Skip to content

Skambeläggningspolitiken breder ut sig i Moderaterna

2010/03/21

Jag fick mig ett stycke historia till livs och bloggade om detta här:

I tisdag fick jag då lära mig att Stockholms stad köpte huset år 1781 och flyttade dit bysättningshäktet. Där sattes folk med obetalada skulder. Ordet kommer av det tyska bisetten och betyder sätta åt sidan. Bysatta burades in och släpptes inte förrän skulden på något sätt hade regelerats. Staden köpte sedan tomten så att de bysatta kunde röra sig bakom ett högt plank utan att bli beglodda av förbipasserande. År 1879 avskaffades bysättningshäktet och blev istället epidemisjukhus som sedan blev sinnessjukhus för kvinnor. 

Sedan träffade jag min andra väninna,  som utan (förbesked i något brev!!) har fått tre månaders karens i sin sjukförsäkring från Försäkringskassan. ”Socialen” säger till henne att det är Försäkringskassan som ska ge henne pengar. Försäkringskassan säger att det är Socialen som ska ge henne socialbidrag. Faktum är att så mycket vet jag och det är att det är socialbidrag hon ska ha under denna karens. Vad är detta för karens??! Ser ni kopplingen till bysättninghäktet?!

Fråga nr 2; Varför finns inga sinnesjukhus för kvinnor kvar? Varför skulle alla sinnesjuka kvinnor försvunnit, bara för att vi lever i 2000-talet? Nu får de inte ens försörjningen tryggad från Försäkringskassan. Vi har fått tre månaders karens för långtidssjuka där de får klara sig bäst det går. VAD ÄR DETTA FÖR PÅHITT?? Det behöver faktiskt alliansregeringen klargöra om de ska ha någon trovärdighet. Vad syftar den till? Mer än förnedring och pisk, då? Jo, jag förstår visst att en och annan kommer att upptäcka en arbetsförmåga på Arbetsförmedlingen. Det är säkert bra introduktionsprogram, även om kritik framkommit att den är för kort.

Därför är det ledsamt att se att en gammal moderat trotjänare sjunker och vill fortsätta att driva politik som syftar till att skambelägga människor. Precis som Reinfeldt förstår jag mycket väl Bea, som statsministern kallar henne  😮 , (kallar justitieministern statsministern Freddy?) och sådant här kan man ju fantisera om feminister emellan.

Anne Ramberg, generalsekreterare i Advokatsamfundet, är chockad över Asks uttalande och beskriver idén med de grälla kuverten som en ”hårresande tanke”.

– Det är inte en acceptabel människosyn. Det är en återgång till medeltiden, säger hon till Nyhetskanalen.se.

Risken är bl a att illasinnade människor kommer med falska tips och sätter oskyldiga i onödiga svårigheter t ex. Framförallt är det återigen en bakvänd politik för att lösa samhällsproblem. Lägg hellre resurser på att lära våra tonåringar i skolan vad sex är. Lär dem att pornografi och sexköp är avarter. Idag finns folk som tycker att prostitution är liberalism. Likaså dräller det av män på internet som vill skicka bilder på sina könsorgan och ber om  att få bild skickad. Helt förvridet!! Bea, snälla , ta itu med detta. Upplys våra ungdomar om vad sex- och samlevnad t ex. Grälla kuvert är på tok för sent för att förhindra familjetragedier.

Badlands Hyena låter meddela;

Nu hoppas jag bara att Alliansen och Beatrice Ask får stanna i regeringsställning fyra år till. På fyra år har de gått från i stort sett noll i effektiv brottsbekämpning till att (äntligen) bestraffa misstänkta (för ingen rök utan eld).

Förstår ni hur långt Ask kan gå om hon får fyra år till? Vad har vi att se fram emot efter FRA, efter drogtester på barn under 15, efter ”trakasserier” av misstänkta? Vi kommer äntligen att få se riktigt effektiva metoder!

Denna kommentar är sylvass;

My R Dahl // 20 mars 2010 vid 7:46 f m | Svara

Detta är ett utmärkt förslag, men bör utvidgas till fler brottstyper. Eller, varför stanna vid misstänkta brottslingar – i de nazistiska koncentrationslägren stod den svarta triangeln för ”arbetsskygga”. Något liknade skulle kunna tillämpas när det gäller kuverten till t.ex. utförsäkrade.

lena alun

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: