Skip to content

Opponera mot bristerna

2009/01/08

En insiktsfull, konstruktiv, engagerad, samhällskritisk ledarkommentar är något som gör mig glad.  Igår var jag nöjd med SvD´s ”Det räcker inte med moderaterna”.

”Om m stärks ännu mer, medan kräftgången för fp, c och kd fortsätter, kan Fredrik Reinfeldt bli vinnande partiledare och förlorande statsminisiter på en och samma septembersöndag 2010. [—] Partierna måste väcka idéer, driva frågor och rekrytera starka företrädare, som kan formulera en engagerande samhällskritik. Framgången för de tre ligger i att opponera: men inte mot andra regeringspartier, utan mot bristerna i den kollektivistiska modell som har byggts upp under årtionden.”

Detta geniala recept för en ytterligare framgång för Alliansen är vad vi har saknat i praktiken.  Därför sviker opinonssiffrorna. Detta var det någon som pep lite om i december 2006. För jag var så besviken. Det var en Allians Sverige behövde. Inte den moderata politiken. Det är på tiden att ledarskribenter ger Alliansen ärliga råd. Om vi inte vill få tillbaka s i regeringen? För det är väl inte vad vi vill?

lena alun

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: