Skip to content

Pensionärer på offensiven

2010/02/24

Härligt! Att kloka, livserfarna pensionärer säger ifrån är sannerligen på tiden. Inte en dag för tidigt! Ord och inga visor….

Den uppenbara oviljan att neutralisera bromsen styrker misstanken att det här i grunden inte handlar om pengar utan om attityd. Flertalet politiker som nu är i sin krafts dagar är 60-talister. De har inte mycket till övers för en äldre generation. Man tycks se pensionärer som bidragstagare, snarare än de som skapat det välstånd man tar för givet.

 

Till detta kommer kulturmönstret att diskriminera äldre i Sverige – värst i världen.

Även andra ersättningar som högsta sjukpenning, föräldrapenningen och helt vårdbidrag sänks med någon tia i månaden. Men pensionärerna har flera gånger förr varit med om att täcka brister i statskassan, både som löntagare och som pensionärer. Varför skall de få fem tunga år på grund av politisk oskicklighet?

Vi pensionärer kräver omedelbara och kraftfulla åtgärder – före valet. Annars kan nog alliansen glömma nytt regeringsmandat.

🙂 Så sa jag redan i december 2006; https://lenaalun.wordpress.com/2008/09/26/min-senaste-debattartikel-i-eskilstuna-kuriren/

Jag känner att det är dags att göra min röst hörd. Det kan väl aldrig bli tal om förnyat förtroende för alliansregeringen om inte de eller tillräckligt många riksdagsledamöter besinnar sig innan riksdagsbeslutet på onsdag? Inser de inte vilket dråpslag den nu anslagna politiken slår mot t ex lågavlönade ensamstående mödrar och fäder, människor med ohälsa eller av annat etniskt ursprung?

Nu har vi även pensionärskollektivet i opposition till regeringspolitken. Så oklokt av de mäktiga 60-talisterna?!

Det tycks trots allt som om de vill ha det förnyade mandatet, ialla fall, tro´t eller ej! https://lenaalun.wordpress.com/2010/01/21/vem-ska-leda-sverige/

lena alun

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: