Skip to content

Socialdemokrater på offensiven

2010/04/22

Sarita Hotti ringde på min och grannars dörrar i förrgår kväll. Med sig hade hon Clarence Palm. Valarbetet är i full gång, för riksdagsvalet den 19 september förväntas bli jämnt. Är det så illa? 😮

Sarita Hotti kunde meddela mig att kommunens socialbidragskostnader ökade nu med 38% den senaste mätningen i vår. Där ingår alla utförsäkrade sjuka från Försäkringskassan. Sjukförsäkringen är pengar vi har betalt in under vårt yrkesverksamma liv. Många nästan ett helt yrkesliv innan de tar stryk, och nu får de kallduschen – den nya utförsäkringslagen. Tänk till innan det är för sent för dig!

Reinfeldt och Borg har besinnat sig angående pensionärerna, sen de protesterat. Det ska nämligen löna sig att arbeta för sin pension, har de kommit fram till. Great! Men hur tänker de kring sjuka som har arbetat in för sin sjukförsäkring?!  😮

Är de på DN´s Hanne Kjöllers linje?;

Den senaste veckan har en rad medier rapporterat om hur människor som ofrivilligt flyttats från sjukförsäkringen till Arbetsförmedlingen nu organiserat sig. Bra, kan det tyckas. Det visar på initiativförmåga och kraft. Och att det finns åtskilligt av kvarvarande arbetsförmåga i gruppen.

Men av det jag sett tror jag inte att grupperna är det minsta bra. Det som teoretiskt sett hade kunnat vara nätverk för att stödja människor att våga pröva en sista vända på arbetsmarknaden lär i stället bli ältargrupper där gamla oförrätter återvinns i ett ständigt kretslopp, och där man finner gemenskap i att odla känslan av att vara illa behandlad.

lena alun

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. Eva permalink
    2010/04/25 8:08 e m

    Du menar väl ändå Hanne Kjöller i DN? Den evigt oempatiska, stelbenta och oförstående…

  2. lenaalun permalink*
    2010/04/26 7:17 f m

    Åh, vad läskigt! Dags för mig att kasta in handuken…. Tack, Eva. Nu har jag ändrat!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: