Skip to content

Detta är inget aprilskämt

2009/05/16

funny friday 002

Barnen träffas i Pingstkyrkan på Funny Friday fredagar 18-20. Här fikar de i den nya fräscha cafélokalen. Cafélokalen som är tänkt att vara den självklara mötesplatsen för alla Eskilstunabor. Det är mångas vision. Just ikväll passar det bra att komma in och avnjuta vårkonserten kl 18.00.

Detta är verkligheten i Täby. Det är här den nu förda politikens vinnare bor. Det är sådana här kvinnor man vill se; shoppande, kaffedrickande och inriktade på egen wellness. Intressant att veta. Tack,  Alex!

Problemet är tack och lov ur världen; 😉

”Den politiskt ansvarige tar totalt avstånd.
-Jag satte själv kaffet i vrångstrupen, och blev mycket upprörd. Det första jag gjorde på morgonen var att ringa till min förvaltning. Det här påverkar väldigt negativt, säger Moderaten Fredrik Schulte, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Täby.

Informationen försvann från kommunens hemsida under onsdagen, och kursens innehåll ska nu omformuleras.”

Ta gärna hjälp av någon skarpsynt bloggare!  😉

Så att det inte rimmar illa med detta t ex. Skärpt kontroll är en sak. Minskade bidrag en annan. Men det var väl förstås aldrig tanken?

”Riksidrottsförbundets (RF) redovisning av hur de statliga bidragen används är bristfällig. Det anser regeringen som nu höjer tonen mot RF. – Vi skärper kraven på uppföljning och redovisning i idrottspropositionen, säger Kultur- och Idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth till SvD. ”

Är inte kontrollen av att utbetalade skattemedel används på avsett sätt ett självklart ansvar för politikerna? Den uppkomna situationen är bara ett utslag av människans girighet;

”Det är ekonomisk doping men tyvärr vågar ingen ta upp frågan. För många har själva fuskat för att våga gå ut med öppen kritik och stå för den, säger en förbundsledare”– som ber att få vara anonym…”

Förbundsledare! Var inte alltför ledsna och skuldtyngda. Om det var okej att hjärntvätta flickor till stereotyper för skattemedel;

”På denna kommunala kurs för elva- till 13-åriga flickor erbjöds flickorna: ”En vecka av hejdlöst frossande i mode och cityliv. Vi besöker Stockholm Fashion Centre, designers, SoFo. NK, Östermalm mm går på spa, gör färganalys och dricker latte varje dag”, som annonsen löd.”

Min åttaårig dotter övar just nu sång med kompisen som ska framföras  på vårkonserten ikväll kl 18.00 i Pingstkyrkan i Eskilstuna. Det är bl a barnen i Funny Friday som ska sjunga följande;

I tidningar och tv visas det bilder om hur man ska vara

Kändisar och idoler blir till en mall om vad som är bra

Men ingen ska få bestämma Få oss att känna Att vi inte räcker till

Tänk om vi kunde våga vara oss själva Och dom som vi vill

Åh äh åh  Ingen är för stor Åh äh åh  Ingen är för lång Åh äh åh  Ingen är för kort Åh äh åh  Ingen är för liten för att passa in i Guds familj.

Gissa om jag är stolt. 😀

Kolla in Charlotte Permells repotage i de lokala nyheterna ABC; http://svtplay.se/v/1556506/11-aringar_skulle_fa_ga_pa_shoppinglager 

Uppdatering 20090603; Hoppas att Ingers blogg inte hämtade sin inspiration från mig. 😉

lena alun

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. csaar permalink
    2009/05/16 10:31 f m

    Man tar sig för pannan, vilken gång i ordningen vet jag ej.

  2. lenaalun permalink*
    2009/05/16 11:18 f m

    Verkligheten överträffar alltid dikten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: