Skip to content

Friskhetskalendern Lucka 12: Öppenhet för universums överflöd

2010/01/25

Dagens Bibelord;

Matt 16:5-12
    När lärjungarna for över till andra sidan sjön, hade de glömt att ta med sig bröd. [6] Jesus sade till dem: ”Akta er noga för fariseernas och saddukeernas surdeg.” [7] Men de sade till varandra att de ju inte hade tagit med sig något bröd. [8] Jesus märkte det och sade: ”Ni trossvaga, varför säger ni till varandra att ni inte har något bröd? [9] Begriper ni fortfarande ingenting? Kommer ni inte ihåg de fem bröden till de fem tusen och hur många korgar ni fick över? [10] Eller de sju bröden till de fyra tusen och hur många korgar ni fick över? [11] Hur kan ni tro att jag talade om bröd? Akta er för fariseernas och saddukeernas surdeg.” [12] Då förstod de att det inte var för surdeg i bröd han varnade dem, utan för fariseernas och saddukeernas lära.

Igår var det valduell mellan Reinfeldt och Sahlin. Reinfeldt var i toppform på ett sätt som jag inte sett sedan valnatten. Det verkar som att han är som Elin Kling i Let´s Dance; Han levererar under de svåraste utmaningarna. Han lyckades förföra mig igår och nästan lura mig att att tro att hans politik är helt okej. Han var på Mona Sahlin ett flertal gånger om 58-årsgränsen för förtidspension, och det var smart. Den gränsen är inte human utan bara dumt populistisk. Som Reinfeldt själv inser finns det alltid ett antal i varje årskull som är helt arbetsoförmögna. Att jaga folk att arbeta en timme i veckan är bara så dumt! Däremot ska alltid den som själv vill ut på arbetsmarknaden  alltid välkomnas. Att stjälpa människor som inte är 100% presterande i en ofrivillig pension är förmodligen ett historiskt minne som aldrig kommer att kunna upprepas. Arbetslinjen är fullt förstådd från vänster till höger. Alla inser att alla ska med av alla skäl i världen.

Äntligen tillgriper oppositionen ett demokratiskt verktyg för att stoppa den rättsosäkra politik som har drabbat arbetslösa och sjuka. Bättre sent än aldrig. Veronica Palm är toppen.

Ur The Secret Hemligheten s. 136-137;

LISA NICHOLS: Universum är ett mästerverk av överflöd. När du öppnar dig för universums överflöd kommer du att uppleva all den förundran, glädje och lycka och allt det fantastiska som universum har i beredskap för dig – god hälsa, välstånd och ett positivt sinne. Men när du stänger av dig själv med negativa tankar kommer du att känna obehaget, du kommer att känna smärtan, du kommer att känna värken, och det kommer att kännas som om varje dag är en plåga att ta sig igenom.

All stress börjar med en negativ tanke. En enda tanke som har lämnats utan åtgärd, och så kommer det fler och fler tankar ända tills det uppstår stress och allehanda påfrestningar. Effekten är stress, men orsaken är negativa tankar, och alltsammans börjar med en enda liten negativ tanke. Oavsett vad du har manifesterat kan du ändra på det…. med en enda liten positiv tanke och sedan en till och en till.

Fredrik Reinfeldt verkar behärska allt detta. Hans comeback var lysande igår. Han gjorde allt rätt, och lyckades maskera vilken förödande politik han driver i det han vill se som Föregångslandet.

Precis just nu sitter nyliberalen Johan Norberg i svt 1 och tycker att Mona Sahlin vann! Självklart gjorde hon det. Men varför ser hon så ledsen och skamsen ut? Hon har inget att vara ledsen och skamsen för. Hon är formidabel. Men naturligtvis är det inte lätt att vara utsatt för så mycket kvinnoförtyck som hon ständigt utsätts för. Reinfeldt var dock ridderlig och respektfull mot henne igår, till skillnad mot  tidigare. Hans PR-rådgivare hade gjort ett gott dagsverke. Som inte ska förväxlas med Arbetslinjen. 😀  Kort och gott öppenhet för universums överflöd. Solen lyser på onda som goda.

Eskilstuna-Kuriren skriver på ledarplats;

De uppträdde behärskat och inövat, och argumenten var välrepeterade. Båda tycktes vara mer inställda på att inte göra bort sig än på att sätta avtryck och ta kommandot i debatten.

Därför tände det aldrig riktigt till. Glöden och passionen saknades, särskilt som Mona Sahlin nu börjar ta efter Fredrik Reinfeldts kontrollerade stil.

Jamenvisst, tänk om Mona kunde våga vara kvinna och briljera på sitt eget sätt. Reinfeldt är långt ifrån någon bra politisk förebild även om han en gång lyckades tillskansa sig makten. Han skulle kunna klara det ännu en gång, om vi inte ser upp!  Nej, Mona, se på Obama   !!  Äkta positiva känslor är avgörande.

Helle Klein skrev en krönika för snart tio år sedan, som är mer aktuell än någonsin! 600.000 samlade svenska folket in via Let´s Dance till Haiti. På lördagen samlade svenska folket in 11 miljoner! Stort tack till TV 4!! Nog finns det solidaritet och medkänsla i den svenska folksjälen, och det kan vi faktiskt tacka socialdemokratin för. Vi har blivit vana med solidaritet med den svagare. När den förminskas blir det kritikstorm.

lena alun

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: