Skip to content

Mona Sahlin blir statsminister

2010/02/11

Vill Du se denna rubrik i höst ska du bli ett fan och ge henne stöd. Valet blir kanske inte lika enkelt som jag föreställt mig. Många tycker det är helt okej att sjuka och arbetslösa lever i ett nytt tufft Sverige. Reinfeldt och Borg har många fans i bloggosfären. Där sprids deras myter. Vill du att Sverige ska bli mer humant och ett föregångsland igen ger du Mona eller Maria din röst. SÅ HÄR KAN VI INTE FORTSÄTTA!

lena alun

Annonser
16 kommentarer leave one →
 1. John Backström permalink
  2010/02/11 4:25 e m

  Haha…Om någon som sprider myter och falska löften mer än något annat parti så är det väll endå sossarna?
  Och du kan inte seriöst mena att du tycker Mona Sahlin passar som politiker, och framför allt inte som statsminister?
  Hon är ju förfan en bedragare, urblåst samhällssnyltare. Hon kan inte stå emot grupptryck, framför allt inte från (V), vilket kommer att bli skrämmande om vänstern drar hem segern i september (vilket dom troligen kommer, eftersom all urblåste, okunniga idioter som tror att det är högerns fel till den globala finanskrisen).
  ..Måste ju också digga hennes plan på att förbättra arbetslösheten med hjälp av höjda bidrag och höjd A-kassa….vissar ju bara hennes vetenskap om samhällsekonomi m.m…

  nej fyfaan, att stötta en sådan ovetande person om politik bevisar ju bara hur jävla blåst man är själv..

 2. lenaalun permalink*
  2010/02/11 4:36 e m

  I din ålder var jag moderat, men med åren har jag kommit att uppskatta den solidariska socialdemokratiska politiken som satt oss på världskartan som det mest humanistiska landet. Faktiskt denna mandatperiod började resan till vänster. Redan då a-kassan slog sönder i dec 2006.

  Saker och ting kan bli bättre, och det blir det med två rejäla kvinnor som Mona och Maria födda till politker. Tror du man tar sig till den politiska toppen på ett bananskal? Så lätt är det nog inte.

  Det är sorgligt att så många inte kan se Monas storhet. Kanske måste man vara rejält tilltvålad av livet för att förstå och uppskatta hennes kompetens?

  Eller så är det lika illa som i USA. Sverige är inte moget för en kvnnlig statsminister. Är du mer förtjust i Maud Olofsson eller Cristina Husmarck Pehrsson?

 3. John Backström permalink
  2010/02/11 5:11 e m

  Ser du allting på svart och vitt eller? ”I din ålder var jag moderat”, vem har sagt att jag är moderat?
  ”Är du mer förtjust i Maud Olofsson eller Cristina Husmarck Pehrsson?”
  Vad har dom med Mona att göra?
  Ungefär som att säga att man älskar Hitler ifall man hatar Stalin.
  Typisk Sosse trångsynhet.

  Sossarna har haft makten i nästan alla tider, varpå varje valkampanj snackar dom om att fixa det bättre för dom fattiga, sjuka och arbetslösa, men när dom väl vinner valet, så skiter dom fullständigt i det. Och NU, helt plötsligt så är Högern ansvarig för finanskrisen, medförande högre arbetslöshet, och om Sossarna vinner så styr dom tillbaka den GLOBALA ekonomin genom att höja A-Kassan, bidragen och övrig skatt, t.ex. inkommstskatten och arbetsgivaravgiften/skatten. Tala om för mig, hur hjälper det till att höja ekonomin och arbetslösheten?
  Det enda det bidrar till är att arbetsgivare inte vill anställa lika många, pga arbetsgivarskatten, mångafler försäkring/bidrags-fuskare. Som arbetslös lär man ju knappast bli mer motiverat till att jobba med den politiken?
  Pinsammt ju.

  Monas Storhet?
  Hon tror ju inte ens själv på sin Politik. Hon gick inte ens med i facket fören hon blev partiledare 2006, pinsammt.
  Mona sade en gång ”Om 2 likmeriterade sökande till ett jobb, så ska den som heter Muhammed få jobbet”. Diskrimminering, samt bidrar till motsat racism mot invandrare. Clever!
  Hon vill höja skatterna, men själv försöker hon smita undan? Dubbelmoral hos en partiledare är kanske inte det bästa.
  Hon fjäskar för Vänsterpartiet, för att utan dom så kan dom aldrig komma till makten utan deras röster, vilket i år kommer troligtvis leda till kommunister i ministerposter, vilket är katastrof.

  Öppna upp ögonen för fan..

 4. lenaalun permalink*
  2010/02/11 5:20 e m

  Jag ser problemen med socialdemokratin, och har varit anti. Av två onda ting väljer jag dock det röd-gröna alternativet. Det blir defintivt ínte sämre än det som har skett nu. Öppna ögonen själv!!!

  Jag ser miljöpartiet som en garant för att balansera upp det maktmissbruk som funnits inom S. Kanske kommer folkpartiet med i regeringen, som vi har här landstinget Sörmland. Who knows?

 5. John Backström permalink
  2010/02/11 5:32 e m

  Har du ens hört talas om finanskrisen..?

  Har ens läst media eller?
  Miljöpartiet är mer med på Sossarna, eftersom dom är mer mån om att få vara med i regeringen. Men vänsterpartiet därimot, har ingenting att förlora, om dom inte får fram det dom vill, hotar dom med att hoppa av, och vänstern förlorar sin makt i regeringen, så det skulle bli omval då, och som vi alla vet så, utan vänsterpartiet, tar sig inte vänstern in i regeringen.

 6. lenaalun permalink*
  2010/02/11 5:41 e m

  Vi kan inte skylla på finanskrisen. Andra länder klarar sig bättre. Ska cancersjuka arbeta när ungdomar är arbetslösa? Är det en bra ordning?

  Alliansen ryker enbart för att de ökar klyftorna mellan rika och fattiga. Sjuka, arbetslösa mot dem som har turen att vara friska och ha arbeteten. Hu en sådan människosyn vi beskådar just nu. Jag hoppas att det blir majoritet för dem som inte gillar denna råa kapitalism. Vet inte om jag orkar leva med Alliansen en mandatperiod ytterligare.

  Men för barnens skulle måste jag hitta livsmodet, även om det skulle bli så illa.

  Går du kvar på IT-gymnasiet?

  Tänker inte besvara fler kommentarer från dig, men du får stå kvar som en representant för Alliansen med starkt Mona- motstånd.

  Det går alltid att lära sig något av dina inlägg.

 7. John Backström permalink
  2010/02/11 6:01 e m

  Självklart har andra länder klarat sig bättre, och andra sämre. Island t.ex. där gick det superb, var det regeringsfel?

  Beroende på vad för Cancer du menar, men antar att du menar någon form utav aggresiv metaboliserande cancer, som gör det svårt att jobba. Mitt svar på frågan: nej? Kanske tvärtom?

  Alliansen ryker enbart för att dom regerade under finanskrisen. Läst nästan varje dag insändare i SvD, om hur dom anklagar Reinfeldt för krashen i USA. Hur så många personer kommit fram till den slutsatsen vet jag inte. Men det är i alla fall ett tecken på att Alliansen har tappat en hel del röster, pågrund utav folks ovetenskap.
  Även en sak som jag stör mig på, är att när högern vann förra valet, så byttes regeringen ut från vänsterpolitik mot högerpolitik, då naiva personer tror att det bara är att trycka på en knapp så byter samhället från vänster till höger. Det tar betydligt många fler år än 4 år att byta ut ideologins verkan på ett samhäller, speciallt under en ekonomisk kris.

  Råa kapitalism? Tycker inte vi har så rå kapitalism. Och om vi kollar på den offentliga sektorn, så ser vi ju hur bra det går? Jämnför fri/privatskola med en kommunal skola t.ex.? Jämnför privat äldrevård med kommunal äldrevård? Fyfan vad den privata har så mycket högre kvalité. Om staten ska äga allt, finns ingen konkurrans, och utan de, då vet vi vad kvalitén blir.

  Tar studenten i Juni.

 8. lenaalun permalink*
  2010/02/11 10:51 e m

  http://frianyheter.wordpress.com/2010/02/09/lyktstolpe-popularare-an-mona-sahlin-pa-facebook/

  hmm….snacka om häxjakt 😦

  Detta blogginlägg ligger på Första plats på wordpress heta blogginlägg idag.

  Själv har jag stigít från 46:e plats till 27:e plats under dagen med häxjakten på Elisabet Höglund

  https://lenaalun.wordpress.com/2010/02/10/nej-lagga-av/

  VI BOR I ETT LAND MED DINOSAURIER MANLIGA SOM KVINNLIGA

 9. lenaalun permalink*
  2010/02/11 11:04 e m

  Gick in på Facebook sidan och den var ganska trevlig och rolig, direkt såg jag två bekanta män som fans här i kommunen, från tidigare bekantskapskretsar.

  http://www.facebook.com/pages/Kan-den-har-lyktstolpen-fa-fler-fans-an-Mona-Sahlin/283961712822?ref=search&sid=1356398489.1350349187..1

  Men ändå, kvinnoförtrycket ser jag som motivet till att starta sidan. Ledsamt.

  Vilken yvig valrörelse som har startat och helt klart är internet den största arenan. Det lärde vi oss av Piratpartiet redan i våras i EU-valet.

 10. Ann-Sofie Wågström permalink
  2010/02/13 10:48 f m

  Förändringarna i Arbetslöshets- och sjukförsäkringen började när de borgerliga tog över, då fanns ingen finanskris i sikte. Det är av rent ideologiska skäl man gjort detta och som Husmark Phersson sa för att kunna sänka skatten.

  De som blivit drabbat mest av finanskrisen är pensionärerna och de som blivit ”nyarbetslösa”. Finanskrisen tvingade regeringen att även sänka skatterna för pensionärerna men det var inget de ville av politiska skäl, pensionärer jobbar ju inte och Sverige ska inte vara ett bidragsland.

  Hade de blå velat sänka skatterna även till pensionärerna hade de väl sagt det från början men det är inget jag har kunnat se i alla fall. Och nu blev de som sagt tvingade när systemen förlorade en massa pengar.

  Hälsar
  Ann-Sofie och skickar en kram till Lena

 11. Patrik permalink
  2010/02/13 11:55 f m

  @ ASW

  Nu är det ju så att de röda och de blå just nu tävlar om
  vilka som kommer att sänka skatten mest för pensionärerna.

  Skillnaden är att de blå inte tänker höja skatten för löntagare
  för att sänka för pensionärena som de röda tänker göra.

  Jag är helt för att sänka skatten för pensionärerna men inte på
  bekostnad av höjd inkomsskatt för löntagare. TÄNK OM, GÖR RÄTT !!!

 12. Anders permalink
  2010/02/13 2:32 e m

  @Ann-Sofie Wågström

  Du skriver: ”Förändringarna i Arbetslöshets- och sjukförsäkringen började när de borgerliga tog över..”

  Det är en flagrant lögn, vad avser sjukförsäkringen. SAP förändrade på olika sätt reglerna för sjukersättning och förtidspension, när partiet var i regeringsställning.

  Ett par exempel

  Januari 1997 ändrades reglerna för förtidspension ”vad gäller bedömningen om arbetsförmågans nedsättning. .. Utrymmet för att vid bedömningen av arbetsförmågans nedsättning beakta andra faktorer än rent medicinska minskade jämfört med tidigare förhållanden.

  Samtidigt upphörde äldrereglerna som innebar en mildare bedömning vid prövning av rätten till förtidspension för de som fyllt 60 år att gälla.” (skriver FK)

  ”Den 1 juli 2003 sänktes det s k sjukpenningtaket för arbetslösa. Syftet med denna reform var att arbetslösa inte längre skulle kunna få högre ersättning från sjukpenning än från a-kassa. …

  Som bakgrund till reformen låg den explosiva ökningen av sjukfrånvaro i Sverige sedan 1997. Man hade också börjat uppmärksamma att arbetslösa var kraftigt överrepresenterade bland sjukskrivna. …en del av skillnaden troddes kunna bero på att det för vissa arbetslösa var ekonomiskt fördelaktigt att vara sjukskriven i stället för att gå på a-kassa. Reformen skulle ta bort denna fördel och därmed minska felaktigt utnyttjande av sjukförsäkringen. Vidare innebar reformen även en direkt besparing i statsbudgeten eftersom ersättningen sänktes för en grupp sjukskrivna personer. ”

 13. lenaalun permalink*
  2010/02/14 5:46 e m

  Är det sant, Anders, att den regeln kom år 2003? Alliansen gjorde just det samma i dec 2006. Sänkte min sjukpenning därför att jag ju var arbetslös i botten. Det skulle alltså bara var en ytterligare förstärkningen av skillnaden mellan att vara sjuk? Tror faktiskt inte det. Jag hade 80 % av banklönen, fram till dec 2006. Sedan kom Alliansens försämring för arbetslösa som är sjuka av just den anledningen. Man ska inte kunna tjäna på att vara sjuk om man är arbetslös resonerades det. Ge mig källan till dina uppgifter, tack.
  Det skulle kunna vara så att jag hade för låg lön för S justering 2003 skulle ge utslag på min lönesumma, förstås.

 14. lenaalun permalink*
  2010/02/14 5:51 e m

  Kram Ann-Sofie! På Alla Hjärtans dag!

  Sjukförsäkringsreformen som är ett veritabelt systemskifte har Alliansen sjösatt.
  Frågan är vad S hade gjort? Nu skyllde Alliansen/ Reinfeldt på Anna Hedborgs utredning i något tv-inslag. Just beskyllningarna mot S vad gäller de många slentrianmässiga sjukpensioneringarna och nu Hedborgs förslag är Alliansens strategi för att förklara och försvara den. Jag tror dock att det röd-gröna vill justera det hjärtlösa i reformen, men ändå se till folk får bättre hjälp att återgå till arbetslivet.

  Jag ryser av obehag över detta du skriver;

  ”Förändringarna i Arbetslöshets- och sjukförsäkringen började när de borgerliga tog över, då fanns ingen finanskris i sikte. Det är av rent ideologiska skäl man gjort detta och som Husmark Phersson sa för att kunna sänka skatten.”

  Uppdatering; Jag håller med dig i detta, även om Anders, nedan, tolkar mig annorlunda. De obehagliga förändringarna har kommit denna mandatperiod.

  Lena

 15. Anders permalink
  2010/02/14 8:03 e m

  Hej Lena

  En källa till uppgiften, att 1 juli 2003 sänktes det s k sjukpenningtaket för arbetslösa:

  http://www.ifau.se/upload/pdf/se/2007/r07-06.pdf

  PS Även jag finner det djupt obehagligt , att ett socialdemokratiskt kommunalråd (!) ljuger och påstår, att förändringarna i sjukförsäkringen började när de borgerliga tog över.

 16. lenaalun permalink*
  2010/02/14 8:42 e m

  Okej! Ser man på! Men jag ser inget orimligt och oskäligt med det i oför sig.

  ”Men en del av skillnaden troddes kunna bero på att det för vissa arbetslösa var ekonomiskt fördelaktigt att vara sjukskriven i stället för att gå på a-kassa. Reformen skulle ta bort denna fördel och därmed minska felak-tigt utnyttjande av sjukförsäkringen. Vidare innebar reformen även en direkt besparning i statsbudgeten eftersom ersättningen sänktes för en grupp sjuk-skrivna personer.”

  Det märkliga är väl att jag hade 80 % av lönen och där gjorde man en nedräkning för att jag var arbetslös år 2007. Det år rapporten skrevs. Orkar inte fördjupra mig i den.

  Men visst har S varit inne på samma tankebanor. Lika goda kålsupare kanske?

  Jag väljer dock det röd-gröna och litar på att de mildrar de radikala avvecklingarna av trygghetssystemen. Nu finns ytterst lite trygghet kvar. Samhällsekonomsikt dumt på sikt, anser jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: