Skip to content

Psykologiskt våld del 2

2009/02/11

Min kära vän Melinda Granberg skrev en sociologisk C-uppsats om det psykologiska våldet mot kvinnor i nära relationer med män.  ”Karl för sitt hus!” Det saknades inom forskningen.

Idag läser vi i SvD om professorer vid Radiumhemmet som har utsatts för hot via mejl av den tillförordnade chefen och kirurgen Harald Blegen.

”-Jag blev djupt bestört över hur man bemöter högt kvalifiicerade medarbetare, säger en av de hotade professorerna, Rolf Lewensohn.”

Harald Blegens chef tar sin underlydande i försvar och säger;

”Han var i ny i organisationen. Det kanske inte var optimalt valda ord, men det där har vi lag oss bakom nu. Det här är ingen stor sak, tillägger han.

Ingen stor sak? Detta är mäns våld mot kvinnor i ett nötskal. Manlig dominans. Jag tycker det är bra att det finns manliga professorer som sätter ner foten och markerar mot alfahannar. Psykologiskt våld är alltid obehagligt var det än förekommer;  i hemmiljö eller i arbetsmiljö. Dagens rosor till Sten Nilsson,  Rolf Lewensohn och Jonas Bergh. Tack till SvD som publicerar. Psykologiskt våld måste ryckas upp med rötterna.

lena alun

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: