Skip to content

Feministisk nutidshistoria

2008/09/30

Apropå Ulvskogs sorti från den inhemska scenen, undrar Annika Lantz samt Alex Voronov vad som hände med det socialdemokratiska nätverket Feministas.

Under Almedalsveckan 2005 var det också en veckolång feministfestival på Gotland. Feministiskt Initiativ var på topp och ordnade intressanta aktiviteter, föreläsningar och seminarier. Socialdemokraterna hade all anledning att oroa sig för medlemsflykt till (fi) och hade bildat nätverket Feministas. Eftersom fi oskadligjordes redan hösten 2005 p g a årsmötets nyhetsvinkling  i media behövde vi aldrig mer höra talas om Feminstas.

 Jag deltog även på deras seminarium, men det var en trist och oentusiastisk tillställning. De var bara så illa tvungna att försöka hänga på Feministiskt Initiativs framgångsvåg. Det hade ju tidigt på våren varit  häpnadsväckande många som i opinionsundersökningarna var beredda att rösta på (fi).

I maj 2005 sändes Evin Rubars Dokument Inifrån, ”Könskriget” om kvinnojourerna,  där Roks blev starkt ifrågasatt. Ett uttalande om att ”män är djur” vevades runt i media.  En sammanblandning med (fi) skedde och de potentiella väljarna försvann.

Sedan dess ligger vi lågt med feminism i Sverige. Vi har t o m en jämställdhetsminister som inte är feminist. Hon gör så gott hon kan och tog intryck av Schyman när hon medverkade i hennes program i Tv 8. Ett utomordentligt proffsigt program om jämställdhet. Det går att se programmen på webben i efterhand.

lena alun

Annonser
One Comment leave one →
  1. 2008/09/30 8:36 e m

    Hej Lena.

    Vi har en finansminister som är feminist, han är dessutom man, det väger tyngre! Det finns hopp!

    MVH Margit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: