Skip to content

Fantastiskt! Det rätta segrade!

2010/02/02

Min brist på tillit till att starka, verkliga kvinnor, som upplevs hotfulla av männen kan nå toppen kom på skam! Toppen! Eftersom Mona Sahlin gjorde det borde jag räknat ut att Birgitta Ohlsson skulle kunna göra det till slut. Trots ett massivt motstånd. Det krävs stryktålighet, helt klart!

Birgitta Ohlsson blir EU-minister. Hennes motståndare målade in sig i ett hörn, och hennes breda folkliga stöd bistod henne. Hon har kvinnor runt sig som hjälper henne! Det finns en plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra, som utrikesminister Madeleine Albright sa, är inte längre den enda verkligheten för kvinnor. Birgitta Ohlsson är en våra främsta politiker för systerskapet.

Stort, stort grattis och jag är övertygad om att hon fixar småbarnstiden med politiskt toppjobb. Vem ska inte överbevisa oss särartsfeminister, om inte Birgitta Ohlsson gör det? Birgitta Ohlsson har alla förutsättningar med sin feministiske man. På Liberala Kvinnors landsmöte i Göteborg 2008 var hennes pappa med. Med ett sådant fint stöd av de närmaste kan man sikta mot stjärnorna och komma hur långt som helst.  😀 Carl Schlyter (MP) skriver på Aftonbladets debattsida:

Det jag oroar mig mest för är väl snarare att Björklund använder ministerposten som ett redskap att tysta en välkänd kritiker av folkpartiets ledning när den sviker sina liberala grundvärderingar, som till exempel FRA-lagen. Hon har precis som jag föreslagit en utvärdering av all integritetskränkande lagstiftning, så att den kan reformeras. Jag hoppas Birgitta Ohlsson fortsätter att försvara ideologiska principer även som minister, i bästa fall kan hon stoppa de värsta förslagen om kränkningar av vår integritet, jämlikhet och frihet.

Lycka till!

Snyggt sagt av Jan Björklund;

– Det är ett tecken på ett modernt ledarskap att utse personer som inte alltid tycker exakt som man själv tycke.

Rapport svt play     Forum om Birgitta Ohlsson som ny EU-minister  Intervju med Birgitta Ohlsson från landsmötet.

Lite obegripligt gnäll från Eskilstuna-Kuriren;

Dessa förhållningsregler är en del av arbetet i alla regeringar men en politiker av Birgitta Ohlssons kaliber och profil bör ha en tyngre ministerportfölj i utbyte mot munkavlen.

Nej, utnämningen är en förlust för Folkpartiet och Alliansen. Birgitta Ohlsson är rätt person på helt fel plats.

Karin Magnussons krönika i Aftonbladet;

Är Birgitta Ohlsson en kvinnlig förebild eller en egoistisk streber?

Ingetdera. Möjligen en smula naiv, om jag ska vara beskäftig tvåbarnsmamma. Enligt Ohlssons blogg ska förlossningen klaras av i juli, därefter en månad ledigt och sen väntar tidernas intensivaste valrörelse.

Låter kanon. Men fakta är att spädbarnstiden är svettig, kladdig, värkande och inte sällan gråtig. Det kan ingen teoretisk överbyggnad på jorden ändra. Det spelar ingen roll om du är uppstyrd till tänderna och gift med Mr Fixit. Men den här överoptimistiska inställningen är den enda rätta i det läge hon befinner sig. Självklart gjorde hon rätt som tackade ja till jobbet, det är en toppchans och ett steg på vägen till partiledarposten. [—]

På sätt och vis kanske det var tur att Ohlsson inte hann driva igenom kvoterad föräldraförsäkring innan hon blev välkammat statsråd. Då hade det varit svårt med uppdelningen familjen lutar åt nu. En månad till henne, resten till honom.

lena alun

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. 2010/02/02 5:14 e m

  Hej Lena.

  Jättebra tycker jag mä: http://margiturtegard.blogspot.com/2010/02/grattis-birgitta-ohlsson-fp.html

  Kram og klem

 2. Patrik permalink
  2010/02/02 6:34 e m

  mä ???

 3. lenaalun permalink*
  2010/02/02 9:03 e m

  Eskilstunesiska, Patrik! Hur säger man i Flen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: