Skip to content

Klockrent om Moderaterna

2010/01/28

En uppfriskande krönika i Aftonbladet;

Alltså. Jag kan varken peka på idiotin i den där debattartikeln  [av Gunnar Axén och Helena Rivière] eller göra narr av den. Det går bortom det. Jag skulle istället vilja betrakta det hela som en installation. Pipa AAAOOOH åt de två moderata karriärer som imploderar på januarihimlen medan själva personerna ligger kvar på marken som oåtervinningsbart avfall och bara väntar på att sopas bort så att vi slipper se dem. Usch, nej peta inte på skräpet, ungar, det kanske fortfarande finns nåt kvar som kan smälla av i ansiktet på er!

Så skulle jag önska att vi hanterade den här historien. För det är väl klart att det handlar om två galningar som missuppfattat allt, typ som när pressekreterare Edvard Unsgaard yrade om ryskor som torkade bajs i hans trappuppgång? Nog har väl Moderaterna ett hjärta, kära nån?!

[—]

”Murat har förbrukat sina dagar med förlängd sjukpenning. Han har genomgått flera operationer i halsen och vårdas nu hemma genom sjukhusansluten hemsjukvård. Han kan inte svälja än utan all näring går via en sond direkt till magen. En sjuksköterska måste vidga matstrupen två gånger per dag. Vårdinsatsen tar cirka 30 minuter per tillfälle, morgon och kväll. Om det inte tillstöter ytterligare komplikationer beräknas att Murat ska kunna börja svälja igen om 3–6 månader. Murat får inte sjukvård under större delen av dagen och han bedöms inte bli försämrad i sin sjukdom om han deltar i en individuellt anpassad arbetslivsintroduktion. Murat har därför inte rätt till förlängd sjukpenning”.

 

Man skulle kunna tro att det här är någon snyfthistoria som jag har hittat på själv, eller att det handlar om någon som tragiskt hamnat mellan två stolar. Men det är Moderaternas eget skolexempel på någon som varit sjuk väldigt länge och INTE bör få sin redan förlängda sjukpenning förlängd ytterligare. Exemplet kommer från den nya vägledning som har gått ut till alla Försäkringskassans handläggare. Murat bör jobba på, med en slang i svalget.

Jag gillade inte de gamla Moderaterna. Men jag gillar verkligen inte de nya heller. Det enda positiva med deras jävla ARBETSLINJE är egentligen att vi skulle kunna sjukskriva dem allihopa enligt paragraf 7.7.2: ”Avgörande förlust av verklighetsuppfattningen”.

Jamen, med sådana här partivänner må det vara förlåtet.  😉 Skiten måste ut på nå´t sätt, ju;

Nu väljer toppmoderaten och socialförsäkringsutskottets ordförande Gunnar Axén att tala ut om den mycket avancerade smutskastningskampanj som var nära att knäcka honom under våren.
– Det här är ett extremt exempel på negativ kampanj. Med svenska mått mätt är det här extraordinärt, säger Gunnar Axén.

Nu ska väl byxorna ialla fall vara nerdragna på  de Nya Moderaterna. Nu måste ett STOPP vara nära. Det har blivit värre och värre och sanningen har nu blivit uppenbar.

Tack Gode Gud för Aftonbladet! Larmet ljöd dock redan hösten 2005! S-regeringen är synnerligen medansvarig. På Newsmill skriver Schlingmann (M);

”De senaste åren har vi skapat kortare vägar till ett friskare liv. Sedan 2006 har antalet sjukskrivna människor minskat med 100 000 och antalet förtidspensionärer är 50 000 färre. Försäkringskassans prognoser visar att utvecklingen håller i sig. Mellan 2009 och 2014 förväntas antalet människor med sjuk- och aktivitetsersättning minska med 180~000 personer. Det betyder att kostnaden för sjukförsäkringen sjunker med 15 miljarder kronor.”

Sjukförsäkringen behöver rehabiliteras! Det skriver TCO:s välfärdsutredare Kjell Rautio tillsammans med Töres Theorell, KI, och Inger Efraimsson från  Försäkringskassan;

En parlamentarisk socialförsäkringsutredning bör snarast komma i gång.
Politiker, på bägge sidor om blockgränsen, har också ett stort ansvar att se bortom den kortsiktiga partipolitiska taktiken och istället försöka enas om en långsiktigt hållbar rehabiliterings- och omställningsförsäkring. Annars riskerar vi, precis som efter 90-talskrisen, att för evigt ställa en stor grupp utanför arbetslivet. Det har vi inte råd med.

Uppdatering 20100129: Ljusmanifestation mot utförsäkringslagen. Aftonbladet följer upp med hur illa folk far. Inte oväntat har Försäkringskassan fått hård JO-kritik. Själv planerade jag en JO-anmälan i våras, men det löste sig för mig. Aftonbladets läsare anser till 83% att Försäkringskassan är för hårda;

Många påpekar att den hårda bedömningen inte är Försäkringskassans fel, ”personalen gör bara sitt jobb”, utan att det är lagstiftningen som är cynisk. Andra menar att det inte är en godtagbar ursäkt, handläggarna saknar civilkurage som ser hur reglerna slår men inte säger ifrån.

Tja, använder man sitt civilkurage på jobbet eller i politiken blir man av med jobbet. Alla är inte trygga med att gå ut i arbetslöshet när de gör bruk av sitt civilkurage. Eller snarare är de för smarta för att göra den ”dumheten”. Alla har ett val och allt har sitt pris. Solveig Ternström väljer att lämna  Centerpartiet. Jag förstår. Jag var folkpartist i förra valet. Chocken kom redan med de nya a-kassereglerna dec 2006 och nu är sjukförsäkringspolitiken långt, långt värre än jag någonsin kunde föreställa mig när regelförändringarna diskuterades hösten 2007.

Malin Siwe kommenterade i TV 4´s Nyhetsmorgons panel, Solveig Ternströms protest med att det blir såhär när man väljer ledamöter som inte är inskolade i partiernas verklighet. Nej, demokrati och civilkurage är brännbart stoff. I praktiken mycket farligt för makten. Bra att sådant här kommer fram, även om det är till nackdel för Maud Olofsson. Mäns lojaliteter med kollektivet tillåter inte sådant här komma fram. Kvinnors civilkurage avslöjar och för demokratin framåt.

Mikael Persson (M) visar härligt civilkurage;

Det är helt klart att vissa som sitter i riksdagen inte har förmåga att visa empati. Just avsaknaden av empati har idag uppvisats av Gunnar Axén och Helena Rivière i Aftonbladet. Har man något som heter fingertoppskänsla så gör man inte såhär. Tyvärr så har en viss Axén aldrig haft det och nu visade han upp det för hela Sverige på första parkett.

Hoppas nu att Moderaterna inte står/ställer isg bakom detta fräcka beteende från denna riksdagsman. Partisekreterare Per Schlingmann borde gå ut och kräva en ursäkt och att partiet tar avstånd från det Gunnar Axén säger i artikeln. Annars finns det en god risk att herr Axén just har gjort att alliansen förlorar valet 2010.

Jag ställer mig inte på något sätt bakom vad dessa två riksdagsledamöter har uttryckt. De har nu gått för långt och verkligen sparkat på en som ligger ner.

Men media är förvånansvärt 😉 tysta och än har väl Moderaterna inte bett om ursäkt för debattartikeln om Alexandra Johanssons ”ovilja” till arbete?

Nej, utan Fredrik Reinfeldt understryker idag på Aftonbladets debattsida att den som arbetar är den som räknas;

 I ett föregångsland ska det löna sig att arbeta. Nu i dagarna kommer årets första lön, efterlängtad och välkomnad av många efter jul- och nyårshelgerna. Med den lönen får också alla som arbetar sänkt skatt för fjärde gången under denna mandatperiod.

Har du arbetat ihjäl dig är det helt enkelt kört. Långt finger;

En omoralisk arbetsmoral.

Titta på det utmattade infanteriet. De utbrända.

Fotsoldater inom sjukvården, omsorgens kanonmat.

Högpresterande. Ambitiösa. Plikttrogna.

De som inte kan lyssna på kroppen, eftersom de har ett gallskrikande samvete.

Plikten framför allt! Arbetsmoralens sirensång. Så patriotiskt. Så idiotiskt.

Det är tragiskt att se människor tejpa fast den lutheranska maximen på magen och rusa mot en säker undergång.

Deras liv slås i spillror. Då kommer de till Försäkringskassan. De hoppas mottas som krigshjältar, som veteraner, sårade i pliktens tjänst. Men de får långfingret. De är inte hjältar, de betraktas som desertörer. Lata. Överkänsliga. Dåliga soldater. Tillbaka till skyttegravarna!

Det nya, tuffa Sverige.

lena alun

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: