Skip to content

Varför porrsurfar kristna?

2009/03/09

Jag har antagligen missat något väsentligt inom det religiösa livet. 😉 Ja, kan jag  vara beroende av bloggandet går det att förstå att porrsurfingen kan  ta sig okontrollerade former. Intressant är att  förekomsten är större bland kristna homofober.

Livet är fyllt av paradoxer. Det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellerna, eller hur ska man begripa fenomenet? Jag måste säga att jag är överraskad över resultatet. Eller får jag äntligen ett bevis på Bibelns totalt hopplösa kvinnosyn? Även för männen själva? Madonna-hora komplexet är det många män som kämpar med.  Det här blir spännande att gå till botten med. Egentligen är väl svaret helt enkelt att kyrkan har varit sexualfientlig. Sex är guds största gåva till människor. När två blir en är vi verkligen guds avbilder. Det har jag aldrig hört någon predika om. Mer än Knutby-pastorerna, och där hade de verkligen hamnat i porrträsket. När de uppmanade kvinnorna att självuppoffrande bjuda på sig själva, även om de själva inte ville. Det är den här typen av iscensatt kvinnoförtryck som jag avskyr, eftersom den saboterar jämställdhetsarbetet. Detta är skådespel där kvinnan enbart blir en projektion av männens sexuella fantasier. Detta är inte sex mellan två jämlikar som respekterar varandra. Därför är det skadligt att programmera sig med sånt här. Det säger också något om hur mannen själv förtrycker sin egen inre femininet.

Jag är faktiskt så oskyldig att jag inte ens visste hur man porrsurfar. Tack vare en kommentator på Dagen lärde jag mig  googla free porn.  Vad ska jag säga? Marken gungar för mig. Här talar vi verkligen synd, missbruk och hyckleri. Jag har visst bekantat mig med porren, för tjugo år sedan, men när man vaknar upp som feminist blir porrindustrin något mycket vämjeligt. Men nu tänker jag kolla in porrsurfandets lockelser, för att sätta fingret på vad den tillfredsställer.  Det finns ett överflöd av bilder som man absolut kan kalla konstnärliga. Visst har porren utvecklats de senaste tjugo åren. Där får jag hålla med porrindustrins försvarare. Det här fanns inte för tjugo år sedan. Jag skulle vilja säga att detta är vackert, intressant och jämlikt sex. Här kan jag nu verkligen förstå dem som väljer politisk lesbiskhet. Man har slutat tända på maktskillnader och förnedring. Kvinnor bejakar sig själva och tillåts blomstra. Härligt. Porrsurfing kan stå för något gott och utvecklande för sin egen sexualitet. 

Hur kan kyrkan möta och bekräfta det behovet? Värnar man så oerhört det heterosexuella äktenskapet blir det väldigt märkligt när män vanemässigt bedrar sin fruar genom att porrsurfa. Det är hur lätt som helst att inledas i frestelser. Att istället gemensamt porrsurfa skulle kunna innebära positiv förändring av sex- och samlivet.

En mansperson bekände att detta var hans favoritsajt; http://brigite.com/ Jag tyckte det var en sofistikerad och helt acceptabel sajt i jämförelse med porren. Den kanske kan vara bra som avvänjning?

Uppdatering 20090319;  ”Hur man definierar vad som är ett missbruk beror förstås på vad som anses som normalt.– Det är troligtvis ganska stor skillnad på vad en icke-kristen kurator på din skola säger är normalt och vad pastorn i din församling säger.” 

Artikeln om kristna porrsurfare är den mest lästa artikeln på dagen.se.

lena alun

Annonser
11 kommentarer leave one →
 1. lenaalun permalink*
  2009/03/09 10:15 e m

  Jag blir faktiskt chockad och illa berörd av att läsa kommentarerna på dagen.se.

  T ex:
  Andreas – 2009-03-05 17:32
  ”Har under många år suttit fast i porrträsket. Tror att det är en stor del av Kristna män som gör det kanske majoriteten. samma goa killar, män och familjefäder som lovsjunger Gud på söndagarna. Focus on the family brukar hänvisa till en undersökning som visar att en majoritet av männen i församlingen porrsurfar och 37% av pastorerna: http://www.safefamilies.org/sv/pastorpage.php&usg=ALkJrhjw92QIi3gARyl8JAYXmyLpN_Psnw

  En epedimi men tyvärr tabubelagd varför den tar sig så enorma proportioner.

  Kan rekomendera SLAA, ett mycket bra tolvstegsprogramm som gjort under för mig att komma ur mitt missbruk av porr.”

 2. Patrik permalink
  2009/03/10 5:56 e m

  Det enda du bevisar med denna artikel är att kristna/religiösa
  i Sverige är lika skenheliga som de kristna konservativa i USA.

  Förstår inte vad du vill ?

  Vill du drabbas av virus och spam så ska du fortsätta
  gå in på dessa sidor.

 3. Ann-Sofie Wågström permalink
  2009/03/10 8:26 e m

  Förbjuden stig är ofta hårt tramapad, står i visst i Bibeln.

 4. PeO_W permalink
  2009/03/10 11:47 e m

  Ja du Lena, vad skoj du måste haft när du researchade för den här bloggen.

  Det talas för lite om sex i vissa grupper har jag en känsla av, att det sen pratas väl mycket och utövas för lite i andra är ett annat problem.

  Betvivlar starkt att om vi inte seriöst pratar ordentligt med våra banr och ungdomar om sex och samlevnad så kommer inget att förändras.

 5. 2009/03/11 12:12 f m

  Hej Peo.

  Jag håller med dig, vi föräldrar måste prata med våra barn om sex och samlevnad. Att lägga över det ansvaret på skolan är inte hållbart, skolan gör säkert ett bra jobb även på detta området, men det räcker inte, vi föräldrar har det största ansvaret.

  MVH Margit

 6. PeO_W permalink
  2009/03/11 12:38 f m

  Hej Margit !

  …och framför allt, visa ett gott föredöme och tala om sin egen relation/relationer.

 7. lenaalun permalink*
  2009/03/11 8:38 f m

  Hej alla,

  Jag hade jätteroligt när jag gjorde mina undersökningar.
  Samtidgt påverkade denna lilla forskning mig på ett negativt sätt.
  Jag fick sedan könsorgan på hjärnan igår. 😀

  Så det är oerhört viktigt att vi vägleder våra barn undan porrsurfingens vanor. Jag tror det är väldigt skadligt för en själv att fylla på sig själv med filmer om osunda könsrelationer.

  Jag tror definitivt på paradiset som man och kvinna finner. Porren motverkar möjligheten att komma dithän.

 8. lenaalun permalink*
  2009/03/11 8:52 f m

  Ja, Patrik, vad ville jag säga med bloggen?

  Homosexualitet och pedofili finns inom Katolska kyrkan såväl som i andra delar av den Världsvida Kyrkan.

  Jag överraskades dock av forskningsresultatet här om porrsurfandet. Det blev ett uppvaknande; Aha!

  Dessutom undrar jag om inte forskningen skulle kunna vara ”katastrofen” som varnas för här. Ett otroligt hyckleri har ju blivit synligt.

  Jonas Gardell uttryckte det så klokt när han utnämdes till hedersdoktor i teologi, vid Lunds universitet. I fredags kunde vi se ett klipp, ur hans tal, i Skavlan;

  ”Bortom kyrkan och bortom religioner med dess ibland fasansfulla förtryck har Jesus alltid väntat med gudsriket. Han har väntat med middagen klar.”

  Förre ärkebiskopen K G Hammar satt full av respekt i publiken. Detta är helt fantastiskt.
  Jonas Gardell har skrivit en bok Jesus.

  Gardell skriver;
  ”Jesus är en enkel träarbetare som blir en hemlös, kringströvande helbrägdagörare. När han talar om de fattiga och de utsatta talar han inte bara om andra, han talar också om sig själv.” [—]

  ”I sina direktiv till lärjungarna förbjuder han dem också uttryckligen att vända sig till hedningarna: ”Ta inte vägen till hedningarna och gå inte in i någon samarisk[14] stad. Gå i stället till de förlorade fåren i Israels folk.”[15] Vid ett annat tillfälle vägrar han att hjälpa en kanaaneisk kvinna med de avfärdande orden: ”Jag har inte blivit sänd till andra än de förlorade fåren av Israels folk.”[16]

  Med andra ord verkar det inte bättre än att Jesus aldrig avsåg att hans lära omfattade andra än judarna, och inte ens alla judar, utan ”de förlorade”, de som ställt sig utanför förbundet med Gud. Den Herrens dag han drömde om var den dag när Jahve upprättade det fallna Israel och återsamlade de skingrade tolv stammarna över vilka hans lärjungar skulle sitta som domare.

  Hans budskap gällde varken mormor, mamma, mina syskon eller mig, vi som satt på glasverandan vid en sjö i Bergslagen och firade söndagsandakt och lovsjöng hans namn. Vi tillhörde inte Israel, Guds utvalda egendomsfolk.

  Det var inte till oss han hade blivit sänd.”

  Är inte Jonas Gardells teologiska gärning också ”en katastrof” som skulle kunna få de mest gudsfruktiga att darra? Profetian finns på dagen.se; ”På sin blogg skriver Wilkerson, som sedan många år är pensionerad, att han ”känner sig manad av den helige Ande att tala ut ett brådskande budskap”.

  Wilkerson skriver: ”En katastrof kommer att inträffa som kommer att skaka världen. Det blir så skrämmande, så vi kommer alla att darra – till och med de allra mest gudfruktiga av oss.””

  Dessvärre är nog inte detta katastrofen som avses, men jag orkar inte med fler nine eleven och stattbränder. Då ser jag hellre att Gardell kan få genomslag med sin tolvåriga teologiska forskning. (Gardell och jag började samma år tydligen)

 9. lenaalun permalink*
  2009/03/11 8:57 e m

  Jonas Gardell betonar att Maria Magdalena var en av de viktigaste lärjungarna, men kyrkan gjorde henne till en hora…..

 10. Jag håller med dig så fett!! permalink
  2010/01/06 9:13 e m

  Öh? Varför porrsurfar människor i överhuvudtaget? När de borde veta att 99% av personerna de tittar på har varit utsatta för övergrepp i sin barndom, våldtas på bilderna, är sexslavar a la traficing. När man borde veta att många är minderåriga. Att kvinnor och män när de blir äldre och vill skaffa familj ofta finner sig i en värld av dilemman och problem i att ha ett förflutet som porraktris eller rent utav utnyttjad. När man borde veta vilken sexualsyn som förmedlas och hur mycket den handlar om våld, förtryck och makt.

  Nej men förstås förundras man över att det finns kristna män som porrsurfar. Och någon queer-kopplad forsningsgrupp har säkerligen också backat upp påståenden som:
  >”Intressant är att förekomsten är större bland kristna homofober.”

  Lite som när Planned Parenthood International (med RFSU som front i Sverige) går ut med att hundratusentals kvinnor dör pga illegala aborter. En uppgift som visat sig vara..gissa igen…helt ogrundad. Experter som säger att ”ja men, vi utgår från att det måste vara så” (eh?)
  Sedan är det få som funderar över varför man ska tilltro en organisation vars grundare var rashygenist, ansåg att svarta barn inte bör födas och att handikappade borde avlivas.
  Att ”population reduction” står på deras agenda kan en mellanstadieelev klura sig fram till. Förutsatt att de fick information som de inte får.

  Och hur är det då med dessa kristna? Jo det är egentligen homohatande pedofiler som bara väntar på att glufsa i sig nästa offer. Det är just för att de är kristna som de gillar porr. För kristendomen handlar ju egentligen om att förtrycka kvinnor och se på porr. Eller hur.

  Och feminister vill egentligen strimla män med knivar och äta köttet färskt.
  Och homohatare hatar allt som är homo. Homologa gener, homogent beteende, homorojder (nej förlåt det var ju felstavat), homo sapiens.

  Och queer-teroretiker sitter vid sina skrivbord och laptops och skriver de mest fantasifyllda texter man kan tänka sig. Skrivbordsprodukter som borde ge nobelpris för sina insikter i en värld som iaf definitivt existerar bakom pannbenen som svettas pga allt hårt arbete och kamp för en värld där homo som hetero alla förstår patriarkatets intrikata mekanismer som alla – med hårt arbete och mycket textmassa – kan härledas till dessa kristna homohatande män som i sitt inre alla konspirerar för att införa den kristna hatiska homohatande kulturen där sex associeras med så rabiata ord som kärlek, familj, ursprung, ansvar, nej till dödandet av några veckor gamla barn och annat sådant där som när det nämns gör en så mörkrädd..så mörkrädd..

  Död åt kärnfamiljen! Död åt homohatarna! Åt de kristna! Allt ont beror på patriarkatets maktfullkomlighet! Så beskatta männen dubbelt! Låt de kravla! Inför lesbianism! Låt de små flickorna tralla på ”I kissed a girl” och andra MK teman med bondage och sexslavs-videos! Frigör kvinnan! Bejaka hennes sexualitet! Låt henne kravla naken med kedjor! Ah..bli inte upphetsade nu..

  Alla som yppar ett kritiskt ord. Om detta. Borde spärras in. Inför lagar om detta. Om ni kritiserar mig är ni förmodligen homohatare! Du gör mig mörkrädd! Är du kristen!? Då borde du kanske söka hjälp!? Du är förmodligen en hycklare, som tittar på porr och följer dina små kärnfamiljsbarn till dagis… Ja du… Låt oss införa lagar i Sverige, i EU om att alla ska hålla käften som inte tycker som vi. Alla får utöva sin religiositet, men bra strikt hemma i tysthet. Yttrar de något som gör mig sårad. Sänd dem till fängelse, böter. Håna dem och häng ut dem med namn på nätet. Ahh… du kommande nya vackra värld.. Jag ser hur alla blir lyckliga pga de befriande idéer jag har som uppgift att propagera..

Trackbacks

 1. Det vaknande hjärtat » Blog Archive » Sex i kyrkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: