Skip to content

Pingstkyrkomedlemmen Kjell-Arne Norlanders insändare i Folket XL

2009/01/29

Den borgerliga regeringen är demokratins marodörer

Den folkvalda borgerliga regeringen uppträder som demokratins marodörer.  Det handlar om att förfölja fattigpensionärer, arbetslösa samt sjukskrivna. Det handlar också om att försämra villkoren för dem som kommer att bli arbetslösa i finanskrisens spår och i stället gynna dem med mycket stora förmögenheter.

Det här är den borgerliga regeringens signum – att ytterligare öka klassklyftorna i det svenska samhället. Det vi ser är att fler människor än tidigare tvingas att uppsöka socialtjänsten för att överhuvudtaget klara sitt uppehälle.

Det här är mycket illavarslande, att en folkvald regering ägnar sig åt ett fruktansvärt maktmissbruk i stället för att hjälpa de människor som bäst behöver det.

En sak är helt säker, så här handskas man inte med demokratin, den kräver respekt, men vi som väljare kan tyvärr inte räkna med det från den borgerliga alliansregeringens sida, snarare tvärtom. För dem gäller det att ytterligare öka maktmissbruket i syfte att också öka den sociala oron runt om i vårt land.

Den borgerliga alliansregeringen ägnar sig åt ett förtryckarsystem som tyvärr är vanligt förekommande i länder där diktaturer frodas. Vi väljare kan inte förvänta oss att de ska ägna sig åt en självrannsakan ens värd namnet. Här måste Socialdemokraterna vara betydligt tydligare i sin roll som ett folkrörelseparti och därmed också vara tydligare vad beträffar den ideologiska debatten.

Mona Sahlin, vi måste våga tala om den demokratiska socialismen som vår ledstjärna, annars förlorar vi valet 2010.

KJELL-ARNE NORLANDER

samhällsdebattör och socialdemokrat i Eskilstuna

 

Denna profetröst bör Alliansen begrunda. Jag tror nämligen inte Kjell-Arne Norlander (s) behöver vara orolig för att förlora valet 2010. Däremot önskar jag Folkpartiet Liberalerna valframgångar. Besinna er, ni som är i makttoppen.

lena alun

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: