Skip to content

Välkomnar verkligen en bibelkritisk debatt i Sverige

2009/08/14

Signaturen ”Belsebub” har idag ett slagkraftigt debattinlägg i Folket;

Ägnar mig stundtals, av brist på vettigare tidsdödande, åt att botanisera, olustläsa i Gamla Testamentet. Och blir alltmera förundrad. Varför är icke denna lunta (Guds Mein Kampf?) brännmärkt, bannlyst i dagens politiskt korrekta Sverige? Läs själv, exempelvis Moseböckerna, och förfasas. Denne Gud, hur han (för det är väl en han-gud?) inte bara tillåter folkmord, utan även kräver det! Ibland är det inte tillfyllest att allt mankön, även det minsta gossebarn, skall ”slås med svärdsegg”. Utan totalutrotning påbjudes, ”icke låta något som anda har bliva vid liv”. Undras om inte Hitler fick inspiration av Gamla Testamentet? Och handfasta råd hur förfara med otrogna kvinnor, homosexuella, brottslingar etcetera. Därtill kräver denne Gud blind lydnad – annars skall ni få se på fan! Jag fattar inte att den mesiga Svenska Kyrkan (och, för all del, de mindre mesiga frikyrkorna) fortfarande kan omhulda denna motbjudande ”heliga skrift”. Är det inte dags nu, att utanför kyrkorna anordna bokbål, att en gång för alla rena sig från Gamla Testamentet?

Med fyra års teologiska studier måste jag sila bort väldigt mycket som  pastorer och kristna vänner vill pådyvla mig, som de  har funnit i Bibeln. Den är inte OFELBAR!!!!!!

lena alun

Annonser
One Comment leave one →
 1. Karl-Otto Hultström permalink
  2009/08/16 4:05 e m

  Ta inte i så förskräckligt ! Gamla Testamentet kan verka hårt och grymt ibland, men man får tänka på, att den skrevs på en tid då man uttryckte sig på det här viset.

  Människorna då var inte så olika oss av idag. För att få dem att sluta med sitt utsvävande liv tog bl a profeten Jesaja i så man måste skratta när man läser honom.

  Det är samma sorts moralpredikningar som vi brukade höra förr. Nu vågar i´ngen säga det högt, men jag tror nog folk i allmänhet håller med profeten.

  Läs Jesaja ! Han är riktigt rolig, om man tar honom rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: