Hoppa till innehåll

Jag fick ett kedjebrev med blommor

2009/04/08

Varsågod. Jag tyckte om visdomsorden. Blommorna lyckas jag inte kopiera in.


Dessa är till dig!!!!!!!!!!!!!!!!
Sänd vidare till alla dina vänner, inklusive
mig. Och säg inte att du är för upptagen
för detta. Känner du inte till frasen; ‘stanna och lukta på blommorna’?
Se hur många buketter 

du till slut får!
Lycka gör dig Söt,
Utmaningar gör dig Stark,
Sorger gör dig Human,
Misslyckanden gör dig Ödmjuk, 
Framgång gör att du Strålar ,  

men endast VÄNNER får dig att hålla ut!

 

…………..se hur många du får idag

lena alun

6 kommentarer leave one →
 1. 2009/04/08 9:46 e m

  Hej Lena.

  Du är söt, stark, human, ödmjuk och du strålar.

  Kram från din vän Margit

 2. Carina Berglund permalink
  2009/04/09 6:30 f m

  Hej Lena!
  Tack för i torsdags, det var trevligt att träffas igen och föreläsningen gav mej nya insikter. Jag har mejlat till Dej men vet inte om det har kommit fram så jag provar här också, vill gärna hålla kontakten mellan oss vid liv. Du skriver fantastiskt bra i Din blogg och är otroligt insiktsfull och stark gentemot Din ‘dumma’ sjukdom. Jag önskar jag kunde göra något för att Du ska tillfriskna snart. Jag ska kolla upp lite mer med min vän som fått laser-behandling, han är i fjällen nu, återkommer om det. Kolla gärna in baravara.se och känner Du den minsta lilla längtan att åka dit, gör det!!! Jag tycker det är helt fantastikst och kan verkligen rekommendera det.
  Kram Carina

 3. lenaalun permalink*
  2009/04/09 6:48 f m

  Tack älskade, goda Margit! Vågar inte tänka på vem jag hade varit utan dig.

  Kram

  Lena

 4. lenaalun permalink*
  2009/04/09 7:23 f m

  Hej Carina!!

  Jo, jag fick ditt mail, och borde ha svarat. Men den intellektuella redan är Borta med Vinden sedan cellgifterna, så jag har svårt för allt som jag klarade galant som banktjänsteman. Ursäkta!

  Fatiguen har blivit värre med den nya behandlingen, Tamoxifen, och jag har inte ett dugg svårt att förstå ungdomar som skolkar i puberteten. Sen är det naturligtvis KRIS att landa i en spridd cancer. Ända upp i käkbenet! OFATTBART!

  Jag fick också ut Väldigt Mycket av föreläsningen om sexualiteten efter bröstcancern. Jag fick en verktygslåda samt kalla fakta om begränsningarna. Så nu labbar jag för fullt, utan partner men med att känna lust och attraktion trots att alla cellernas sexualdrift är på Off, och har upptäckt att sexualiteten sitter egentligen mer i hjärnan än i hormonerna. Eftersom barn är sexuella när de söker sig till bröstet som nyfödda är sexualiteten så mycket mer än de kvinnliga könshormonerna som överfaller oss i puberteten. Utan dem har har man full kontroll över drifterna. Inte så illa, faktiskt. Allt har en framsida. 🙂

  Tack, Carina, det var väldigt värdefullt att få höra om din vän. Jag har bestämt mig för att söka rätt på laserbehandling och se till att få den. Om jag så ska låna pengarna av min syster, med mitt hus som pant. Jag fick tips om det redan hösten 2006 när jag vägrade operera bort bröstet. Det var en sjuk reaktion på cancerbeskedet jag fick. Då tänkte jag få bort tumören med laser, men kostnaden förskräckte.

  Nu är läget betydligt allvarligare, och det är värt ett försök naturligtvis. Annars är jag ju verkligen en självmördare. Hör av digså fort du vet var laserpraktiken ligger och kan ge mig telefonnummret.

  Prostatacancer har behandlats med laser…. Intressant, va?

  Margit har ordnat så att jag kan få berätta för ett landstingsråd om bröstcancervården i Sörmland. Vi ska inte behöva betala 8.000 kr för fyra dagar på privata kursgårdar för att få den psykosociala behandling som Socialstyrelsens riktlinjer anger.

  Du ska självklart vara med på den lunchen!! Så kan vi vitalisera Bröstcancerföreningen Aurora och vara en blåslampa för våra olyckssystrars skull. På onkologkliniken säger de att patienter födda på 70-talet ökar ororväckande. Jag är inte förvånad.(Sade hon bittert!)

  Glad Påsk!

  Kram
  Lena

 5. lenaalun permalink*
  2009/04/09 9:37 f m

  Kuratorn Stinesen på Sahlgrenska sjukhuset, som doktorerar om sexualieten efter bröstcancern, har sällskap av annan doktorand som hjälper oss tillbaka till livet, såg jag på nätet.

  Västra Götaland ligger verkligen i framkant när det gäller genusmedicin.

  http://www.fou.nu/is/vgregion/ansokan/34341

  Utdrag;

  Cancerrelaterad trötthet (fatigue) anses i dag som det mest frekvent rapporterade symtomet i samband med cancersjukdom. Studier visar också att fatigue ofta upplevs som det mest besvärande. Olika faktorer har relaterats till fatigue i samband med cancersjukdom, t ex cancersjukdomen i sig, cancerbehandlingen samt andra symtom som till exempel oro och depression. I samband med strålbehandling (SB) mot bröstcancer visar studier att upp till 80% av patienterna drabbas av fatigue. Det saknas fortfarande kunskap om interventioner för att motverka eller lindra fatigue i samband med cancersjukdom, tex vid behandling mot bröstcancer. Syftet med aktuell studie är att utvärdera effekten av interventioner (fysisk aktivitet resp. stödjande samtal) till kvinnor med bröstcancer som genomgår SB med målet att förebygga/lindra fatigue och eventuellt andra symtom över tid och därigenom öka livskvaliteten. Vidare att undersöka om minskad grad av fatigue kan möjliggöra tidigare återgång till arbetsliv och sociala aktiviteter efter avslutad behandling? Studien syftar även till att beskriva följsamhet och upplevelse av interventionen.

  [—]

  Patienter med cancersjukdom besväras av en mängd symtom relaterade till sjukdom och behandling. Uppmärksammandet och lindring av symtom är centralt i vården av patienter med bröstcancer. Det finns inte tillräckligt med evidensbaserade åtgärder för cancer-relaterad fatigue vilket ger upphov till lidande för patienten, kan påverka behandlingsupplägget samt kan medföra en mer utdragen rehabiliteringsperiod efter behandlingsperioden. Studien är berättigad att göra då det fortfarande saknas kunskap inom fältet, framför allt från experimentella studier.

  Aktuell studie kan bidra till en ökad vetenskaplig kunskapsutveckling genom att belysa bröstcancerpatientens situation i samband med strålbehandling och effekter av interventioner för att motverka fatigue. Den kliniska relevansen är stor då resultatet kommer att ligga till grund for utformning av symtomhantering (undersökning, behandling, uppföljning) för aktuell patientgrupp. Om det visar sig att testade inteventioner har önskade effekter kan resultatet också ligga till grund för utbyggnad av motsvarande vård inom andra diagnosgrupper samt patienter med bröstcancer i palliativt skede.

  Att två centra ingår i studien kommer att medföra att studiens resultat kan få en större spridning vid implemetering. Resultatet kommer kunna generera en standard av omhändertagandet av patienter med fatigue vilket har stor klinisk relevans och patientnytta.

  Resultatet i studien kommer att generera minst tre publikationer i vetenskaplig tidskrift

 6. lenaalun permalink*
  2009/04/09 9:56 f m

  Ett axplock om laserbehandling mot cancer;

  http://www.oc.umu.se/pdf/Vp%20lungcanorr200804031.pdf

  Fall för YAG-laser behandling och endobronkiell stentning remitteras till Lung- och Allergikliniken, NUS, Umeå, gärna med videoinspelning av bronkoskopifyndet. Laserbehandlingar görs oftast i samarbete med öronkliniken NUS och stentning i samarbete med diagnostisk radiologi NUS, Umeå.

  http://www.lakartidningen.se/includes/07printArticle.php?articleId=4660

  Operation är för närvarande den enda existerande kurativa behandlingen. Målsättningen vid kirurgin bör vara att avlägsna tumören radikalt och spara största möjliga mängd lungvävnad. Tänkbara operationer är lokal excision av tumören, bronkoplastik med ända-till-ända-sutur, segmentresektion, lobektomi, bilobektomi eller pulmektomi.

  Laserbehandling via bronkoskop bör reserveras för patienter som inte bedöms klara en operation, eftersom ingreppet sällan blir radikalt då tumören oftast växer på djupet.

  Vid peniscancer; http://www.skane.se/upload/Webbplatser/UMAS/VERKSAMHETER%20UMAS/Urologisk%20klinik/Dokument%20Urologen/Urologikompendium-030831.pdf

  Behandling med circumcision, excision, laser, partiell amputation eller total amputation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: