Skip to content

Rekordmånga klagomål förvånar ingen

2010/02/25

Jag har nämnt en väninnas väninna som inte skulle få sjukpenning mellan operationerna i sin cancersjukdom. Hon var förtvivlad eftersom hon verkligen inte kan arbeta, även hur gärna hon än vill. Hon ser verkligen fram emot att få komma tillbaka till arbetet.

Igår träffades vi i Kurageklubben igen, och då fick jag veta att Försäkringskassan har bett om ursäkt, och att hon sluppit vara utan ersättning under sjuktiden.

Det visar återigen hur viktigt det är att man själv protesterar mot galenskaperna. Då först inser Försäkringskassan att det är verkligt allvarligt läge. De gör sina försök att få en i arbete, men ger sig om man har rätten på sin sida. Alltid något att vara glad över. 🙂

Aftonbladet skriver;

Men många fler nekades sjukpenning – och klagomålen ökade hos kassan, justitieombudsmannen och länsrätterna.

Antalet avslag på begäran om sjukpenning i landet i fjol var 13 929. Det är hela 64 procent fler än året innan, visar Försäkringskassans årsredovisning.

Jan Andersson, chef för verksamhetsområdet nationella försäkringstjänster på kassan, tror att orsaken är att handläggarnas försäkringsmedicinska kompetens ökat efter den stora omorganisationen 2008.

lena alun

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: