Skip to content

Glada nyheter om bonusbubblor

2009/09/20

I Göteborgs-Postens ledare finner jag goda nyheter;

Som jag ser det sprack bonusbubblan i kväll. Det sa statsminister Fredrik Reinfeldt när han på torsdagen avslutade sitt första EU-toppmöte som ordförande.
Sprack, är kanske att ta i. Det återstår att få med sig USA och övriga G 20-länder på gemensamma och effektiva åtgärder mot storbankernas ansvarslösa bonusutbetalningar och ovilja att ta samhällsansvar.

Barack Obama har sagt;

– Tyvärr finns det vissa i finansbranschen som feltolkar denna stund. I stället för att lära läxan från Lehman och krisen vi fortfarande återhämtar oss ifrån, väljer de att strunta i detta. Så jag vill att de lyssnar noga: Vi ska inte gå tillbaka till tiden med vårdslöst beteende och obehindrade överdrifter som var hjärtat i denna kris.

Göteborgs-Postens ledarsida drar slutsatsen;

Efter det uttalandet är det svårt att se president Obama som den som räddar bankerna från krav på ansvarsfullt uppträdande – exempelvis genom att instämma i EU:s krav men skjuta de nödvändiga besluten på framtiden.
President Sarkozy har hotat med att lämna G 20-mötet i Pittsburgh om världens mäktigaste statschefer inte antar konkreta och tuffa bonusregler. Det finns gott hopp om att han skall slippa resa hem i förtid.

Finanskrisen har fått goda efterverkningar. Härligt!

lena alun

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: