Skip to content

Att lära sig medkänsla

2008/11/17

Det är min ”livets mening”. En av mina mest färgstarka lärare var Runar Eldebo, vars specialitet  väl är homiletiken (läran om predikokonsten), skriver i Dagen; ”Vår uppgift är att identifiera nöden”. Den kristna dagstidningen som på webben tillsammans med dn, svd och aftonbladet räknas bland de fyra stora tidningsdrakarna! Det var en stor, glad överraskning för mig. Det måste helt enkelt bero på att bloggare synligt kan länka sig till artiklarna? Tänk på det, Eskilstuna-Kuriren och Folket. 😉   Eller är vi, i världens mest sekulariserade land, hungriga på det kristna livsperspektivet?!

Runar Eldebo menar att vi är skapade till medlidande. ”Det var tänkt att vi skulle lida med varandra. När den lokala församlingen vinner tillbaka denna skönhet kommer nöd och nåd att mötas på ett sätt som gör att vårt land igen vill stava på sina liv i jesu namn.” avslutar han sin debattartikel.

Vi skulle onekligen behöva en ny våg av medkänsla och godhet, efter årtionden av självcentrering,  eget självförverkligande och den girighet som drivit världen till finansiell kris.

lena alun

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: