Skip to content

Min förtrogne kamrat har en insändare idag

2009/07/10

Eskilstuna-Kuriren;

Sahlin måste våga tala om socialismen

Mona Sahlin måste tala om den demokratiska socialismen! Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin måste våga tala om för väljarna att hon är demokratisk socialist! Dessutom så ska hon tillsammans med alla oss andra inom partiet stå upp för arbetarklassens värderingar. Det handlar i grunden om att förändra samhället i en socialistisk riktning det vill säga ”det klasslösa samhället där bankerna, storföretagen och läkemedelsindustrin skall vara i samhällets ägo”.

Det handlar också om att fackets roll i samhället skall vara betydligt starkare än vad det är i dag. Här så talar vi om rättvisa, demokrati i vidare mening där alla människor är med i gemenskapen, där ingen kommer att stå utanför i det framtida samhället. Det skall vara en rättighet för kvinnorna att ha samma lön som männen i alla avseenden, så är det tyvärr inte i dag. Det är därför som vi inom det socialdemokratiska partiet vill införa den ekonomiska-, politiska-, sociala-, kulturella-, ekologiska- och feministiska demokratin, där hela lönen och halva makten skall vara en självklarhet för kvinnorna.

Ekologisk demokrati behövs därför att vi socialdemokrater vill avveckla kärnkraften för att på ett seriösare sätt bygga ut de förnybara energikällorna. Vi vet att uranbrytningarna runt om i vår värld bidrar till att öka cancerfallen i världen och de som drabbas först är kvinnorna och barnen. Ett sådant samhälle vill vi socialdemokrater inte ha eftersom vi vet att de som arbetar vid sådana gruvor dör i förtid och i onödan.

Kjell-Arne Norlander, samhällsdebattör och socialdemokrat i Eskilstuna

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: