Skip to content

Partiledardebatten pågår

2010/01/31

Ser att Sverigedemokraterna gärna hade deltagit i svt Agendas debatt. Jamen, hade det inte kunnat vara bra, så att vi kan bilda oss en uppfattning vad de är för ena filurer? 7,2 % i opinionsmätningarna och fjärde största parti. Är det så smart att utestänga dem? Tänk om deras retorik skulle kunna sänka siffrorna i valet? Eller är man i svt rädd för att än fler röstare ska lockas till SD?

Ny demokrati och KD fick möjligheten att delta i svt´s partiledardebatter innan de kom in i riksdagen. Jag hade tyckt att det hade blivit en mer spännande debatt om SD hade fått delta på lika villkor. Är det bättre att det plötsligt bara kommer in i riksdagen, utan att de har kunnat nagelfaras i media på lika villkor. Jag tror att många som inte orkar eller är intresserade av politik hade bänkat sig framför tv´n för att få se Jimmie Åkesson delta i debatten. Än har intergrationen och invandringspolitiken inte debatterats. Jag hoppas de tar upp den fråga som somliga redan etablerade partier menar är en viktig valfråga. Hur länge ska makten osynliggöra en fråga som 7.2% prioriterar. Vad är det för hundar begravna? Aha, det är samma taktik som Fi råkade ut för. Svt producerade dokumentärer – Könskriget – av wannaben Evin Rubar.

Massmedieforskare har visat att sådana frågor som får stort utrymme i press, radio och tv normalt också blir de frågor som allmänheten anser vara de viktigaste. Denna ”dagordningsfunktion” innebär att medierna har en avgörande betydelse både för vilka frågor människor anser vara viktiga och för hur de uppfattar dessa frågor.

Som journalisten Anders R Olsson nyligen påpekade (DN Debatt 1/12) så är medborgarnas bild av integrationens problem i hög grad en mediekonstruktion. (DN)

Debatten är nu slut och integrationen debatterades under rubriken jobben. 7 år tar det i genomsnitt innan en invandrare kommer ut på arbetsmarknaden. Problemen har funnits sedan 70-talet. Arbetslinjen och Arbetsförmedlingen ska ändra på det. De röd-gröna satsar desstutom på utbildning av invandrarna. Invandringspolitiken har inte kunnat diskuteras ikväll.

lena alun

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: