Skip to content

Friskhetskalendern: Lucka 9 Människans skapande förmåga

2010/01/22

Tommy Nilsson finns bland mina absoluta favoriter och detta melodifestivalbidrag har en fantastisk text, som aldrig har kunnat var mer aktuell än nu. Den visar den politik som vi i  Sverige nu förtjänar: Jag tror på människan.

Läser i The Secret Hemligheten av Rhonda Byrne s. 63-67;

Be en gång om det du vill ha, tro att du har fått det, och sedan är det enda du behöver göra att må bra. När du mår bra befinner du dig i rätt frekvens för att ta emot. Du är på den frekvensen där alla goda ting kommer till dig och du får det du har bett om. Du skulle inte be om något om du inte vet att det får dig att må bra när du tar emot det, eller hur? Ställ alltså in din må bra-frekvens, så kommer du att få det.

BOB PROCTOR: När du börjar förvandla dina drömmar till verklighet, då kommer du steg för steg kunna skapa större och större drömmar. Och det, min vän, är den skapande processen.

Allt vad ni ber om i era böner skall ni få, om ni tror.    Ur Bibeln; Matteusevangeliet 21:22

Därför säger jag er: tro att ni skall få allt det ni ber om i er bön, då blir det så.   Ur Bibeln; Markusevangeliet 11:24

När du känner det som om du har det nu, och när känslan är så verklig att det är som om du redan har det, då tror du att du redan har tagit emot det, och då kommer du också att få det.

Ibland krävs det handling, men om du gör det här på ett sätt som stämmer överens med det som universum försöker ge dig, då kommer det att kännas roligt och positivt. Du känner dig levande. Tiden bara stannar. Du skulle kunna göra det hela dagen.

Handling är ett ord som kan betyda ”arbete” för somliga människor, men ingivelser och inspirerade handlingar känns inte alls som arbete. Skillanden mellan handling och inspirerad handling är följande: Inspirerad handling är när du handlar för att ta emot. Om du agerar för att försöka få något att hända, då har du halkat bakåt. Inspirerad handling sker utan ansträngning och det känns underbart eftersom du befinner dig på den frekvens där du tar emot.

Föreställ dig livet som en forsande flod. När du handlar för att få något att hända känns det som om du kämpar mot strömmen. Det känns svårt och det känns som en kamp. När du handlar för att ta emot från universum känns det som om du följer med strömmen i floden. Det du gör sker utan ansträngning.  Det är så inspirerad handling känns. Det är så det känns att befinna sig i livets och universums flöde.

JOE VITALE: Universum tycker om fart. Skjut inte upp. Tveka inte. Tvivla inte. När möjligheten uppstår, när impulsen kommer, när den intuitiva ingvielsen dyker upp, handla då. Det är din uppgift. Det är det enda du behöver göra.

MICHAEL BERNARD BECKWITH: Du kan börja med ingenting och ur ingenting och utan några som helst existerande möjligheter kommer möjligheter att uppstå.

Det enda du behöver är Du, och din förmåga att föreställa dig det du vill ha. Allt som mänskligheten har skapat och uppfunnit genom tiderna har börjat med en enda tanke. Ur den här tanken skapades sedan möjligheter, och tanken manifesterades från den osynliga till den synliga världen.

Måndagen den 1 februari är min käktumör borta. När strålningsbehandlingen ska ställas in är tumören tillbakabildad och läkt. 🙂 Idag drog jag änglakortet Änglaprinsen i väster; Låt oss öppna oss för vår inre vetskap.

lena alun

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: