Skip to content

Ja, det kan man fråga sig……

2010/04/11

Författaren till Jämlikhetanden svarar idag på Stefan Fölsters debattartikel på Expressens debattsida 

Slutligen bör framhållas att vi inte kommenterar tendenserna för inkomstskillnader i Sverige; vi noterar att dessa skillnader är mindre än i många andra länder. Vi påpekar också att Sverige ingår i det mönster som visar att mer jämlika länder inte bara är mer socialt homogena utan vanligen också mindre plågade av hälsorelaterade och sociala problem. De har bättre psykisk hälsa, färre drogproblem, lägre våldsfrekvens, färre tonårsfödslar, högre välbefinnande bland barn och bättre resultat inom utbildningsväsendet. Vi förstår inte varför en liten del av den politiska högern i Sverige vänder sig mot analyser som visar att deras land bör känna sig stolt över en sådan tradition och över att utgöra ett exempel för andra länder. [—]

När kritiker från den politiska högern i Sverige har hävdat att vi skulle ha använt oss av olika inkomstdata, har vi upprepat våra analyser och visat att resultaten är mycket samstämmiga. Alla våra data har gjorts allmänt tillgängliga på www. equalitytrust.org.uk.

Våra resultat har accepterats av framträdande politiker i alla de största politiska partierna i Storbritannien, däribland David Cameron, ledare för de konservativa. Det tycks råda allmän enighet om att ojämlikheten i Storbritannien är alldeles för hög och att den bör reduceras.

😉  Otroligt befriande att läsa ett elegant och vetenskapligt hederligt svar på en debattartikel. Superskönt!

Också alltid lika skönt är när Badlands Hyena skojar till det hela;

En hel yrkeskår lever på att odla [myten om den ständiga tillväxten]. De är avlönade av en mängd intressegrupper, [arbetsgivarorganisationer] och delvis skattefinansierade [tidningar som Svenska Dagbladet]. Om de inte ständigt kan bekräfta myten om [den ständiga tillväxten] dras mattan undan för deras existens. Därför publicerar de allt mer skruvade artiklar […] som sensationslystna journalister glatt snappar upp.

lena alun

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: