Skip to content

Hälsningar från Ingemar Bergman?

2010/05/01

Visst påminner det mycket om Ingemar Bergmans vitalitet. Jag har alltid intresserat mig mycket för dokumentärer om honom och de filmer han har gjort. Och visst är det logiskt att han säger att han nu i himlen känner frid, tacksamhet och glädje. Bristen på detta låg väl bakom hans fantastiska produktivitet, som hos många framstående konstnärer?

Ändå kan jag inte säga att jag känner igen honom med någon större säkerhet, och än mindre känner jag igen Jesus i de kanaliseringar hon gör med honom. Vad tycker ni?

lena alun

Annonser
30 kommentarer leave one →
 1. 2010/05/01 1:26 e m

  Vem skulle ÖVERHUVUDTAGET kunna känna igen Jesus i dags dato ❓ – för han levde ju för ca 2000 år sedan.

 2. lenaalun permalink*
  2010/05/04 11:18 f m

  Rätt många människor upplever sig ha MÖTT Jesus.

  • 2010/05/12 2:09 e m

   Jo… – Lena – det tvivlar jag ej alls på. Men frågan blir ju ändå om minnesbilden av Jesus är Thore Skogman-lik (video ca 2,5 min) – utifrån vad jag har tänkt och skrivit om den saken här – eller om minnesbilden ser ut så här ? Videon ger ju inget SVAR på det – eller ?

 3. lenaalun permalink*
  2010/05/12 2:54 e m

  Jo, men Josef, nu har både jag och Ingela Agardh mött Jesus när slutet närmar sig. 🙂 Du kan lita på att något är det. Om det är Jesus eller om vi tolkar in vår egen högre kraft som Jesus är en öppen fråga. Den kraften är helt lik konsten här;
  http://www.slide.com/r/MdG-5ZIy6T_mxRBYX5oSVvpdEhTsqEYz?previous_view=TICKER&previous_action=TICKER_ITEM_CLICK&ciid=3314649326178559703

  Jonas Gardells arbete, vilket jag högaktar, stämmer dock väldigt väl med kvinnans kanalisering av Jesus. Min väninna som är präst vill inte ta tills sig Gardells bild. Jag har också svårt att acceptera att den Jesus jag förnimmer är identisk med youtube-kanaliseringen. Men jag är glad för Gardells skull.

  Jesus kan komma och visa sig i olika former. Jesus uttryck på de sextio konstnärliga bilderna vittnar trots allt om en verklighet, menar jag. Hans utstrålning är snarlik. Den Jesus jag möter är dock mindre prestigelös och enklare. Inte så upphöjd som på dessa bilder.

  • 2010/05/12 6:17 e m

   Jo… – Lena – Du behöver ej alls övertyga mig om att ”något är det” – för det ”vet” jag att det är utifrån egna gjorda erfarenheter.

   Dock… – min poäng är att det ej nödvändigtsvis MÅSTE vara någon annan Wi möter när Wi lämnar kroppen medvetandemässigt. Snarare är det nog så att det som vanligast är oss själva BEFRIADE ifrån materians = köttets låga = ”tunga” frekvensomfång Wi möter.

   En bekant till mig gjorde det när hon skulle föda sitt första barn – och ville då ABSOLUT ej tillbaka. Men en sjuksköterska ”piskade” då tillbaka henne – genom att HÅRT daska henne i ansiktet med handflatan. Miljoner människor har haft sådana här ”utanför kroppen-upplevelser” – utan att för den saken skull ha ”dragit för gott”. Men likväl uppfattas det ju vanligen som ”konstigt”.

   Men likväl så lämnar ju så gott som ALLA kroppen medvetandemässigt – när dom somnar om aftonen. Vad som då konkret händer är ju helt enkelt att Wi slutar med att vara intellektuella = Wi slutar med att tänka med wåra i o f s helt fantastiska biologiska hjärnDatorer – och vips så somnar Wi.

   Men sen är ju intellektet så listigt – att det precis innan Wi vaknar lägger in en eller annan form av drömupplevelse – och så lika vips har Wi då ”glömt bort” vad Wi är som ”oändliga medvetanden” när Wi sover, tyvärr tyvärr… 😥

   Ambres är ju en snubbe som sagt en del om den saken HÄR (klicka där på filmklipp).

   Lite – för att ej säga MYCKET trist att det är så här – därför att intellektet = hjärnDatorn ”vet” bara mindre än en tiotusendel (1/10 000) av vad som finns att veta. Så Intelligensen finns hart när ej alls i hjärnDatorn – utan den har sitt säte – bokstavligt talat – i kroppen.

   Men då religionerna – sedan ca 6 000 år sedan – har missionerat om att wåra kroppar är bl a skamliga och syndiga (och då SÄRSKILT avseende kvinnorna) – så har ju dom flesta fått för sig att det ej alls är så att kroppen som sådan VET mer än tio tusen ggr mera än hjärnDatorn.

   På den vägen är det fortfarande för dom flesta – och det är ju bara att ”gilla läget”. Men som princip blir ALLA blir helt klara över att dom har levt sina liv i kött med en helt tokig utgångspunkt – strax innan dom drar sitt sista andetag. Men det är ju så dags då.

   Men t ex Moder Teresa (video ca 8 min) hade ju i vart fall MODET att tala om hur FEL hon hade levt sitt liv i kött – men hon tillhör ju undantaget som erkänner det.

   Vad är det för fel på en Tore Skogman-snarlik Jesus ?

 4. lenaalun permalink*
  2010/05/12 7:20 e m

  Ja, men då är vi överens. Jag dog redan när jag föddes, men lungräddades tillbaka, by the way. 🙂

  ”Ingemar Bergman” avslöjar ju här ovan i bildklippet att ingen Gud finns. Då litar vi på det! Gud är inom oss, typ, sade ju faktiskt redan Jesus.

  Jag har studerat klippen i dag igen. Inte ens Bergman gör hon rättvisa. Hon är helt enkelt för ung, och som instrument duger hon inte ens för att spegla Bergmans intelligens i livet. Tycker jag. Och att Jesus skulle göra citationstecken med fingrarna. 😀 Inte troligt!

  • 2010/05/12 9:59 e m

   Ja… – Lena – då VET ju Du att dö medvetandemässigt är OMÖJLIGT. Livet självt kan ju ej dö rimligen – men däremot kan det ju uttrycka sig i hart när oändligt många fysiska former. Även skolvetenskapen är ju inne på den linjen på videon ”THUNDERBOLTS OF THE GODS” (video ca 64 min) .

   Om ”brudens” kompetens som medium kan man ju ha olika förhållningssätt – men personligen finner jag ändå att det finns en hel del ”substans” i det hon kanaliserar. Att Jesus hade rätt i att ”gud” finns inom oss (ifall Wi bortser ifrån vad som finns ”felprogrammerat” hjärnDatorn om den saken) är jag HELT enig med Dig om.

   GodNatt ! – önskar Josef 🙄

 5. lenaalun permalink*
  2010/05/13 7:51 f m

  Såklart att jag vet det! Från allra första början har det funnit ett uns av glädjebud i mitt cancerbesked som jag fick för fyra år sedan. Men mina barn var så små då. Idag är de kaxiga och välfungerande och rent krasst förstår jag att de faktiskt klarar sig utan mig. Men att det vore GREAT om jag ändå kunde få vaka över dem här på jorden och gripa in när det behövs.

  Jag har arbetat hårt på min läkning i fyra år. Vid påsk fick jag ge upp och har haft
  Tema Döden tills, nu som jag just bearbetat klart.

  Jag fattar att jag kan var i mål med mitt liv. Det är en seger. Något att vara glad över. Men glädjen är långt ifrån ogrumlad. Jag älskar mina barn och en själsfrände jag mötte så sent som i februari.

  Så jag tror jag äntligen är helad nu! Cancern och det onda har jag besegrat till slut!

 6. lenaalun permalink*
  2010/05/13 7:58 f m

  Ang. ”bruden” är ju hennes kanaliseringar i jämförelse med ”Ambres” påfallande markanta. Jag har förväntningar på en sorts förfining av andarna och så är det tvärtom.

  Hennes kanalisering av Hitler är sedantvärtom chockerande charmant satt i relation till den Jesus som hon visar. Måste genast kolla Hitler igen. Det blev för svårsmält sist.

  • 2010/05/13 9:49 f m

   Jo… – LenaHitler (video ca 10 min) är en ”starkt” kanalisering, verkligen…

   Vad jag fick ut av den kanaliseringen – var och är att kan han se sig själv som ”innocent” = oskyldig – så kan jag själv nog komma fram till detsamma så småningom, förhoppningsvis…

   STARKT av Dig att resonera som Du gör, verkligen… – och jag hoppas innerligt på att Du ”kommer till rätta” med Ditt nuvarande ”spännande” liv i kött. Det är Du verkligen värd – som jag ser det i vart fall. Just det kan bli den bästa av kärleksgåva till Din partner och barnen – med Din egen ”rätta” vinkling av det.

   I mitt fall så blev det så att båda mina föräldrar övergick i annan LivsForm – när jag var ca 14 år ung. Det tog mig då ca 10 år att ”komma över det”. Sen tog det mig ytterligare ca 40 år att SJÄLV inse att det var mina föräldrars STÖRSTA kärleksgåva till mig – i den meningen att jag opåverkad av dem = SJÄLVSTÄNDIGT = helt på egen hand fick leva min egen ”livstråd”.

   Men i o f s så kan det som förälder vara MYCKET tufft att se det på det sättet, verkligen… – men likväl kan det ju vara så att på tok för många föräldrar TYCKER att dom är så VÄLDIGT VIKTIGA för att deras barn skall bli ”bra människor” – vad det nu egentligen är ?

   Personligen så försöker jag numera att själv leva så – avseende mina två barn och fem barnbarn = jag hälsar ej på dem så ofta – och när jag gör det – så försöker jag undvika alla ”pekpinnar”. Dessa ”sällanmöten” blir med det förhållningssättet betydande mera intressanta för mig – och även för barnen och barnbarnen, förhoppningsvis…

   Så att överlämna barnen ”till sin egen personliga LivsTråd” – behöver ju ej alls vara det sämsta för barnen – och för ingen enda annan heller – för den delen. Verkligen tufft att se det så – men jag tror att Du kan greja det – alternativt att Du återgår till att leva vidare ”frisk som en nötkärna” = Du slutar upp med att TRO på skolmedicinarna.

 7. lenaalun permalink*
  2010/05/13 10:11 f m

  Josef, du är en riktig Nådegåva!

  När det kändes som värst tänkte jag på min väninna Margit Urtegård, som förlorade sin mamma när hon föddes. Om hon blev så himla bra utan biologisk mamma. Hur bra blir då inte mina barn, som fått allt jag har kunnat ge; mjölk men också honung? 🙂

  Och så blev du så bra! Precis,shit happens all over the world all the time.

  Det där med Hitler känns ju sådär, men helt i enlighet med min syn om ”Guds” villkorslösa kärlek som förstår och förlåter allt. Helvetet är på jorden. Den saken är glasklar.

  • 2010/05/13 11:15 f m

   Jo… – Lena – att helvetet finns på jorden är jag helt överens med Dig om – men likväl är det ju ej alls så. För tar Wi bort människornas nuvarande PyramidMaktHavare och deras medlöpare (= flest i antal) – så blir det nog ett himmelrike på jorden också – och på stört – så det så. 😉

   • 2010/05/13 11:18 f m

    Wi av vanligt folk är ju väsentligt flera än 90 % av medborgarna – så det MÅSTE ju vara en baggis att fixa det.

 8. lenaalun permalink*
  2010/05/13 11:13 f m

  Hej Josef!

  Jag tolkar det som att du tror på Sexual Healing. Jag tror också mycket på den. 😀

  Men hur gör jag med cellgifterna. Behöver länkar!!

  Har ännu någon feber, så jag väntar ändå tills på lördag innan jag börjar.
  Förresten är inte cellgifter och sex alls något att rekommenera. 😦

  • 2010/05/13 11:45 f m

   Om cellgifter har jag ingen egen erfarenhet – men Sexual Healing har jag nog en gnutta egen erfarenhet av under de senaste ca 5 åren, tror jag…

   Sedvanlig sex är ju ”döden i grytan” – som jag ser det numera – och Sexual Healing för egen hand – eller tillsammans med någon likasinnad – är rena ”hälsan för halsen” – så det så. Men det kan jag ej via nätet ”förklara.

   Det går ej att förklara för någon som ej kan cykla – hur man gör när man cyklar – så att vederbörande kan sätta sig på cykeln och cykla. Cykla lär Wi oss genom att själva försöka – och ej alls så sällan försöka om och om igen (video ca 3 min).

   Samma sak gäller för Sexual Healing – som jag ser det i vart fall. Slutsatsen av det får du själv ”komma på”. 😉

   • lenaalun permalink*
    2010/05/13 12:35 e m

    Det fixar vi, Kalle och jag! 😉

 9. lenaalun permalink*
  2010/05/13 11:17 f m

  Jomenvisst, så står det i skriften. Så hur tar Wi bort?

  • 2010/05/13 11:22 f m

   Ingen aning – men likväl vet jag – att ”Sanningen” är vapnet = ingen enda av oss av vanligt folk behöver fysiskt avrätta någon enda av PyramidMaktHavarna. Världen är överbefolkad – men ej alls på det sätt Wi har inbillats till att tro.

 10. lenaalun permalink*
  2010/05/13 11:20 f m

  5 % tänker själva och är rebeller som du och jag. Resten medlöper. Har du hört något sådant? Men ekvationen går ihop faktiskt. Det medlöper ju likaväl och gärna med de goda! 😀

  • 2010/05/13 11:31 f m

   Jo… – Lena – men att så MÅNGA av oss av vanligt folk ej tänker själva – är ju kort och gott bara en produkt av att PyramidMaktHavarna så in i baljan väl lyckats med att hjärnFörsmutsa oss av vanligt folk – därför att PyramidMaktHavarna BESTÄMMER ju som princip ENVÄLDIGT vad som skall få komma oss till del – via sina massmedia = ”Trattmedia” (video 2,5 min), tyvärr tyvärr… 😥

   Men nätet är nog som Du sagt räddningen ur den ”rävsaxen”, tror jag… 🙄

 11. lenaalun permalink*
  2010/05/13 12:33 e m

  Nätet och Gud/Andevärlden är räddningen. Gick och läste sista kapitlet i Själars samband av Marie-Louise och Robert Hahn nyss. Är du bekant med deras böcker?

  Jag vill inte dö!!!!! Jag vill få förtroendet att få genomstrålas av Gudskraften. Har gråtit som ett barn som vill ha någonting. 😀

  • 2010/05/13 1:29 e m

   Marie-Louise och Robert Hahn”Vi hjälper människor till personlig utveckling genom att tydliggöra livets andliga sidor.”

   Jo… – Lena – så långt är ju allt gott och väl – men vad säger dom om att den s k ”anden” är för någonting i wåra fysiska kroppar (hjärnDaorn undatagen) ?

   T ex ”den helige anden” på taket – som avlade Jesus och hans tvillingbror Tomas – som föddes när Maria bara var 13 år ung – var ju ingenting annat än den glada snoppen på en mycket ung ädel romare. Han var i Israel just då – och pryade som befälhavare för en mindre militär styrka. Israel var ju vid den tiden militärt ockuperat av Romarna.

   Han var inkvarterad hos Marias föräldrar – som tillhörde det övre samhällsskiktet i Israel. Snickarhistorian hänger nog samman med att Marias pappa var hobbysnickare, förmodligen…

   Den ädle romaren och Maria fann tycke för varandra – och på det platta taket till Marias föräldrahem – så gjorde dom det som numera alltför få tonåringar gör – och mååånga ggr. Men en av gångerna ”misslyckades” det – och så gick det som det gick – Maria blev med barn. ”Inget konstigt alls !” (video ca 3 min).

   Men det fanns HELT andra gifterMålsplaner för den ädle romaren – och så blev det den snälle Josef istället – som blev ”far” i den havande Marias nya hushåll.

   Till den här ”avelshistorian” hör också – att Jesus som tonåring levde loppan som en riktig ”värsting” = det var mycket vin, kvinnor och sång – även om han var förhållandevis måttlig med vinet. Så småningom stabiliserade han sig – och gifte sig med Maria från Magdala – och dom fick dotterna Sara tillsammans. Detta var tiden före plusfästelsen.

   Kan Du gissa vad Jesus ”helige ande” ytterst fysiskt var för någonting ?

 12. lenaalun permalink*
  2010/05/13 2:01 e m

  Man har ju misstänkt något åt det hållet? Med avelsen. 😀

  Skriver de detta i deras sista bok? Gudomlig väg?

  Jag gillade inte tonen i boken när jag läste idag. Har inte tittat i dem sedan 2002 knappt. Men jag läste mycket i dem när de kom ut. Då behövde jag dem. Så vad säger du, Josef?

  • 2010/05/13 2:23 e m

   Var sak har sin tid…

  • 2010/05/13 2:27 e m

   ”Skriver de detta i deras sista bok? Gudomlig väg?”

   Ingen aning – för jag har ej läst någon bok av Marie-Louise och/eller Robert Hahn – vad jag kan påminna mig.

 13. lenaalun permalink*
  2010/05/13 4:16 e m

  Men texten om avelsen av Jesus och hans relation med Maria Magdalena var deras kanaliserng??

  Nej, jag köpte aldrig Gudomlig Väg, då jag ännu inte hade läst deras tredje den Gudomliga Källan som står i bokhyllan.

  Det jag fick i ingivelse att läsa i middags var ur Själars Samband. Det passade så perfekt mitt i våra diskussioner. Det var definitvt ingen slump. Det jag själv bloggat om på morgonen kom också i tydlig relief i det sista kapitlet. Om fortsättningen för vår värld. Och min plats i den!

  De är mycket pålitliga, och jag har också mött dem vid en boksignering på Vattumannen. Jag tar tillbaka det med tonen. Men jag föredrar bara de andar som vägleder mig. De uttrycker sig med större kärlek. 😀

  • 2010/05/13 7:59 e m

   Jo… – Lena – det kan i o f s vara en inspirationskälla att vägvisas av någon annans ”andar” – ifall dom pysslar med just VÄGVISNING = man kan ta budskapet till sig eller HELT förkasta det = det är helt egalt för ”anden” ifråga – såväl för den som står för överföringen.

   Men av många tolkas ”andevägvisning” som just vägledning – och då blir det hart när alltid FEL, tyvärr tyvärr… 😥

   ALLA ”riktiga andar” sysslar ENBART med villkorsfri vägvisning = rädslobefriade (video ca 8 min) budskap – som jag ser det i vart fall.

   Varför ?

   Tja… – vad wåra ”kära” PyramidMaktHavare har hållit på med sedan ca 6 000 år tillbaka – och ej minst håller på med i dags dato – är ju åt hållet ENBART vägledning – och hur ”rätt” blir det ?

   Så att ENBART förlita sig på sin egen kropp (sin egen kropps ”Ande” = mer än 99,99 % av vad wåra kroppar ÄR !) – det är nog det ENDA som håller hela vägen hem, tror jag… 💡 Det funkade ju för Jesus i vart fall.

   I o f s så kan jag ha fel i detta – men det tror jag ej alls själv på. 🙄

 14. lenaalun permalink*
  2010/05/14 7:37 f m

  Klokt sagt! Det är det som gäller. Med ödmjukhet för andra avvikande andevägledningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: