Skip to content

Otroligt spännande fortsättning följer….

2009/03/18

Den världsvida kyrkan har fått en något oväntad hjälp med evangelisationen och missionen. Hoppas att Jonas Gardell får all den uppskattning och det erkännande han förtjänar för sin tolv år långa teologiska forskning.

I Kyrkans Tidning skriver Dag Tuvelius;

”Efter en och en halvtimme lämnar vi kyrkan. Det är förmodligen den mest Jesuscentrerade ”predikan” jag hört och absolut den längsta. Skulle kyrkans budskap vara ute i vår tid?
Tror inte det. ”

Uppdatering 20090329; Tv 4 Nyhetsmorgon diskuterade Jonas Gardell och boken om Jesus.      Debatt på chatten.

Uppdatering 20090329: Jonas Gardells bok ska nu användas  i studiegrupper i Norrmalmskyrkan.

Uppdatering 20090612:  Nytt Samtal mellan Jonas Gardell och Stefan Swärd; Dagen rapporterar:

Gardell underströk vikten av att våga problematisera Jesusbilden.– Vi måste ställa frågorna innan vi ger de tvärsäkra svaren, sa han och Swärd nickade. Dessutom fokuserade Gardell, som tveklöst var den som talade mest, hur central Jesu uppståndelse – ”graven släpper jag aldrig, skulle jag göra det fick jag sluta kalla mig kristen” – och kärlek är för honom.– Varje gräns vi sätter för Guds kärlek är vår egen, alla omfattas av hans kärlek, inget kan utesluta oss. Om inte alla är upprättade genom uppståndelsen är ingen det, det är en grundbult i min tro.”

Dagens Carl-Henric Jaktlund skriver på sin blogg;

”Även om han nu var införstådd med att det var samtalskväll så var det tydligt att han uppmuntrade den sidan att komma fram: ”Jag har inga problem med att vi är oense, en av de saker jag gillar med judendomen är att den är argumenterande, nästintill grälande ibland”, sa Gardell med ett förväntansfullt leende.

Den bollen och utmaningen tog Stefan Swärd inte riktigt vara på. Det hade varit spännande med ett tydligare problematiserande av Gardells problematiseringar, det hade varit intressant att få höra mer påtagliga andra perspektiv kring vad Jesu försoningsdöd betyder och innebär än det som Gardell ger, det hade varit givande att höra konkretare alternativ om huruvida Guds kärlek kan vara inkluderande och exkluderande på samma gång.”

Svaret på skiljelinjen mellan inkluderande och exkluderande står på Dagens ”Sidhuvud”;  

Fredag 12 juni 2009
Dagen = 4:e bästa tidningen på nätet
Rom 6:5  Ty har vi blivit ett med honom genom att dö som han skall vi också bli förenade med honom genom att uppstå som han.
lena alun
Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: