år ung när det hände. Men han var förmodligen väldigt kroppsförnekande – för på de 10 månader som Wi seglade tillsammans – så var det INGEN av oss andra som någon gång såg honom duscha ! Men han doftade ibland också ”människa” på ett sätt som ej alls så sällan tydligt märktes.

  Dushrummet ombord för oss var ett gemensamt utrymme – där det ej gick att dölja sig genom att stänga en dörr till de övriga duschplatserna. Betänk då att maskinrumsmiljön ständigt var svettvarm – med temperatur uppåt ca 45° C när det var som värst + att temperaturen i övrigt på de varmare breddgraderna ofta befann sig mellan 30-40° C. Intellektuellt kallas sådant här för att vara blyg – men i grunden må det väl ändå vara åt hållet mera sant att säga att det är SKAM för den egna kroppen – som är GRUNDEN för ett sådant beteende – eller ?

  Hur som med det – så före 45-årsfesten 2008 – så var styrkan ytterligare reducerad med 4 st + att ytterligare EN borde ha slutat med att andas – men fortfarande ännu ej hade gjort det.

  När han ca 15 år tidigare var ledare för installation av reservkraftaggregat på väldigt hög höjd i de Sydamerikanska bergen – så fanns det en hel del finnar med bland personalen. Dom är ju kända för att kunna ta sig en hutt elller två – när dom ej har annat att ta sig för. Så på icke arbetstid blev det en hel del festande för det här gänget – och min sjökompis hängde på så gott han kunde. Dock… – högt läge = tunn luft – i kombination med åt hållet omåttlig alkoholkonsumtion – är ej att rekommendera – för det kan ödelägga vitala kroppsfunktioner.

  Så blev det med min sjökompis – som hamnade i koma – och förblev i den koman i ca TRE månader. Läkarnas diagnos på honom var att han hade EN chans på hundra – att vakna upp ur sitt komatillstånd. Och skulle han mot all förmodan ändå göra det – så skulle han i så fall vara ”ett kolli” under resten av sitt liv i kött = utan förmåga till vanlig sociala kontakter med omvärlden – enligt de behandlande läkarna.

  Hans barn och andra när och kära var i Sydamerikalandet och hälsade på honom (ifall man nu med någon reda kan hälsa på en komapatient ?) – eller rättare sagt – dom vidtog alla nödvändiga åtgärder för att transportera hem honom som ”död”.

  Dock… – efter ca tre månaders komatillstånd så vaknade han upp – och var direkt MINST lika fysiskt frisk och social – som många månader före komaresan. Samma dag ringde han sin son – och sonens första fråga blev: ”Var ringer Du ifrån ?” – för han trodde ju att pappan var ”död”. Sjökompisen förklarade då att han ringde ifrån sjukhuset i Sydamerika – men sonen trodde fortfarande ej på det.

  För att få honom att inse att det var så – så föreslog pappan att sonen skulle fråga ut honom – om hur det såg ut hemma i Sverige, på sjukhuset ifråga osv. Så blev det – och till slut lyckades pappan övertyga sonen om att det var hans livs levande pappa som var i andra ändan av telefonlinjen.

  Kistan och bagravningsarrangemangen för pappan avbeställdes – och istället ordnades flygbiljetten hem till Sverige. Sjökompisen gifte sig därefter för andra gången efter något år eller så hemmavid – och har med sin andra hustru nu ett flickebarn som idag är ca 10 år ung.

  Dock… – baksidan på det här myntet är – att den sjukvårdsförsäkring som var tecknad av företaget för min sjökompis – visade sig ej alls gälla. Detta därför att dom drog slutsatsen att det ENBART var alkoholens ”förtjänst” att det som hände hände. Så min sjökompis fick själv betala sjukhusvistelsen = en räkning på ett för honom obetalbart belopp på flera miljoner.

  Han betalade säkert in i vart fall ett par tre miljoner – genom att sälja hus, fritidshus, bilar, motorcyklar osv – men det räckte i alla fall ej till. I förlängningen av det begärde han skuldsanering – vilket beviljades. Det innebar för honom att han fick leva på existensminium (varenda krona utöver detta ”snodde” kronofogden) i fem år = en inkomst som det ej alls går att leva ett drägligt liv på.

  Men min sjökompis ÄR kreativ – så han hade ett ”vanligt kneg” under de här fem åren – som innebar att han också tog på sig jobb som ej behövde redovisades inkomstmässigt = det gav honom av skatt obesudlade slantar = vita pengar. Skuldsaneringstiden gick ut 2008 – och nu är min sjökompis på G igen med ny affärsverksamhet – som utöver hans pension kommer att ge honom nytt klirr i kassan, troligast…

  Inför wår 45-årsfest 2008 – så berättade min sjökompis för mig per telefon – att han i slutfasen av sin tre-månderskoma – kom på att han ej var riktigt färdig med sitt liv i kött. Som han beskrev det för mig – så var det bara i det läget att hoppa tillbaka i sin kropp – och samtidigt se till så att den var HELT frisk. ”Lätt som en plätt !” – ifall jag förstod honom rätt. Mirakel – eller ?


  På den ”gamla goda tiden” när det var jordbävningar i Japan (husen var då ej byggda för att kunna klara jordbävningar) – så hade hushållen vanligen ett tämligen stort högskåp – där dom förvarade värdesaker mm – som först av allt skulle räddas vid jordskalv. Det vanligaste då var att männen var upptagna med annat – så det föll på den lilla skira japanskans lott att fixa skåpet till en säker plats.

  Så dom slängde helt enkelt upp det MYCKET tunga skåpet på ryggen – och sprang till en säker plats med det. Sen krävdes det FYRA rejält starka karlar – för att efter det att skalvet var över – flytta tillbaka det till huset (i fallet att det fortfarande var beboeligt). Mirakler – eller ?

  Det finns tusentals SANNA berättelser om t ex kvinnor – som har sett sina barn hamna under flera ton tunga fordon – som helt enkelt har gått fram och LYFT UPP fordonet – och sen dragit fram sina barn. Mirakler – eller ?

  Trist, verkligen trist att så ytterst få VET att: ”Allt Är Möjligt !”

  Men Du Lena förefaller ju kunna vara ett undantag ifrån den principen – som jag ser det. Ifall jag skulle ha fel i det – så kan Du väl i så fall ringa mig ifrån ”andra sidan” (dom har exakt samma telefoner där som här) – och berätta för mig vad det var som ändå gick snett. I o f s så får Du gärna ringa mig därföre också – ifall Du skulle känna för det. Mitt fax och tel.nr är 0430-215 66. Såvitt jag känner till – så behövs det inget landsriktnummer vid tel.samtal ifrån andra sidan.

  Ha det så gått det går… / Josef

 14. lenaalun permalink*
  2010/05/18 12:50 e m

  Nu har du fullt sprut i kranen, må jag säga. 😀

  Jag har varit väldigt lack på Jesus och Moder Teresa sista tiden, och reflekterade också nyss med ryggen mot en stadig ek på midsommarängen här på Djurgården.

  Kunde jag inte varit helad nu? Med laser och Karl-Johan? Orkar inte mycket mer. Jag kryper snart själv ner i den cerisa kistan med chmapagnebubblor.

  Så hoppet står nu till att jag sitter på ängar och väntar på andningens upphörande och därför får fem år till. 😀

  Det är andra gången i vår som mina ögon klistrar sig fast vid en BMW på en parkering, och jag får signaler från Gud att du får en. Så skrev du om mannen som köpte ny bil under tiden!!

  Jag har alltid önskat mig en BMW. De är smidiga som katter att köra. Jag övningskörde med en på bilskolan för länge, länge sen.

  Jag ringer en dag!

  • 2010/05/18 1:07 e m

   ”Så hoppet står nu till att jag sitter på ängar och väntar på andningens upphörande och därför får fem år till. 😀 ”

   Jo… – Lena – däri kan lösningen måhända finnas, kanske… 💡 = att ”Gilla läget !”

   Jag tror att min morbror hade kommit dit – och som ”straff” för det så fick han fem år till. 🙄

   • 2010/05/18 1:09 e m

    …eller rättare sagt – gav sig själv fem år till, rätteligen…

 15. lenaalun permalink*
  2010/05/18 1:12 e m

  ur den rena källan av Marie-Louise och Robert Hahn;

  ”Healing är också något som är missförstått på grund av att människorna inte förstår att det krävs en hel del av dem själva om de skall gå in i helandets process fullt ut. Man kan inte bara förvänta sig ett hokuspokus från himlen varvid allt läggs tillrätta. Det krävs också ett aktivt helande inifrån de människor som är sjuka. De måste fokusera på de helande mekanismer som de har i sina egna kroppar. Healing är ett stort arbete som kräver en aktiv insats. Det räcker inte med att man passivt tar emot den.”

  Hm, jag har provat allt! Tänkte försöka uppnå ett mer passivt tillstånd, men det var ju inte en lösning enligt dem.

  Det som sker sker. Passiv har jag inte varit en minut de senaste fyra åren sedan cancerbeskedet kom på min 40-årsdag. Ett år senare fick jag den sista strålningsbehandlingen nr 25 på 41-årsdagen. Sedan fick jag en biltur i min väns nya röda Porsche och blev omhuldad. Trodde på tecknet, att allt är nogsamt planerat. Så är det säkert än. Gud håller allt i sin hand. På vilket sätt stretar jag emot? Jag får en känsla av att vara bångstyrig. 🙂

  • 2010/05/18 1:38 e m

   ”Passiv har jag inte varit en minut de senaste fyra åren sedan cancerbeskedet kom på min 40-årsdag.”

   Jo… – Lena – Du håller ALLT i Din hand – men Du tillåter måhända ej ännu intellektuellt det som VILL ske att ske.

   Det räcker gott och väl med att HELT passivt ta emot = ”Gilla läget !” – även om Hahn-arna säger annat. I o f s så kan jag ha fel i det – men det tror jag ej alls själv på.

 16. lenaalun permalink*
  2010/05/18 1:51 e m

  Exactemente. Det är den starka intellektuella överbyggnaden i mitt liv som är boven i dramat. Det har många påtalat. Vad kan man göra?

 17. lenaalun permalink*
  2010/05/18 1:56 e m

  Det svåraste är väl att veta vad jag vill. Det spretar tydligen med det som kallas delpersonligheter. Någon som sätter käppar i hjulet.

  Problemet är orken. Orkar inget. Kroppen är helt utsliten, och det verkar inte finnas bot. Den borde härvidlag 🙂 har repat sig med fyra års paus från arbetsliv. Tänker jag.

  Stora kärleksdrömmen i uppfyllelse, och det räcker inte för att blåsa nytt liv i kroppen. Det är fördjävligt rent ut sagt. Nu blir jag faktiskt arg! 😀 Energi!

  • 2010/05/18 2:36 e m

   Brist på ork kan måhända vara lösningen, kanske…

   När du ej orkar tänka en enda redig tanke längre – så är Du nog ORDENTLIGT på G, tror jag… – ifall det nu sker FÖRE det att Du drar Ditt sista andetag.

   Hoppingivande ❓

 18. lenaalun permalink*
  2010/05/18 3:24 e m

  OrkStopp vart det nyss, så jag bröt ihop lite ,och kom i djup vila i sängen och nu ska vi ut och äta en bit barnen och jag….

  Inte en redig tanke längre…. puh.. tror du på det. Mer utmattad än jag är nu kan man inte leva….men som sagt det vart bättre nu. Andevärlden tankade tydligen på mig!!

  Lekte med tanken att jag skiter i våren, vilket jag känner att jag gör, även om det kan vara den sista. Jag lämnar barnen och Karl-Johan och drar till Himlen….. Tillät mig skita i allt.
  Där fanns ett vakuum. Jag vill inte dö. Utan jag bestämde mig för att det ju faktiskt är jag som bestämmer. Det finns ingen Gud som bestämmer det. Nu bestämmer jag mig för att njuta av världens bästa barn och karl och lever fem år till. 😀

  Det gick via några oväntade tårar, på självaste födelsedagen, av svaghetens förtvivlan.

  • 2010/05/18 4:06 e m

   …eller som Tage Danielsson uttryckt det: ”Samhällsmoralen gror ur gräsrötterna. Gör den inte det beror det på att den har gödslats med för mycket skit från ovan.” = SamhällsIntelligensen – om det nu finns någon sådan i dags dato – kommer ALLTID underifrån.

   I samhället kommer ju hart när ALL intellektuell och annan skit ALLTID ovanifrån – och detsamma gäller wåra egna kroppar = wåra intellekt är ju PyramidMaktHavaren i vars och ens eget liv.

   Hur ändrar Wi på det ?

   Tja… – det är nog svårt att ge något generellt tips om, faktiskt…

   Men i mitt fall så funkar det perfekt när jag placerar mitt PyramidMaktHavar-intellekts fokus någonstans under midjan. Då försvinner mer eller mindre momentant det ”vanliga hjärnsurret” – till förmån för underifrån kommande Intelligens – eller vad Wi nu föredrar att kalla det.

   Den Intelligensen kan jag både höra och känna fysiskt – som ett högfrekvent sus i huvudet – såväl som att kroppen ibland känns ”elektrisk” – och med olika rörelseupplevelser både här och där.

   Detta tillämpar jag ALLTID när jag ej är särskilt trött egentlig om aftonen – men att det ändå är läggdags. Som vanligast så somnar jag då bara efter några få minuter – även om jag ej alls var sovtrött när jag lade mig.

   En egenhet som jag också har – är att jag brukar gå ut i spenaten till mitt natthärbärge (det ligger ca 150 m ifrån bostaden) och ta mig en liten eftermiddagslur på en eller annan timme. Ofta är jag då ej särskilt sovtrött egentligen – men med den här ”under-bältet-metoden” så misslyckas jag hart när aldrig med att ”lura till” en timme eller så. När jag skrivit detta färdigt – så är det dags för dagens ”eftermiddagslur”.

   Så det är mitt knep för att stänga av mitt ”livliga intellekt” = för att få lite av Intelligent lugn och ro när jag själv BESTÄMMER att jag vill ha det.

   Himla praktiskt, faktiskt… 🙄

   PS. Om Du ej kände till det – så är det så att jag året runt sedan 1995 sover utomhus i stort sett varje natt. Gissa om jag = min Intelligenta fysiska kropp (mitt intellekt = min biologiska hjärnDator exkluderad) gillar det ❓

 19. lenaalun permalink*
  2010/05/18 6:16 e m

  Sover du ute i kylan?

  • 2010/05/18 7:23 e m

   Jepp… – Lena – men i mitt perspektiv sett numera – så är kyla är ej kyla – utan kort och gott lite mera kompakt ENERGI – per rymdenhet (M3) sett. Men hade någon sagt så till mig våren 1995 – när jag FRIVILLIGT blev ”arbetslös uteliggare” – efter ett tips från en bekant – så hade jag nog starkt övervägt att tipsa en sådan person om ett besök hos någon hjärnskrynklare.

   Arbetslös hade jag då varit några år då (blev det 1991 efter en kk i det företag som jag då var liten delägare i och vd för). Jag var då 50 + och därmet ”ute” som användbar arbetskraft – trots min i o f s gedigna yrkeslivserfarenhet med en sjöingenjörsutbildning i botten.

   Märkligt, faktiskt… – men så var det då i början på 90-talet. Men det är i o f s ej HELA sanningen – för efter uteliggarsommaren 1995 – så VISSTE jag att jag minst av allt önskade mig något nytt Ny Sex- och LöneSlaveriArbete.

   Jag VISSTE då att det skulle vara mångfalt bättre att ”hanka mig fram” på den då under existensminimum varande A-kasseersättningen – med lite kneg för vita pengar vid sidan om systemet – än att på nytt ”prostituera” mig – genom att knega på vanligt sätt.

   Så blev det till min folkpensionering 1 april 2006 – även om jag hade en hel del strul med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan i Laholm under de sista två åren. Arbetsförmedlingen ville på fullt allvar omskola mig till skogshuggare med motorsåg och röjsåg – TROTS att det förelåg läkarintyg om det DIREKT olämpliga i det för mitt vidkommande + att jag då var ca 63 år LivsErfaren.

   Jag hade då bl a därföre varit sjukskriven ca 8 månader för axelproblem (resultatet av ett vitarbete med en takmålning – som min kropp ej gillade) – samt att jag under större delen av mitt liv haft känningar av en allvarlig fysisk ryggskada – som jag ådrog mig i mina tidiga tonår. I o f s så var den just då inget problem egentligen – men axlarna räckte ju mer än väl för att avfärda Af´s yrkesutbildning som kort och gott urbota idiotisk.

   I o f s så härjade ju Gudrum i skogarna året efter – tror jag att det var – så jobb som skogshuggare hade nog ej saknats under de då ca 1,5 år som återstod till min folkpensionering – när utbildningen hade varit klar. Hur som med det – så klarade jag ej av Af´s idioti – utan ”sprang i väggen” av det.

   Min behandlande läkare sjukskrev mig då för AF-depression (i läkarintyget stod det reaktiv depression) hösten 2004. Våren 2005 beslutade Fk´ans s k förtroendeläkare att jag ej alls var sjuk längre (han hade ALDRIG träffat mig – så hur faen VISSTE han det). Men på g a att min handläggare på Fk slutade sin anställning där strax efter detta beslut – så blev ärendet liggande på Fk.

   När min nya handläggerska kom till hösten 2005 – så hade hon en STOR hög ärenden att gå igenom – och mitt kom ej upp förrän i december 2005. Hon kallade mig till ett möte – och hon var förnuftig, verkligen… – och tyckte själv att jag gott kunde få lov att vara sjukskriven tills min pensionering skulle komma den 1 april 2006. I februari meddelande hon mig att det skulle bli så – och hon hade fattat det beslutet själv – med en viss risk för en reprimand ifrån Fk ledning.

   Det finns faktiskt riktigt goa människor hos sådana här myndighetskolosser också – Tack och Löv !

   Ca 5 månader efter min folkpensionering = hösten 2006 var jag HELT ur det eländiga depressionsträsket – och gåvan i det här för mig var helt FANTASISK !

   Som en blixt ifrån en klar himmel – så stod det hösten 2006 helt PLÖTSLIGT helt klart för mig: Men herre gud – jag har ifrån tidpunkten ca 25 år (= GifterMålsåret) varit mer eller mindre KRONISKT nedstämd – utan att veta om det !”

   Gissa om det var en höjdarupplevelse – som jag ej nog innerligt idag kan tacka Af och Fk för att jag själv upptäckte. Så som ALLTID – alla mynt har TVÅ sidor – och INGET ont som ej för NÅGOT gott med sig.

   Gissa hur det känns – efter ca 45 depressionsår – att nu i ca 4 år ha varit åt hållet HELT befriad ifrån den plågan ❓

 20. lenaalun permalink*
  2010/05/19 7:07 f m

  Vilken fantastisk livsberättelse. Vad som verkligen överraskar är att du utsattes för det som är standard nu, redan 2005 och 2006.

  Vi hade roligt i våras när min bror hänvisades till Arbetsförmedlingen för omskolning. Han har varit på bilverkstad sedan han var 15 år, och nu då vid 62 år är det äntligen dags för omskolning. Halleluja! Det är rena rama farsen när nya regelverk appliceras på verkligheten.

  Just nu kan sjukdom och utslitning av kropp och själ inte på något sätt accepteras verkar det som.

  Folk har blivit galna av maktens hjärntvätt kring detta med allas arbetsförmåga.

  Sotaren kom och överraskade här en tidig morgon, glömde bort honom, och det första han frågar är om jag inte jobbar, är sjukskriven bla bla.

  Komiskt faktiskt. Han är en mysig och attraktiv karl, men har skolats in i att hålla efter lata fuskare. 😀

  Likaså frågade en granne om jag inte kunde jobba 20 % ialla fall. 😀 Helt otroligt vad propgagandan har gjort med gemene man.

  Och detta är bara ett axplock senaste tiden. Jag har pressats i ett par år innan folk nu har fattat att jag har Döden flåsandes i nacken.

  Ja, deprimerad har jag också varit hela livet. Det är väl nu det har släppt, när man fullständigt har brutit ihop. 😀

  • 2010/05/19 8:45 f m

   ”Ja, deprimerad har jag också varit hela livet. Det är väl nu det har släppt, när man fullständigt har brutit ihop.”

   Du är ju ”vaken” faktiskt – för det är ytterst få som vidgår att dom har levt och lever åt hållet ”kroniskt nedstämda” HELA livet.

   ”Folk har blivit galna av maktens hjärntvätt kring detta med allas arbetsförmåga.”

   Jo… – Lena – så är det ju – och den galenskapen tar vissa vid sig så av – att dom bokstavligt talat tar sitt eget liv av daga – istället för att ”stå ut” med galenskapen. Mer om det i sak HÄR.

   Frågan blir ju då vilket som är mest Intelligent ? – och det har jag inget svar på – mer än när jag hade sådana tankar själv 2005 – så valde jag då att fortsätta med att försöka ”stå ut med” galenskapen. Det tycker jag nu i efterhand var ”rätt” val för mig. Men det utesluter ju ej alls att det skulle ha varit ”fel” för någon annan.

   Hur som med det – så igen”Det gäller ju att gilla läget i ALLA lägen !” – för annars blir livet i kött ett rent helvete – bokstavligt talat. IdagTiden är ju den ENDA HändelseTiden = den ENDA tiden då Wi kan välja göra eller icke göra vad som – utifrån de förutsättningar som gäller för oss idag.

   Och vem kan bli glad över att jag blir ledsen eller deprimerad över att så många MedMänniskor har ett rent helvete – p g a att det kommer så mycket skit ifrån wåra ”kära” PyramidMaktHavare ?

   Men i o f s – så vilar INGEN skugga över dom för det – ifrån min sida i vart fall – för dom gör ENBART så gott dom kan och förstår. Det är ju ej så imponerande mycket i o f s – men det är ju en helt annan sak.

   Apropå – ”Döden flåsandes i nacken” – så är det ej korrekt språkligt uttryckt – i mitt perspektiv sett. Du har en annan aspekt av Ditt ODÖDLIGA Liv – som vill ta över – därför att Ditt Liv i kött förefaller Dig vara outhärdligt TRÅKIGT. Det är helt OK att se det så och tillåta det att ske.

   Men varför ej prova med att göra som min sjökompis gjorde = ompröva det beslutet en gång till – utifrån perspektivet att HELT sluta med att vara ”hönsmamma” = åt hållet att i alla lägen hjälpa andra – och därmed BERGIS förlora sig själv förr eller senare ❓

 21. lenaalun permalink*
  2010/05/19 9:16 f m

  Tusen Tack för dagens visdomar! 🙂

  Det sägs att bröstcancer just är en hönsmammesjukdom, och min vännina har noterat att det är de allra mest kärleksfulla som får det…

  Nej, jag undrar varför det är så svårt att var Happy när Karl-Johan kommer till kvällen och mina underbara barn har varit här sedan eftermiddagen igår. Nu i skolan, men snart hemma igen. Allt jag har är att njuta av dem.

  Men det är nog så att jag borde bo på institution. Jag orkar inte med ett hushåll och alla krav.

  Som tur väntar jag på att få veta när jag får komma tre veckor på Vidarklinken. Underbart antroposofiskt sjukhus jag var på i oktober- november. Fantastiskt härligt. Då orkar jag leva.

  • 2010/05/19 9:36 f m

   Jo… – Lena – men idag är ju den ENDA tid som finns (Intelligent sett), verkligen… 🙄 Ifall Du ej tror mig – så fråga då ett tillräckligt litet = Intelligent barn om den saken.

   Så varför idag hänga upp Dig på – hur det eventuellt kan bli en annan dag – för då MISSAR Du ju mer eller mindre helt och hållet dagens LIV ❓

   Det är VERKLIGEN deprimerande ”vet” jag – efter ca 40 år i den sitsen.

 22. lenaalun permalink*
  2010/05/19 9:44 f m

  Karl-Johan är en enda övning i att njuta av Nuet för Dagen.

  Det går inte att planera äktenskap, sammanboende och husbygge.

  Jag njuter verkligen för varje gång, och vore tacksam om våra tolv veckor kunde få bli 52 t ex. Hur fantastiskt som helst. Hur helande som helst för min själ.

  När jag läser texten till Genom Allt isade det till. Tänk om hans öde är att hjälpa mig att möta döden lycklig i frid?

  https://lenaalun.wordpress.com/2010/05/19/hoppet-som-ar-kvar/

  Nu är det cellgifterna och Tema Döden som grumlar njutningen. Men jag vet ju att bara han är här blomstrar jag och det är bara förberedelserna som jag finner tungt.

  • 2010/05/19 11:27 f m

   Lena – Du är intellektuellt smart till tusen, verkligen… 🙄

   Du högg direkt på att idag är ikväll – men så har det ALDRIG varit – kommer ALDRIG att bli – och framförallt ÄR ej så NU. Att leva den tid Wi har här – är att leva just NU ❗

   Ej om en timma eller så. Kan Ditt supersmarta intellekt FATTA det ❓

   Carola är kort och gott himla häftig – och jag har följt henne genom åren med MYCKET stort intresse. Hon är en helt outstanding sångfågel, verkligen…

   Men texten i sången Du länkade till gäller ju någonting utanför henne själv – och därför är den ju som det mesta i den sjangen intellektuell bla ha bla ha – som jag ser det i vart fall.

   När kommer Carola att inse – att det EVIGA livet finns inom oss själva – och ej alls hos någon av PyramidMaktHavarna påhittad gudDom utanför oss själva ❓

   Den dagen kommer hennes sångtexter att se HELT annorlunda ut – BERGIS ❗ 😉

 23. lenaalun permalink*
  2010/05/19 2:01 e m

  Okej, Josef, och det där skötte sig av sig självt. Den cellgiftstablett jag tog till frukost var av det riktiga slaget som däckar en och tvingar en att dyka rakt i känslorna. Så jag har upplevt saker jag kan tycka jag borde känt mig igenom för fyra år sedan. 🙂

  Intellektet tar semester. Och där tror jag läkningen finns. Den skärseldsupplevelse som följer med cellgifterna kan få oss att tillfriskna.

  • 2010/05/19 2:54 e m

   Jo… – Lena – så kan det ju vara = kroppen blir så svag av cellgifterna – att hjärnDatorn ej får energi nog för att gå på högvarv.

   Då får ju de Intelligenta energierna – som ALLTID kommer nedifrån och upp genom kroppen – en chans att fixa till den fysiska förödelsen – som cellgifterna har ställt till med.

   Dock… – logiskt sett så går det ju ej att hålla på så hur länge som helst – för då tröttnar nog till slut de Intelligenta energierna – på att ideligen rätta till det som det vansinniga intellektet håller på med.

   Kroppen fungerar ju härvidlag exakt som samhället = skiten kommer uppifrån – och i så stor mängd – att det som kommer nedifrån = det Intelligenta får ej en chans, tyvärr tyvärr… 😥

   Så kan Du fixa till så att Ditt intellekt tar semester den mesta tiden av dygnets dagvakna timmar – så skulle jag tro att Du är frisk som en nötkärna inom några få månader.

   Frågan härvidlag blir ju om Du kan få Ditt SuperSmarta intellekt att acceptera det ? – därför att wåra intellekt är sedan ca 6 000 år (= från tiden då PyramidMaktHavarna hittade på religionerna)>/em> tillbaka – ensidigt FELprogrammerade för att förinta sig själva = se till så att kroppen hamnar i den av PyramidMaktHavarna så ”VARMT” förordade = oundvikliga (intellektuellt sett) graven i Terra.

   By the way – så går jag på buggkurs på onsdagskvällarna – trots att jag rätteligen istället borde hålla mig till pensionärernas ”kasedans för skrynkeltrynen”. Men det har jag talat om för mitt intellekt – att det skiter jag högaktningsfullt i.

   Ungdomarna som jag buggar med på den här kursen – såväl som medelålders – upplever jag VÄLDIGT mycket uppskattar gubben Josef som buggkompis. I o f s så kan jag ha fel i det – men det tror jag ej alls själv på. 🙄

   Har Du testat att gå på buggkurs under de senaste ca fyra åren ❓

   • 2010/05/19 3:10 e m

    PS. Samhället kommer ALDRIG att kunna förändras först = tillåta att det Intelligenta nedifrån och upp – kommer att få STYRA samhället till ett himmelriket på jorden – DET ÄR OMÖJLIGT !

    Samhället MÅSTE förändras – när tillräckligt många enskilda individer i samhället LEVER så – att deras enskilda PyramidMaktHavare = intellektet – ej längre tillåts att styra dem till en oundviklig grav i Terra – så det så. / Josef

 24. lenaalun permalink*
  2010/05/19 3:44 e m

  Intressant! Jag pensionerar härmed intellektet och tar itu med mitt förnekade känsloliv. 😀 Får vi se om jag lever året ut.

  Idag störtdök jag ner i min förestående död och detaljplanerar allt ”måste fixa först…. ” Så mycket tyder på att slutet är nära, när så många relationer klargörs och helas ”mirakulöst”. Igår insåg jag i en märklig blixtinsikt, att den som kommer sakna mig allra mest är exmaken! Omgift! Inte Karl-Johan eller barnen. Jag framkastade det spontant när han ringde och han höll helt och hållet med. Det fanns mycket läkedom i det.

  Buggade gjorde jag på 90-talet sist. Men jag har varit sugen! Karl-Johan blir svårt att övertala till det, men får jag bara en gnutta ork mer så ska jag överväga en buggkurs. Oerhört kul, men litet knepigt för mig att få till. Men mycket vatten har runnit under broarna. Nu kanske jag är suverän på bugg? 😀

 25. 2010/05/20 10:38 f m


  Lena
  – apropå att ge intellektet semester.

  ”MÄNNISKAN ÄR MATERIASKAPELSENS KRONA !”

  …eller rättare sagt: ALLA människor har en medfödd oförstörbar potential för att LEVA i kött som MateriaSkapelsens Krona !


  Jesus VISSTE till 99,99 % att det var så för ca 2 000 år sedan – men insåg i 30-årsåldern – att det då ej fanns någon enda annan människa på jorden – som intellektuellt ”taggade” på den vetskapen. Ej ens han lagvigda hustru Maria från Magdala gjorde det fullt ut.

  Så han bestämde sig då för att ta bort sin egen kvarstående mindre än 0,01 % av intellektuella tveksamhet – genom att själv se till att plusfästelse-racet kom till – och så blev det. Att det vara Jesus själv – som medvetet valde det här scenariot – styrks STARKT av att han under hela förundersökningstiden – såväl som under själva domstolsprocessen – icke en ENDA gång försvarade sig emot det som lades honom till last. Utan precis tvärtom – varje gång han sade något – så lade han med det ”mera lök på laxen” – för att vara ”säker” på att bli dömd till plusfästelsen.


  Dock… – efter en väldigt kort tid på pluset – så försvann hans sista 0,01 % av intellektuella tveksamhet – om att han hade rätt för sig till 100 % = Människan ÄR Skapelsens Krona = människan kan göra precis vad som med sin egen kropp i kött – ifall intellektet kommenderas av innehavaren till att ta ”semester”. Så under den här plusfästelsedagen – så satt Jesus på en av plusfästelsepinnarna som sitt EVIGA medvetande (= det som Wi alla ÄR i grund och botten) – och åsåg spektaklet. Måhända var det ändå någon form av sorglustig händelse i detta för honom – vad vet jag. Hur som med det – så drog han ju senare, med både hull och hår, HEM till all materiaSkapelses Källa igen.


  Så att vända tillbaka HEM igen – kan ju vara att redan som foster i mammas mage själv fixa till ett missfall, som spädbarn att själv fixa till en plötslig spädbarns”död”, som barn att själv fixa till t ex en ”dödande” barncancer, som vuxen att själv fixa till t ex en ”dödande”bilolycka, en ”dödande” cancersjukdom osv osv – eller att köra det MainStreamade racet = att lååångsamt plågas ihjäl under 70 till 100 år eller mer.

  Det senare är ju PyramidMaktHavarnas favoritscenario. Det har dom ju lyckats VÄLDIGT väl med – att hjärnFörsmutsa oss av vanligt folk med = väsentligt flera än 90 % av världens människor – som det ENDA vettiga – TROTS att det tankelogiskt sett är ett och detsamma egentligen – som att själv välja att ”dö” som barn. Med den ENDA skillnaden att leva ett lååångt liv i kött – är ju att det ju ALLTID är förenat med en MYCKET mera plågsam ”död” – i mängden ”döds”plågekvantitet sett.


  I det här perspektivet sett – så kan det vara lätt att hålla sig för skratt. Detta därför att efter Jesus – så har INGEN enda kommit på – att det MainStreamde levnadssättet är det VÄRSTA scenariot av ALLA – förutom dom som själva har ”valt” en tidigare hädanfärd. Men dom har ju ALDRIG talat om det INNAN dom slutade med att andas, för de efterlevande, att dom valde som dom gjorde. Dom har ju alla mer eller mindre medvetet själva valt att ta sin ”Mats urs kolan” – därför att deras MainStreamade liv i kött = dominerade intellektuella liv i kött – kort och gott var dödsTOKIGA = var dödsTRÅKIGA. Rätt lustigt, faktiskt…


  Efter Jesus har det funnits MÅNGA som själva har i vart fall åt hållet insett samma sak som han gjorde. Men ALLA dessa har av PyramidMaktHavarna = MainStreamet – på ett eller annat sätt – ALLTID ”hängts upp på pluset”. Den senaste – och måhända den som varit närmast Jeus-insikten om att människan är ”MateriaSkapelsen Krona” – som jag känner till i vart fall – är Nikola Tesla.

  Han är ju bl a ”pappa” till att världen är upplyst med växelströmsteknik, att Wi kan åka ut i rymden, att Wi har kommunikationsteknik som telefon- och datateknik osv osv. Men honom plusfäste den tidens PyramidMaktHavare – genom att låta honom ”dö” utfattig, ensam och övergiven på rum 3327 på New Yorker Hotel den 7 januari 1943. Personligen kan jag nu undra över hur han just då kände sig. HELA staden han befann sig i – var ju bokstavligt talat upplyst med hans teknik – och ändå var Nikola Tesla som uppfinnaren av detta – så fattig att han ej kunde betala hotellräkningen.


  Men igen – det vilar ej alls någon skugga över dessa PyramidMaktHavare och deras medlöpare ifrån min sida, för den sakens skull – för dom gjorde då ENBART så gott dom kunde och förstod – precis som dagens PyramidMaktHavare gör EXAKT detsamma. Det är ju ej så imponerande mycket i o f s – men det är ju en helt annan sak.

  Så här ännavänt har det nu varit sedan ca 6 000 år tillbaka = från tiden då mänskligheten tvingades in i PyramidMaktHavarnas religionshelvete.

  Varför ❓

  Tja… – om det finns det nog lika många intellektuella meningar som det finns människor på jorden, troligast… Men det hindrar ej mig ifrån att nu försöka sätta mina intellektuella ord på – vad orsaken till detta nu ca 6 000- årade intellektuella vansinne är.


  ”En kan göra mycket – men TVÅ i sann förening kan förändra HELA världen !” Såvitt mig känt så har det ALDRIG i människans hittills kända eländiga historia – funnits TVÅ SAMTIDIGT (= i wårt intellektuella tids- och rumsperspektiv sett) – som intellektuellt har varit SAMSTÄMMIGA. Om varför detta ännu ej skett – kan man också ha oändligt många intellektuella meningar om – men personligen tror jag att det i grunden kan hänga samman med det följande:

  När religionerna uppfanns – så föddes också den intellektuella GalenPanneIdèn ”Antingen eller !” = ont och gott, bra och dåligt, plus och minus – samt ej minst förödande – syndigt och ej syndigt = skamligt och ej skamligt. Det senare var och ÄR ju som ”klippt och skuret” – för att hart när ALLA skall stänga av sina nedifrån och upp i kroppen kommande SuperIntelligenta = odödliga LivsEnergier. På den ”döds”vägen har människosläktet on mass nu vandrat i ca 6 000 år, tyvärr tyvärr… 😥


  ALLT i NaturRen är SuperIntelligent – som jag ser det i vart fall.
  (Måhända en intellektuell insiktseffekt – av att jag har sovit utomhus året runt sedan våren 1995 ?) Men växter och djur i NaturRen har inget intellekt – så dom kan ej alls intellektuellt förstå = inse att dom är SuperIntelligenta. Allt i NaturRen som ”föds” i materia – lever i den en tid – och sen försvinner det – utan en enda intellektuell eller annan tanke om ”död”. Detta därför att LIV kan ALDRIG vare sig födas eller dö egentligen – utan det kan ENBART växla fysisk form att yttrycka sig igenom – INGENTING ANNAT.


  Om senvintern så blir den SuperIntelligenta NaturRen – och det mesta däruti
  (människosläktet on mass undantagna) – förälskad i (= kåt på) en ny vår och sommar – fylld av hänförande livsnjutning – och så blir det så. Under sensommaren så har detta varje nytt år så fantastiska scenario blivit så känt = blivit så tråkigt – att det kommer upp en längtan efter att ”riva ned” – och så blir det höst. När det är fixat – så kommer längtan efter att vila – och så blir det vinter osv osv. Inget konstigt alls !

  Tillräckligt små = Intelligenta barn = tillräckligt lite intellektuella barn – gör åt hållet exakt detsamma i sandlådan. Dom bygger upp och river ned med samma GLÄDJE-längtan. Med andra ord uttryckt – så VET alla tillräckligt små barn intellektuellt – att livet i kött intellektuellt SKALL förstås och levas som Både och av allt !” = absolut INGET är bättre eller sämre än någonting annat. Hur många vuxnas inntellekt hajar det ?


  ALLA tillräckligt små barn VET också – att det finns överhuvudtaget ingen gud eller annan fåntratt – som STYR Livet. Livet i sig sjävt är bara någonting som HÄNDER i varje ögonblick – och det är åt hållet mer eller mindre HELT oförutsägbart – avseende vad som kommer att hända eller ej alls kommer att hända. Visst kan vissa intellektuella händelseprognoser för livets uttryck i materia göras. Men – som i slutändan med vädret –
  ”Människan spår – men VÄDRET rår !” – och så var den sagan slut.


  Apropå sagor – så har PyramidMaktHavarna och deras medlöpare i ALLA tider tillåtit att sanna sanningar har fått uttryckas i sagans form. Varför har jag ingen aning om. Så det finns nog MYCKET goda skäl för att fästa tilltro till uttrycket: ”I mänsklighetens sagoböcker finns mera av Intelligent Natur- och Livsvetenskap – än i hela mänsklighetens samlade intellektuella skolvetenskapliga !”

  Själv inser jag numera – att Wi alla har PippiLångstrump-potentialen egentligen – men att wåra, sedan barnsben av vuxenskit försmutsade intellekt, hindrar oss ifrån att fysiskt leva så ”tyngdlösa”, tyvärr tyvärr… 😥 Men det är ju bara att – ”Gilla läget !” – för annars blir ju livet i kött ett rent helvete.


  Så apropå att ge intellektet semester. Det är nog en väldigt bra start, tror jag… Men det finns ju inget ont i intellektet egentligen.

  Så det gäller nog att se till så att den semestern ej blir för gott. Intellektet är ju detsamma som cockpit för ett flygplan – så det är ju ABSOLUT nödvändigt för att ”planet skall kunna flygas”. Men det gäller ju att se till så att kroppenplanet ej flygs med autopilot = PyramidMaktHavarnas givna påbud HELA tiden – för då blir det oundvikligen en kraschlandning = en idiotsäker begravning i jorden Terra.

  ”Lätt som en plätt !” – eller ❓

 26. lenaalun permalink*
  2010/05/20 4:52 e m

  Karl-Johan och jag diskuterade mitt pensionerade intellekt till frukost just som du skrev som bäst. Jag förstod inte vad han ville lära mig. 🙂

  Har ialla fall sovit från tretiden till femtiden. Skööönt. Mera Sömn. Blogg och cellgifter är en relation med förhinder. Det blir inget speciellt av det.

  Får se om jag finner något annat än något intellekttuellt nöje nu. Men är förnärvarande livstrött så din text var tröstande. 🙂

  Det är bara så oacceptabelt att få två ljuvliga, hett efterlängtade barn som man sen inte har kraften att vårda och uppfostra. Däri ligger min kamp.

  Köttets fröjder med Karl-Johan, ska det räcka för att binda mig kvar på jorden, måntro? Taoismen lär att det är sexualiteten som håller oss kvar på jorden. Någon sådan finnes inte i Himlen. Det är Här och Nu som gäller!

  • 2010/05/20 6:22 e m

   Nja… – Lena – sexismen finns på andra sidan också – och i MINST lika hög grad – såvitt jag känner till den saken. Den ENDA skillnaden – ifall Wi bortser ifrån att sexismen på andra sidan är så mycket häftigare. Detta därför att på andra sidan HINDRAS Wi ju ej av någon lågfrekevent materia av kött.

   Men däremot så är barnproduktion på andra sidan ej möjlig – såvitt jag vet. Wi är ej så intellektuellt dumma så Wi finner nöje i sådant där heller – av det enkla skälet att Wi på andra sidan är HELT befriade ifrån intellektet – som ju är fysiskt.

   Barn är HELT fantastiska i o f s – och ju mindre dom är – ju mer fantastiska är dom. Men hur Wi än vrider och vänder på ”barnägandet” – så är det förknippat med minst ca 20 års intellektuellt ”fängelse” för föräldrarna – såväl som ej minst för barnen. Ej alls så få av föräldrarna – håller sina egna barn i ”föräldrafängelset” så länge som dom lever.

   Detta därför att Wi inbillar oss intellektuellt – att Wi måste ha översikt över barnen ständigt och jämt = hart när ALDRIG kunna släppa dom FRIA. Wi inbillar också intellektuellt – att Wi som föräldrar har nånting att lära wåra barn. I vart fall tänkte jag så – så länge som barnen var kvar hemma. Men vid pass ca 20 års ungdom flög båda ut ur faders- och modersfängelset för gott.

   Nu VET jag att föräldrar som princip har hart när ingenting att lära sina barn – men barnen har ALLT att lära sina föräldrar. Men det är ju så dags nu – för nu har jag inga barn hemma längre. Jag har ej heller någon önskan om att bli pappa igen heller.

   Det räcker gott och väl med träffa 5 barnbarn några få ggr per år [det första av 6 barnbarn tog sin ”Mats ur skolan” efter ca 25 veckor i mammans livmoder. (Mats var en flicka – och namnades Stella på gravstenen)] – för att sådant ej alls skall locka. Jag fattar ej heller hur dagens föräldrar ORKAR – för med flera barn och båda jobbar – så finns det ju som princip NOLL tid över för ett eget och/eller tillsammans liv för föräldrarna – som jag upplever det. I o f s så kan jag ha fel i det – men det tror jag ej alls själv på.

   Så – det ENDA som föräldrar kan ge sina barn egentligen – är av sina egna erfarenheter av sina egna misslyckade liv i kött som Skapelsen Krona. Det kunde vara VIKTIGT för barnen att känna till – men det hålls ju ALLTID hemligt för barnen.

   Jo… – förståss – detta att det är praktiskt att åka cykel och köra bil på höger sida av vägen. Men det är väl i stort sett ALLT – som kan ha ett visst livsvärde för barnen, tror jag… 🙄

   • 2010/05/20 6:27 e m

    …Den ENDA skillnaden – ifall Wi bortser ifrån att sexismen på andra sidan är så mycket häftigare – är att Wi på andra sidan ej alls HINDRAS av någon lågfrekevent materia av kött. …

 27. lenaalun permalink*
  2010/05/21 7:52 f m

  Men Josef! 😀 Vet du inte vad sexism innebär? Enbart mannens överordning över kvinnan. som rasism fast mellan man och kvinna.

  Så sexualiteten finns i himlen? Ja, som själarnas förening, och det är säkert lika häfitgt som här på jorden och lite till då. Okej, då tog du bort den sista motivation jag har att hålla mig kvar på jorden. 😀

  Och att jag mest är till besvär för barnen, har jag också greppat och det underströk du tydligt. Allt tydde på att slutet är nära.

  Men efter att ha sovit massor sedan kl 15.00 igår till 7.00 så är jag vederkvickt och tror jag klarar sommaren. 😀

  • 2010/05/21 8:35 f m

   Sexism – ifall den är Intelligent – och det är den ju ALLTID i ”himlen” – har nog INGENTING med över- och underordning att göra – som jag ser det.

   Det ENDA ansvar jag, Du och alla andra har – det är att SJÄLVA fullt ut LEVA i kött som MateriaSkapelsens Krona – så det så.

   Jag kan överhuvudtaget ej alls intellektuellt fatta – att NÅGON enda ej alls skulle kunna se det som ett även intellektuellt himla STARKT skäl – för att hålla sig kvar på jorden väääldigt lääänge – och då minst av ALLA just Du.

   Tills något annat är fört i bevis händelsemässigt – så ser jag Ditt intellektuella uttryck ovan: ”Allt tydde på att slutet är nära.” – som ett bizzart skämt – för det finns INGET sådant slut – så det så. 🙄

   • 2010/05/21 12:19 e m

    By the way – vad säger Din fysiska IntelligensBarometer Dig – när Du med egna händer ”pratar” med den om Din omöjliga ”död” ❓

 28. lenaalun permalink*
  2010/05/21 1:13 e m

  Nej, men att avsluta slitet här i jordisk kropp, fattar du vä? 😀 Fixa med pengarna och pappren. Det som min sjukgymnast igår kallade att döstäda. Röja upp för de efterlevande i möjligast mån. Men någon reel visningsstädning av huset orkar jag inte. Men jag har sparade papper och anteckningar, dagböcker i massor. Allt sådant känns akut bråttom denna vecka, av en outgrundlig anledning.

  Nu är min brorsdotter och rensar i trädgården. Folk kommer från alla håll och kanter, som för att hinna säga adjö, får jag en kuslig känsla av.

  • 2010/05/21 2:00 e m

   INGET av detta kneg är förslösat – därför att i vilket fall – som så kommer det ju till nytta.

   Så att döstäda – kan ju lika gärna vara att städa för att ge sitt fortsatt LevAnde Liv i kött lite mera NY”städade” former också. 😉

  • 2010/05/21 3:41 e m

   ”Nu är min brorsdotter och rensar i trädgården. Folk kommer från alla håll och kanter, som för att hinna säga adjö, får jag en kuslig känsla av.”

   Jo… – Lena – det är nog en RIKTIGT sann känsla, tror jag… 🙄

   För ifall Du väljer att ”dö” (vilket ju är omöjligt i det oförstörbara LevAnde Livets perspektiv sett…) – så försvinner Du ju ur deras intellektuella åsyn – och ifall Du väljer att Leva LevAnde vidare i Ditt nuvarande kött – så kommer Du ALLRA troligast ej alls att leva så – som Dina när och kära har hittills har ”bestämt” att Du MÅSTE leva – för att Du skall falla dom väl = godkänt ”på läppen”.

   Så i vilket fall som – så blir ju avskeden till gagn för ALLA – och framförallt för Dig själv – som jag ser det.

   Lite om hur den EVIGA vänskapen med sig själv – när den ges ytrymme av oss själva – kan yttra sig, avseende bekantskapskretsen, HÄR.

   • lenaalun permalink*
    2010/05/22 7:39 f m

    Ja, just ja, det var det om att först av allt vara vän med sig själv, som jag kände att du ifrågasatte mig och Karl-Johan huruvida vi var, i Roxettelåten Salvation jag hade lagt ut.

    https://lenaalun.wordpress.com/2010/04/30/fralsning/

    Vad det handlar om för oss är att ha medkänsla med oss själva i allt vi finner inom oss, och det stadiet hade vi passerat när vi möttes. Det är fördelen med att möta själsfränden sent, sent i livet. Då kan vi vara mogna årgångsviner och slipper så oerhört mycket onödigt gnissel, som vi tenderar att annars ägna oss åt.

   • 2010/05/22 1:39 e m

    ”…Ja, just ja, det var det om att först av allt vara vän med sig själv, som jag kände att du ifrågasatte mig och Karl-Johan huruvida vi var, …”

    Nja… – Lena – det kan nog ses som en åt hållet intellektuell misstolkning av Dig, tror jag…

    Vän med mig själv = min egen fysiska kropp = till mer än 99,99 % ”Det SuperIntelligenta ElektroMagnetiska Plasmat” (video 64 min) är jag lååångt ifrån själv än – trots att jag har hållit på med det vän-projektet MEDVETET sedan i vart fall ca 10 år tillbaka.

    Så… – tankelogiskt sett kan jag ej ha menat att Du och Karl-Johan skulle vara det heller.

    Dock… – ifall Du och Karl-Johan är de förelöpare som mänskligheten så INNERLIGT väl behöver – i att VARA till 100 % vän med sina egna fysiska kroppar i kött – så kan det ju ändå vara så, faktiskt… Men å andra sidan så verkar det ”knasigt” att en av dessa förelöpare håller på att ”dö” ifrån sin egen ”Helige Ande” = sin fysiska kropp – eller ?

    Apropå PyramidMaktHavarnas bibelböckers s k ”helige ande” – som betäckte Maria på det platta taket på föräldrarnas hus – så var ju Jesus mamma Maria bara 13 år när hon födde Jesus och hans tvillingbror Tomas. Så i den meningen var ju – med wåra nuvarande lagmått mätt – bibelböckernas s k ”helige ande” pedofil.

    Vad säger dom om det i Pingstkyrkan nu för tiden ?

    Men å andra sidan så VET ju både Du och jag – och många flera med oss numera – att den i PyramidMaktHavarnas bibelböcker s k ”helige anden” – var den glada snoppen på en romare av MYCKET ädel börd (intellektuellt sett). Det skulle ju – med tanke på att romarna vid den här tiden militärt hade ockuperat Israel – ha varit skandalerna skandal – ifall den här romaren skulle ha anklagats och dömts för pedofileri.

    På den tiden såg PyramidMaktHavarna nogsamt till – att det ej var några ”Toblerone-händelser” som kom till allmänhetens kännedom. Rätt logiskt då – att det här med hur Jesus avlades – har blivit så lögnigt i PyramidMaktHavarnas bibelböcker – eller ?

 29. lenaalun permalink*
  2010/05/21 1:15 e m

  😀 Från wikipedia

  Sexism (från engelskan sex, kön, och -ism, ideologisk riktning) eller mindre korrekt könsrasism, innebär fördomsladdad diskriminering, förtryck och utnyttjande av människor enbart på grund av könstillhörighet. Begreppet myntades av kvinnorörelsen i USA på 1960-talet som en parallellbildning till racism (rasism).[1] Det har sedan dess varit vanligt inom olika grenar av feminismen och är även föremål för lagstiftning och används inom socialforskning.

  Grunden till sexism ligger i den ideologiska eller religiösa föreställningen att naturgivna skillnader mellan könen ger dem skilda uppgifter i samhället. Förespråkare av termen sexism menar att detta i praktiken alltid leder till att ett kön underordnas, medan det andra får en förtur till maktpositioner och bättre levnadsförhållanden.

  På grund av den patriarkala karaktären hos traditionella samhällen, och därav resulterande maktförhållanden, betecknade sexism ursprungligen endast diskriminering av kvinnor med samtidigt gynnande av det manliga könet. Under de senaste åren har dock diskriminering av båda könen på grund av deras könsroller, det vill säga kulturellt betingade stereotyper om kvinnlighet och manlighet, trätt allt starkare i fokus.

  I de västerländska kulturerna märks sedan 1990-talet ett utforskande av könsförhållanden och könsbetydelse överhuvudtaget. Här analyseras de könsroller som inskränker både kvinnor och män och kan göra dem båda till offer för sexism. På det samhällspolitiska planet yttrar sig detta till exempel i gender mainstreaming, på det akademiska planet i utvecklingen ur ”kvinnoforskning” (som nästan uteslutande studerade kvinnans situation) av de nyutvecklade områdena genusvetenskap och queerteori).

  I många moderna samhällen finns det en mer eller mindre starkt utpräglad tendens till emancipation och till förstärkt erkännande av förfördelandet av kvinnor

  • 2010/05/21 1:55 e m

   Jo… – Lena – en bra intellektuell beskrivning av sexism i o f s.

   Men Intelligent sexism har ju ej ett jota med detta att göra – som jag ser det i vart fall. I o f s så kan jag ha fel i det – men det tror jag ej alls själv på. 🙄

 30. lenaalun permalink*
  2010/05/22 7:46 f m

  Hm, sexism är något negativt och problematiskt. Sexualiteten något fantastiskt, somvi fått som gåva av Gud, att upptäcka, när vi Älskar.

 31. lenaalun permalink*
  2010/05/22 2:46 e m

  Josef, vän med sig själv;

  Den kristna traditionen underblåser verkligen en inre kamp och strid mellan kött och ande. När jag fick cancerdiagnosen insåg jag att jag missbrukat den kristna tron, och tycker att det hädanefter ska finnas varningstext framöver. 🙂

  I mitt fall har jag aldrig sett den rena sexualiteten som synd, däremot kan vi verkligen missbruka den och då är den synd; att missa målet.

  K-J och jag kan mycket väl vara förelöpare, faktiskt, han är mer feministisk än jag ibland, så att jag framstår som unket patriarkal, :-D. Själv är jag i grunden emanciperad, men det är ändå inte alltid så lätt att leva som man lär. Därför är vi helt jämlika och det finns inget behov hos honom att underordna mig honom.

  Gåtan är varför min dödsprocess har tagit fart sedan vi möttes. Nu har jag fått allt jag önskade mig. Då är det tack och goodbye. Njaä, mina krafter har tagit så slut och sjukdomen har ökat i tillväxt. Det har inte med honom att göra. Men sjukdomen borde enligt min mening ha besegrats. Kruxet är att jag i grunden är dödstrött på jordelivet. Fattar inte varför jag inte har någon energi. Folket runt mig i denna radhusidyll är så vansinnigt pigga och aktiva. Jag blir matt av att se och höra dem.

  Idag har jag fått avstå SpringPride och ett tolvstegsmöte, för att jag orkar bara inte. Måste spara på krafterna.

  • 2010/05/22 3:04 e m

   ”Den kristna traditionen underblåser verkligen en inre kamp och strid mellan kött och ande. ”

   Lena – köttet är ju, enligt bl a kvantfysiken, bokstavligt talat till mer 99,99 % denna s k ANDE. Kan Du intellektuellt FATTA DET ❓

   • 2010/05/22 3:07 e m

    Emanciperad = befriad från förtryck, obunden…

   • 2010/05/22 3:18 e m

    ”Nu har jag fått allt jag önskade mig. Då är det tack och goodbye. Njaä, mina krafter har tagit så slut och sjukdomen har ökat i tillväxt.”

    Naturmedicin = Intelligent medicin – fungerar ej alls så sällan så – att först kan man bli sämre – och därefter kan man bli HELT frisk. Detta gäller även briljant intellektuella medelålders kvinnor – såvitt jag känner till den saken.

    I o f s så kan jag ha fel i det – men det tror jag ej alls själv på – så det så. 😆

   • lenaalun permalink*
    2010/05/22 3:59 e m

    Jojmensan. Jag har gått hela utbildningen till Rosenterapeut, och där kom jag snabbt till insikt om hur det lilla redskapet intellektet försöker lura mig.

    Kroppens visdom; det är något att lita på. Hur min relation till min kropps visdom är idag är jag inte riktigt klar över. Har jag tappat kontakten?

    Posttraumatiska stressen skulle kunnat ha kilat in sig emellan, det jag ägde före 1999. 😦

 32. lenaalun permalink*
  2010/05/22 3:55 e m

  Oj, vad roligt att du säger så. Jag kostade ju på mig ett ganska stort antal kostsamma alternativa behandlingar i huvudstade varje vecka och sedan glesade vi ur fram tills lårbenet satte stopp för den senaste tiden 27 april.

  Hon använde uttrycket att sjukdomen bröstar upp sig. Ja, sannerligen med råge! Vi får hoppas att ja genomlider dödsprocessen nu bara för att uppstå till ett mer andligt liv här på jorden. Många har förutspått något sådant. Detta med en snar död, stämmer trots allt inte in med min planering alls. Jag blir glad att höra;

  ”att först kan man bli sämre – och därefter kan man bli HELT frisk. Detta gäller även briljant intellektuella medelålders kvinnor – såvitt jag känner till den saken.”

 33. lenaalun permalink*
  2010/05/22 8:14 e m

  I alla fall inföll den i dag på Pingsaftonen, precis så hänryckt man som pingstvän kan önska sig att få bli. Tack för samtalet!!! Karl-Johan sa att de lös om mig idag när han kom. Han blev så lättad. 😀 Jag hade låtit så sjuk i telefon när du och jag precis lagt på. Jag kände under vilan sedan vi talats vid i ett par timmar väl? att jag blev självlysande igen. Bad du för mig? Har du healingkrafter som du praktiserade? Något har hänt efter samtalet. Kanske under samtalet också?

  • 2010/05/22 8:55 e m

   Neeej – Lena – jag har INGA healingkrafter för NÅGON annan än mig själv – och de håller mig vid ett någotsånär LevAnde Liv i kött – än så länge i vart fall. Jag skulle tro att det gäller ALLA andra också, faktiskt… 💡

   Vad som hände var helt enkelt att Du lyssnade på Dig själv – med mitt babbel som ursäkt – och det är ju ej fy skam heller. ALLA människor Wi möter – är ju i grund och botten INGENTING annat än en aspekt av oss själva – och alldeles oavsett ifall Wi gillar det eller ej.

   Dock… – för det mesta är Wi så intellektuellt upptagna – så Wi hör ej vad dessa har att säga oss = vad Wi själva har att säga oss själva – med en annans talorgan som ursäkt. Det är synd, verkligen synd… Men å andra sidan så är det ju ”inget konstigt alls” (video ca 3 min) – för skulle jag möta t ex Fredrik Reinfeldt – så skulle jag mest troligt ”så dövörat till”.

   Vad som hände i wårt telefonsamtal var helt enkelt att Wi var DÄR till 99,99 % just då (i vart fall tills hunden skällde på ingenting, visade det sig…) = ingen av oss tänkte under tiden telefonAndet pågick på att Wi ville göra något annat. Så var det i vart fall för mig.

   Efter wårt goa telefonAnde – så åkte jag med Silver till ett litet skogsparti ett par kilometer ifrån mitt boställe. Där kan han springa lös och ledig. Jag har varit där flera gånger tidigare – men jag kan ej påminna mig att jag varit så ”upprymd” någon gång tidigare som idag. Så måhända ”lyste” jag också – men jag träffade ingen som såg det i så fall, tyvärr tyvärr… 😥

   Kul i vart fall att Karl-Johan såg att Din Heliga AndeKropp gnistrade igenom igen. Det låter ju LovAnde, verkligen… 🙄

   Men för Din egen skull framförallt – skyll ej det på mig. GudInnan Lena Alun gillar ej sådant – och då kan Din Heliga AndeKropp i kött ”slockna” igen.

   Men i o f s så är det helt OK också – men är det ej slöseri med ”gott kött” ❓

   • 2010/05/23 7:44 f m

    PS. Apropå healing – så dom som håller på med sådant och blir trötta av det – förslösar ju av sin egen Energi – genom att intellektuellt föreställa sig att dom ger av sin egen Energi till andra. Det kallar jag för missionärssyndromet – och det leder ALLTID till graven i slutändan – för såväl mottagaren som givaren.

    Givaren slösar ju bort sig själv – och mottagaren förslavas av givaren – i meningen att ej alls så sällan så blir mottagaren beroende av att få av andra – för att kunna överleva. Det innebär ju i sig – att givaren är en tyrann – och då ej i första hand emot mottagaren – utan framförallt emot sig själv (han/hon ”dör” ju ALLTID av det i slutändan).

    Däremot att ”frekvensa upp sig själv” = intellektuellt tillåta att släppa in mera av sin egen oändliga Energi i sig själv – med någon annan som ursäkt – det smittar ju ALLTID båda – till att uppleva förändringar i sig själva och hos varandra – som åt hållet Du och jag gjorde under och efter wårt goa telefonsamtal.

    Men det är ju en HELT annan sak än s k healing – för i det scenariot finns det INGEN vinnare eller förlorare = ALLA inblandade i sådant är vinnare = även sådana som ej direkt är med när det händer – men som senare möter en sådan person. Karl-Johans spontana reaktion på Dig – bekräftar ju det – som jag ser det i vart fall.

    Jag antar att Du mer än en gång har sett detta hos nyförälskade personer under Ditt liv – och smittats av det = har upplevt hur det har stimulerat Dig också. Detta i fallet att intellektet ej tillåts att transformera det till ”avundsjuka” – vilket ju i o f s är tämligen vanligt, tyvärr tyvärr… 😥

    Dock… – såvitt mina gjorda erfarenheter är allmänt giltiga – vilket starkt SKALL ifrågasättas – så klarar dom flesta ej av att ta emot förälskelseerbjudandet ifrån wåra Intelligenta fysiska kroppar – utan att den enas eller bådas intellekt får storhetsvansinne = den ena ser sig som nödvändig för att den andra skall vara s k ”lycklig” = PyramidMakt.

    Så dom allra flestas fantastiska inledande förälskelseupplevelse – tranformeras som princip ALLTID förr eller senare till en mer eller mindre renodlad ”positionskamp” – vilket ju är det rakt motsatta till: KÄR LEK = ATT OVILLKORLIGEN OCH STARKT TYCKA OM NÅGON FÖR DET DEN ÄR, OCH EJ FÖR DET SOM GES.

    Men igen – det finns som jag ser det överhuvudtaget INGEN möjlighet att ”bjuda” någon enda annan på sådant villkorsbefriad Kär Lek (som intellektuellt kan beskrivas som en SuperIntelligent ”växelspänning” mellan två eller flera – som bara ökar och ökar i frekvens – ifall det intellektuellt tillåts ske av dom ”drabbade”) – ifall Wi ej först av allt har en EGEN intellektuell och fysisk förmåga att leka den leken med oss själva – framförallt fysiskt, men även mentalt – med ett intellekt som TILLÅTER det – DET ÄR OMÖJLIGT.

    I o f s så kan jag ha fel i detta – men det tror jag ej alls själv på – så det så. 😉

  • 2010/05/23 8:19 f m

   …Jesus healade ALDRIG någon enda annan. Men däremot så ”smittade” han ju en hel del till att HELA sig själva. I o f s så kan jag ha fel i det också – men det tror jag än mindre själv på – så det så. 8)

 34. lenaalun permalink*
  2010/05/23 10:09 f m

  Okej! Det förklarar varför ingen healing och förbön hittills har givit resultat. Det som skedde under vårt samtal var GREAT, vad det nu var. Även i morse när jag steg upp fanns skillnaden kvar. 🙂

  • 2010/05/23 10:34 f m

   STOOORT GRATTIS ❗ – Lena – för det vill jag gärna tolka som att Du åt hållet har inbjudit Dig själv till ”kontakt” med Ditt eget i grunden oförstörbara Intelligenta själv igen.

   Det kan innebära att Ditt briljanta intellekts programmeringar om Din litenhet och sårbarhet (som Wi ju ALLA mer eller mindre får med modersmjölken som bebisar, tyvärr tyvärr… 😥 Men ingen skugga över föräldrar för den saken skull – för dom gör enbart så gott dom kan = intellektuellt förstår – så det så.) – håller på att tagga över till intellektuell förståelse = intellektuell aning om Din egen medfödda oförstörbara STORHET och osårbarhet.

   LivGivAnde SpännAnde ❓

 35. lenaalun permalink*
  2010/05/23 10:59 f m

  Genom utbildnngen i Rosenmetoden såg jag min Storhet och Osårbarhet under 90-talets början. Saker kan ändå gå åt helvete snett när man bildar familj i det heliga äktenskapet. 🙂

  Om min Kropp och Intelligens äntligen har hittat koden till Liv igen vore jag helnöjd. Det har liksom varit mítt heltidsprojekt i fyra år, även om bloggandet egentligen varit ett ganska fruktbart missbruk för att fly från min egen verklighet.

  Som en vän sa; det tar tid att ta in den. Vi uthärdar den inte i för stora doser alla gånger.

  Du låter bli att dö, sa Karl-Johan till frukost. Ja, jag låter bli att dö, repeterade jag några gånger. Och jämförde med när han sa för några veckor sedan;

  -Du ger fan i att dö!

  Ja, jag lever vidare. Cellgifter och alla gynnsamma livsomständigheter hjälper mig att besegra min cancer. Jag kan inte annat än vara lycklig, om jag inte vore så dödstrött. Så nu tar Tema Sömnen över. Sova, sova, sova Ute så mycket som möjligt. Får köpa en madrass till balkongen!

  • 2010/05/23 11:27 f m

   ”Cellgifter och alla gynnsamma livsomständigheter hjälper mig att besegra min cancer.”

   Jo… – Lena – det kan ju vara ett sätt intellektuellt sett – men väääldigt jobbigt sätt, tror jag…

   Det Intelligenta sättet är nog mera åt hållet att ”Gilla läget !” – för då kommer helt automatiskt cancern att själv dö, tror jag…

   Det är som med s k intellektuella ”ovänner”. Ifall Wi tjabbar i all oändlighet med dom – så drar dom ner oss mer och mer i positionskampsskiten. Ifall Wi låter dom hålla på – utan att bemöta dem – så försvinner dom helt automatiskt ut ur wåra liv.

   Cancer kan ju ses som ovän, verkligen… – så att sova bort den – är nog en MYCKET god idé, tror jag… Att göra det utomhus gör ju ej saken sämre.

   Tips. När Du har fixat madrassen – så var i vart fall KalleAnka-avklädd (tillåt Dig själv att vara HELT befriad ifrån vuxenblöjan) när Du lägger Dig – och dra därtill ned rullgardinen = sätt på Dig en mörk toppluva som Du drar ned över nästippen.

   Sov gott och mycket ❗ – och tillåt Dig gärna att somna om när Du vaknar – och hur många ggr som helst.

   Karl-Johan är häftig – i sin skiftning av intellektuella ordval, verkligen… 😀

 36. lenaalun permalink*
  2010/05/23 11:50 f m

  Okej, jag gillar ju läget, nu ju. 🙂 Det är Me, My and Myself? Får man säga så? Jag rös när min platoniska själsfrände uppmanade mig till det för några år sedan. Så kan man inte leva, tyckte jag.

  • 2010/05/23 12:45 e m

   Jo… – Lena – det är det ENDA sättet att Leva ett LevAnde Liv i kött på – så det så. Alternativet är ju att leva som levande död = lååångsamt avlida under 70-100 år. Eller som Jesus intellektuellt uttryckte det på sin tid: ”Låt de döda begrava sina döda.”

   Ej alls häftigt, vet jag… – för som jag levde förr i tiden = fysikt död, eller i vart fall halvdöd – så har jag varit med och begravt en hel del bekanta – som har dödat sig själva fysikt.

   För ca 20 år sedan så fick jag den följande tankeblixten på en begravning: ”Men herre gud – det finns ej en enda på den här begravningen som sörjer den avlidne, egentligen… – utan här sitter dom ALLA och begråter sin egen oundvikliga död som redan döda !”

   Rätt sorglustigt, faktiskt… 8)

 37. lenaalun permalink*
  2010/05/23 1:01 e m

  :-8 Men det är en hel del som önskar att jag stannar kvar. Inte helt oangenäm känsla. Får vi se vad som sker framöver. Nu tvingar jag iväg mig på att bevittan dotterns gymnastiska utveckling. Jag var stolt som en tupp när hon hjulade i gräset i fredagskvällen. Men nu ska man in i en sporthall. Och jag lever för henne bl a. Det är okej. Blir hämtad strax. Full rulle nu!!

 38. 2010/05/23 3:16 e m

  Hmmm… – Lena – apropå det Du upplever som tvång – så försök att undvika så mycket som möjligt av det – därför att det är dödsTRÅKIGT ! = det ger näring till Din cancer.

  Jag inser att det är ett STORT socialt tryck på Dig härvidlag – i Din nuvarande situation – men: Vilka av Dina nära och kära kan må bättre av att Du mår sämre ?”

  Så den BÄSTA kärleksGåvan Du kan ge – till Dig själv framförallt – men också till ALLA Dina nära och kära – är att säga NEJ oftare och oftare – och på ett sätt som ej kan missförstås av dom.

  Lycka till ❗

 39. lenaalun permalink*
  2010/05/23 6:07 e m

  Min dotter sa att jag inte behövde. Det var kloka Karl-Johan som vägledde mig att ta cellgiftstabletten efter uppvisningen. Det blev bra. Det blev win-win för alla. Och som sagt Sophia är en huvudanledning till att jag ännu lever!

  • 2010/05/23 6:31 e m

   Nja… – Lena – måhända huvudursäkten, kanske… – men huvudanledningen är Du själv = INGEN ENDA ANNAN ❗ Det kan INGEN ta ifrån Dig. Ej ens Ditt eget ”litenhets-snilliga” intellekt – så det så. 8)

 40. lenaalun permalink*
  2010/05/23 6:51 e m

  Jag vill vara en så bra mamma jag någonsin kan, ja.

  • 2010/05/23 7:13 e m

   Jo… – Lena – det är du redan – BERGIS ! – vilket STARKT styrks av: ”Min dotter sa att jag inte behövde.”

   Men Ditt ”litenhets-snilliga” intellekt försöker HELA tiden att inbilla Dig någonting annat. Så den delen av Ditt intellekt gör det ju ingenting om Du på stört pensionerar för gott – för då det blir MYCKET lättare att Leva Ditt LevAnde Liv i kött fullt ut.

   I o f s så kan jag ha fel i det också – men det ”vet” jag är hart när OMÖJLIGT ❗ – så det så. 🙄

 41. lenaalun permalink*
  2010/05/23 7:13 e m

  Josef!!!!!!!!!!! Exmaken sa att jag idag såg piggare ut än på flera år!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀 Something has happened!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: